Femeile fara un san
Ce credeti sa ramai fara un san se poate numi handicap pentru acele femei?
Raspunsuri
corinadana spune:
Of! da' ce ti a venit? Se poate reconstrui sanul.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
mama lia spune:
da, cu siguranta este.
mama mea s-a operat de cancer la sin acum 25 de ani si a "hacuit-o"...i-a scos tot, inclusiv de la subtioara....operatia arata monstruos...cel putin mie asa mi se pare.....
a fost operata de Mudrich la Filantropia...nici nu imi vine a crede ca au trecut atitia ani....si e bine sanatoasa...chiar daca operatia arata asa...singurul inconvenient e ca mina respectiva s-a dublat din cauza circuitului limfatic obturat.....
saraca, avea 42 de ani (aproape virsta mea de acum)....pe vremea aia la noi nu iti reconstruia nimeni sinul....mama mea a avut o proteza siliconica din Germania, si-a mai facut ea singurica unele....
important este insa ca tatal meu a vazut-o la fel de frumoasa mereu si nu a contat, a sustinut-o si ajutat-o...insa cunosc barbati care si-au lasat nevestele din cauza asta....ca aratau "odios"...exact expresia asta au folosit-o....
cu timpul s-a obisnuit si nu i s-a mai parut handicap....dar asta dupa niste ani buni....cam de cind a intrat la menopauza....deci cam dupa 13-15 ani...mult.....pentru ea e important ca e sanatoasa si se bucura de familie, mai ales de nepoata ei....
asa ca sa ne dea Dumnezeu sanatate si putere sa trecem peste momentele critice din viata!!!!
Diablette spune:
mama lia, tot respectul pentru mama ta si pentru tatal tau, intr-adevar un om deosebit! 
XIO spune:
Nu cred ca e un handicap.
Un doctor de la onco ne-a povestit de o femeie de peste 30 de ani , fost manechin parca , diagnosticata cu cancer mamar bilateral. I-au fost extirpati ambii sani si femeia a pozat intr-o revista semi-nud tocmai pt a arata lumii ca poti fii frumoasa si fara sani si ca nimic nu e "odios" cum a spus barbatul respectiv.
Am avut o pacienta care intrebata de alte cazuri de boli din familie a spus ca sora ei a avut cancer uterin(avea vreo 38-40 de ani) si a murit pt. ca nu a vrut sa faca histerectomie...de ce ? Pt. ca nu ar fi fost femeie fara uterul acela!!!!!
Cred ca sanatatea e inainte de tot.Se pot face reconstructii mamare , exista proteze de san , samd.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos
fausta_ro spune:
Eu nu am un san si nu ma simt deloc handicapata. Sunt bucuroasa ca am mai salvat niste ani, ca mi-am crescut fetita de la 5 ani ( cat avea cand m-am operat ) pana la 13, cat are acum. Nici eu, nici sotul meu, care din pacate, a avut si el, saracul, o operatie pe inima si a avut sternul taiat, nu ne gandim la ce a fost, suntem bucurosi ca am reusit sa trecem peste necazurile astea si privim increzatori inainte.
In viata pot fi lucruri si mai rele decat pierderea unui san.
Elise spune:
am cunoscut si eu o tipa care a refuzat initial op. de histerectomie "pentru ca n-ar mai fi femeie".
Si-a schimbat parerea cind dr. care o trata a concluzionat, plictisit si oripilat: "ok, daca traiti doar pentru uter si nu aveti altceva mai important in viata, NU va operati."
Cam asa si cu "handicapul" - daca te definesti prin faptul ca ai un sin sau doi, e un handicap insurmontabil. Poate ar trebui chiar sa iti mai plantezi unul in plus. Ca sa iti certifici valoarea.
Elise & BBLisa
corina costea spune:
Da este adevarat ca unele femei consdera acest lucru un handicap,dar cel mai rau este ca tocmai cei care ar trebuii sa le sprijine le fac sa se simta prost in aceasta postura.O femeie care trece prin asfel de situatii trebuie sa aiba in primul rand sprijinul familiei si al celor dragi pentru a putea trece mai usor de aceste momente.Ferice de femeile care chiar daca au ramas fara un san in urma acestei nemiloase boli au o familie care o sustin si o iubesc in continuare. Si ce mult conteaza sa ai spijinul familei...
Criss75 spune:
Sigur, trebuie sa fie foarte greu pentru o femeie sa se vada peste noapte fara un san.In astfel de cazuri, sprijinul din partea familiei e foarte important.
Bineinteles, acum exista posibilitatea reconstruirii sanului. Dar psihicul conteaza foarte mult.
Andreea-Cristina spune:
quote:
Initial creeata de vandana
Ce credeti sa ramai fara un san se poate numi handicap pentru acele femei?
dana vlasceanu
Cred ca sa ramai fara un san (sau uter etc) reprezinta un soc imens pentru cea care trece prin asa o incercare. Fiecare, dupa cum sta cu moralul si/ sau cu sustinerea din exterior, poate considera asta un handicap sau o batalie castigata. Oricum, momentul este foarte delicat..
Acum 7 ani, la o distanta de 2 luni una de cealalta, mi-au murit mama cea mai buna prietena rapuse de cancer mamar... Asta a fost o incercare foarte grea pt mine...
In aceeasi ordine de idei, cunosc mai multe doamne operate de multi ani si care sunt bine.
Doamne ajuta si decizii intelepte, va dorec tuturor!
Andreea
vandana spune:
Doamne fetelor o operatiwe costa 4500 de euro de unde credeti ca putem strange acesti banii.Chiar daca familia te sustine la un moment dat iti doresti sa ai din nou ce ai pierdur si atunci ce faci, ca si cand nu este de ajuns prin ce treci nu capeti de la guvernanti nimic caci este considerata BOALA OBISNUITA iar in spitale mor din ce in ce mai multe fete tinere .Puneti-va daca puteti in aceasta situatie si vedeti ce ar spune partenerii vostri.Doresc ca nimeni sa nu treaca prin ce am trecut eu dar nepasarea doare rau.