Planeta noastra: MA DOARE SUFLETUL CUMPLIT !!

Planeta noastra: MA DOARE SUFLETUL CUMPLIT !! | Autor: aniela23

Link direct la acest mesaj

Initial mesajul meu a fost scris drept continuare la mesajul lui Tzuni ''ma doare sufletul cumplit'' dar in timp ce-l scriam mi-am dat seama ca as vrea ca cat mai multi dintre voi sa il citeasca asa ca o sa-l deschid drept subiect separat......
O inteleg perfect pe tzuni ca sufera pt moartea bietului animal asa ca imaginati-va ce e in inima mea dupa cate documentare am vazut cu efectele incalzirii globale la animale(tot datorita neglijentei omului) :
-Datorita topirii ghetarilor anul acesta au murit cateva mii de pui de leu de mare.
-Ursii polari vor fi declarati in curand o specie pe cale de disparitie (am si acum in minte imaginea unei ursoaice murind de INFOMETARE langa puii ei care stateau cuminti langa ea chiar si atunci cand s-a apropiat echipa de filmare).
-Mai tin minte imaginea unei balti plina cu hipopotami .Datorita incalzirii globale temperatura a crescut atat de mult incat nivelul apei din balta a scazut foarte mult astfel incat hipopotamii au ajuns sa se lupte in fiecare zi pt a ocupa locul cel mai adanc din balta.Intr-una din aceste lupte puii de hipopotami au fost striviti iar imaginile de la final, cu mamele de hipopotami cautandu-si puii printre mormanul de pui morti la mal m-au facut sa urlu (documentarul urmareste in special poveste uneia dintre mame si a puiului sau, cum de la nasterea lui a incercat in fiecare clipa sa-l protejeze, nu s-a indepartat de langa el sa-si caute de mancare, a stat mai mult pe uscat sa poata sta el in apa, etc...si pana la urma tot l-a pierdut:(()
Un alt documentar este al unei leoaice care isi calauzeste puii micuti prin caldura inebunitoare catre gasirea unei surse de apa la care ajunge intr-un final , isi ajuta puii sa bea apa iar apoi inebunita de caldura si datorita insolatiei isi pierde mintea si o ia razna, pleaca prin soarele arzator catre o moarte sigura in timp ca puiutii ei privesc de la umbra unui copac si nu inteleg ce se inampla cu mama lor.
O alta imagine este aceea a unui albatros murind.Gunoaiele (nedegradabile) aruncate pe plaja in fiecare an ajung in mare.Albatrosii, pescarusii si alte pasari confunda lucirea bucatilor de naylon/plastic cu pestii si le inghit.Li se umple stomacul cu aceste deseuri care nu se degradeaza ci raman in stomac.Pasarea avand stomacul plin nu mai poate manca nimic altceva asa ca ajunge intr-un final sa moare de foame.
Acestea sunt doar cateva exemple, dar stiu ca numarul acestor tragedii este nenumarat si MA DOARE SUFLETUL cand ma gandesc ca planeta este la fel de mult a animalelor cat si a noastra si totusi NOI o distrugem, suntem nedrepti fata de bietele animale si n-ar trebui sa indraznim sa ne consideram superiori.INSTINCUL care le caracterizeaza pe animale este calea lor catre supravietuire pe cand INTELIGENTA noasta(care ne-a facut sa ne credem superiori lor) este drumul catre pieire.
Va rog sa incercati pe cat posibil sa faceti fiecare un efort cat de mic sa salvati planeta, atat pt copii nostri cat si pt bietele animale.Eu de exemplu am inceput sa :
Reciclez mult mai mult decat o faceam inainte
Nu mai usuc rufele in uscator ci le scot afara pe culme pt a salva energie, si incerc sa nu las niciodata luminile aprinse cand ies din camera sau plec de acasa
cand merg la supermarket aduc sacosa de acasa sa pun cumparaturile sau incerc sa folosesc cat mai putine pungi de plastic
folosesc cat mai putine chimicale atunci cand spal baia /bucataria/podelele/hainele etc
De regula, in orice activitate fac incerc sa ma gandesc cum sa fac sa afectez mediul cat mai putin
Imi cer scuze daca m-am lungit prea tare dar sper din suflet ca mesajul meu va fi citit si luat in considerare asa cum se cuvine

