Picioare umflate
Vara in mod deosebit am aceasta pb: mi se umfla picioarele. Voi patiti la fel? Ce remedii sunt? Sau ce control medical ar trebui sa-mi fac?
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
Raspunsuri
ache spune:
da, din pacate eu patesc asta...mai ales daca stau si f mult pe scaun, fara sa ma misc sau cu picioarele intr-o pozitie incomoda
am facu acum ceva ani analize de tot felul au iesit f bune...dar cand mi-a luat dr. tensiunea in picioare (gambe, ca ele se umfla)a iesit ca am circulatia horror de proasta, asta stiam, e din nastere
mi-a recomandat masaj cu nu stiu ce crema mentolata, vitamine (asta se cam da pt. circulatie proasta) sa nu mai fumez deloc si sa evit anticonceptionalele
nu pot zice ca am rezolvat problema, cateodata mi-e frica sa port fusta ca nu stiu daca o sa se umfle sau nu...si culmea ca nu amandoua la fel
oricum, cauzele pot fi multiple...probleme cu rinichii, retentie de apa...etc etc
cere-i medicului de familie sa-ti recomande analizele
si sa-mi spui si mie ce-ai aflat...please
anca
cris30 spune:
O alta cauza poate fi si circulatia periferica proasta, poti sta cate 15-20 min cu picioarele ridicate in sus.[font=Book Antiqua
daniella4 spune:
Se mai recomanda si sa dormi cu picioarele mai sus decat capul, nu-i o pozitie prea comoda, dar chiar ajuta.
blue eyes spune:
Dusuri reci pana sus, de cateva ori pe zi, mersul cu picioarele goale de cate ori e posibil, masaje.
In privinta vestimentatiei: cine se teme ca i se vor umfla picioarele, poate alege o fusta lunga.
carolinah spune:
Pt picioare unflate (pe motiv de circulatie proasta) se poate lua Ginkor fort, 2 pastile pe zi.
Mie mi le-a recomandat un dr inainte de un zbor intercontinental f lung.
lina, cu Alina si Ana... si tati, evident
liliana_28 spune:
Eu dorm cu picioarele ridicate. Sincer ma sint si mult mai bine...nu ma mai dor picioarele asa de tare.
O zi bunuta.
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut
Jasmine spune:
quote:
Originally posted by carolinah
Pt picioare unflate (pe motiv de circulatie proasta) se poate lua Ginkor fort, 2 pastile pe zi.
Mie mi le-a recomandat un dr inainte de un zbor intercontinental f lung.
Carolina, cu Alina si Ana... si tati, evident
e ceva din plante,din aceeasi familie cu GinKo Biloba?
sau e un antiinflamator?
Angelinne spune:
si la mine vara este aceasta problema...dusurile reci ajuta, eventual geluri racoritoare!Circulatia perferica cica e slaba.
aileene spune:
Eu fac dieta WW , dar tot mi se umfla picioarele daca e cald ! De 15 zile am inceput un tratament cu "menophytea" (special retinere de apa) pe baza de plante 2/zi timp de 1 luna dupa care voi lua doar 1/zi pe tot timpul verii , recomandat femeilor care se afla in menopauza , recunosc ca nu e cazul meu , dar am avut acordul farmaciei ! Deci este un medicament homeopatic care ajuta sa elimine apa din tesuturile in care aceasta s-a inmagazinat din cauza diferitelor alimente si mai ales acelor care contin sare ! Trebuie sa beau si multa apa cca 1,5L/zi .
Pot spune ca ma simt f bine , picioarele nu mi se mai umfla decat f putin spre seara , cand sunt si obosita din cauza serviciului meu .
Si mai am un secret , sub saltea am pus o perina , si picioarele sunt mai ridicate ! Este f confortabil
si ma simt f bine !
Sanatate la toata lumea !
Aileene...Alexandre...(22-sept'99)
amintiri
maxinne spune:
stiu si eu cum eee...
ma simt ceva mai bine cu varixinal tablete ( pe baza de plante parca tot ginko si castane)- desi nu am varice, iau pt imbunatatirea circulatiei periferice-din cand in cand geluri de la farmacie in special lioton- sau geluri pe baza de castane sau mentolate..piciorele in sus..miscare (cam putin eu una),incaltaminte comoda..(imi plac de mor balerinii dar se pare ca fara toc de loc e mai rau)hidratarea si functia renala ok sunt ff importante.(ar fi de verificat medical daca este vorba de retentie de apa si de ce sau dificultatile circulatorii)pentru o perioada speciala(cand aveam nunta vara si uram ideea de a-mi gandi toata tinuta in functie de o problema remediabila ..)am luat ceva prescris de medicul internist pt circulatie -detralex- s-a simtit efectul considerabil dar nu e cazul sa raman pe un tratament prea dur..
un subiect pe care l-as deschide in aceasi ordine de idei ar fi ..cu ce ne imbracam vara cand ni se umfla piciorele daca vrem sa fim totusi in tendinte?devine plicticos, dar de cateva veri port doar pantaloni la tinutele de birou-(desi nu e foarte restrictiv totusi nu pot merge cu fuste lungi pana jos ..)uneori e f neplacut .chiar acum imi storc mintea sa mai gasesc o tinuta ok pt temperaturile astea -sa-mi acopere picioarele.. sa arate cat de cat bine pt intalniri pana seara..ca nu pot merge cu fierul de calcat la mine (pt pantaloni..), desi ma gandesc serios la asta ..aveti ceva idei? cu fustele nu prea ma descurc -daca sunt f lungi mi se pare ca arata bine fie sport cu diferite buzunare fie gen "hippy" sau "gitan"-dar nu pt birouuu