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

este f trista directia in care ne indreptam...sper sa nu apuc clipa cand se va sta la coada pt o gura de oxigen...

miti, mamica de 20 iunie 2006
POZE_Alex
www.dropshots.com/mitilica" target="_blank">FILME_Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Am incercat si noi sa mentinem un subiect de genul acesta pe pagina intai,dar fara succes:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=91438&whichpage=1

BRENDA
FOREVER YOUNG

Sa avem grija de viitorul copiilor nostri
COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

aniela si brenda pentru semnalele voastre de alarma. ma doare sufletul si pe mine si sincer, habar nu am ce putem face ca aceste semnale de alarma sa-i impresioneze pe toti. cei care au inceput sa faca ceva sunt putini, din punctul meu de vedere, iar planeta se distruge in mod accelerat! oricumi deea e sa nu renuntam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

A devenit o moda sa vorbim despre incalzirea planetara..
INSA as vrea sa stiu:

-Cati dintre noi,toti de pe forumul acesta, isi lasa masina in garaj si merg cu transportul public;
-cati dintre noi, toti de pe forumul acesta, separa gunoiul
-cati dintre noi,toti de pe forumul acesta, se gandesc (si iau masuri) ptr a face economii dpdv energetic/al apei
-cati dintre noi,toti de pe forumul acesta, plantam un copacel/an - macar unul
-cati dintre noi,toti de pe forumul acesta, incearca - in cercul lor de prieteni sa-i sensibilizeze pe ceilalti.

Stam si ne vaitam, insa concret - CE FACEM?
Sau doar altii trebuie sa faca? Cei de la putere eventual..

Hai sa facem o lista cu lucrurile pe care NOI le putem face ptr binele planetei, o tinem pe prima pagina, eventual administratorii o vor pune pe prima pagina a forumului ca sa afle si cei care nu stiu... Numai asa vom face ceva..Daca ne lamentam si continuam sa traim asa cum traim, nu vom schimba nimic

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

quote:
Cati dintre noi,toti de pe forumul acesta, isi lasa masina in garaj si merg cu transportul public;

Ideea este foarte buna,dar ce ne facem cu tarile ca Finlanda in care in mediul rural transportul public se desfasoara de maximum 2 ori pe zi dus si o data intors,doar de luni pina vineri?De cele mai multe ori sunt kilometri buni pina la cea mai apropiata statie de autobuz si la temperaturi care depasesc - 35 C iarna,scolarii mici ar trebui sa nu mai folosesca taxiurile subventionate de stat ?
In sate rar mai exista servicii,inca din anii 70 au inceput sa se desfiinteze toate incluzind scolile,magazinele,punctele bancare,posta.
Distantele intre sate si localitatile mai mari sint de zeci de kilometri in cel mai bun caz.In Laponia exista femei care trebuie sa parcurga chiar sute de kilometri pina la cea mai apropiata maternitate.

Sabina
mamica lui Joel si a Nonei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Si pe mine ma doare sufetul pentru ceea ce se intampla cu planeta noastra si imi este si cumplit de teama de ce va urma si ce fel de viata vor trai copiii nostri.

Spic de Grau, uite eu incerc sa fac unele dintre lucrurile pe care le-ai mentionat tu acolo.

De la footnote-ul din semnatura mea (pe care il am si in semnatura adresei de email de la job) si care a stresat cateva persoane, de la faptul ca le vorbesc celor din jurul meu despre aceste lucruri, ca ii inchid apa lui barbate-miu cand se barbiereste si se holbeaza in oglinda fara sa o foloseasca... dau la reciclat toate ziarele si revistele pe care le cumpar...sunt multe lucruri marunte pe care le fac, dar prea putine pentru ce se intampla in jurul nostru. Stiu ca cei din jurul meu ma privesc - hai sa zicem - curiosi... dar nu imi pasa. Si sper ca cei pe care ii bat la cap zi de zi, macar de rusine si tot vor schimba ceva in atitudinea lor.

Dragi Moderatori, acest subiect ar trebui sa fie "fierbinte"; ar trebui sa fie un subiect pe care ar trebui sa-l citeasca toata lumea si la care ar trebui sa contribuie toata lumea...

Gabi

Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Poate ar fi frumos ca la intalnirea din septembrie, sa organizam o actiune DC in care sa plantam copaci undeva, in zona Bucurestiului. Ce spuneti? Cati vom reusi.... Vorbim la primarie sa avem acordul (cred ca trebuie), gasim spatiul, pomisorii si...ii plantam!

URGENT
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Nu vreau sa va tai entuziasmul, dar eu cred ca si aceasta initiativa, ca si multe altele, nu vor avea nici un efect Real pentru foci, balene, lei sau tzantzari....

Stiind aceasta, imi arog dreptul sa nu ma doara nimic; nici macar Sufletul.

DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Am revenit:

Cateva idei:

-preferati dusul! la un dus, se consuma mai putina apa decat la o baie in cada; plus ca e mai sanatos

-cand va spalati pe dinti, sau va barbieriti - opriti apa intre operatiuni; nu-i nevoie sa curga in nestire, in timp ce voi va admirati in oglinda.

-ptr spalatul vaselor: luati-va masina de spalat vase:faceti economie la apa si in plus - cantitatea de detergent folosita este cu mult mai mica

-ptr economiile de curent: luati-va programatoare de curent: in felul acesta, sunteti siguri ca pe timpul noptii toata aparatura se opreste si nu consumati curent (se consuma putin veti zice; da! dar putin la mine, putin la tine...)

-luati-va becuri cu consum redus!

-scrieti la primarie sa se puna pubele ptr tri-selectiv

-in padure/in natura in general - nu se arunca NIMIC;

-masina personala - incercati sa o folositi cat de putin se poate (noi de exemplu o folosim doar in weekend, in timpul saptamanii face nani in garaj);
ptr asta insa e nevoie de un efort si din partea orasului (aici transportul este super bine pus la punct! mai mult: in Paris reduc culoarele ptr masini lasa 1 culoar de autobuze si 1 ptr masini, dar in schimb creeaza trotuare imense! oricat de mult ai detesta sa mergi cu RATP-ul, dupa ce pierzi 2 ore in ambuteiaje ti se ia)

- ptr cumparaturi: eu mi-am luat 2 ladite care se pliaza, si le tin in portbagajul masinii; in felul asta nu mai sunt nevoita sa iau sacose din plastic de la magazin (sacose care ajung la gunoi si sunt nedegradabile); ptr gunoi folosesc saci speciali.

-cand va spalati parul (noi femeile) - e suficient sa puneti doar o data sampon pe par; nu-l veti spala mai bine daca repetati operatiunea.. in schimb - surplusul tot in natura ajunge.

-cand spalati rufe: ganditi-va daca chiar e nevoie sa umpleti dozeta cu detergent..

Va astept cu idei.

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gonghy spune:

quote:
aniela23
De regula, in orice activitate fac incerc sa ma gandesc cum sa fac sa afectez mediul cat mai putin
Imi cer scuze daca m-am lungit prea tare dar sper din suflet ca mesajul meu va fi citit si luat in considerare asa cum se cuvine

Doamne Aniela daca ar fii toti oamenii ca tine...
pentru acest subiect.
Este groaznic ce am citit,m-a luat cu fiori pe sira spinarii,dar noi suntem prea mici ca sa facem lucruri asa de mari,cum ar fii salvarea hipopotamilor,leilor,a ursilor polari si alte vietati indepartate.
Cei care ar trebui sa ia atitudine sunt preocupati de alte porcarii,numa de salvarea mediului NU!
Mai putin si disparem si noi.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
http://community.webshots.com/user/gonghy
Poze cu noi
Laura si bebe Maya

Mergi la inceput