Intrebare pt fetele care au nascut prin cezariana

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns okusan spune:

credeti sau nu am facut cezariana acum 7 ani mai e putin si se fac 8 in zona operatie si putin mai sus de op. la atingere ma doare
si tot de atunci am menstruatia tare neregulata...
...

oficial mi -e bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ainia spune:

Pe mine m-au tinut lohiile 5-6 saptamani ( am avut si uterul f intins pt ca am avut gemeni-3,100kg baiatul si 3,500kg fata). La 9-10 saptamani am avut sangerare(alaptam). Am fost la medic si nu era nici o problema ,mi-a spus ca asa apare la cele cu cezariana, ca se numeste 'falsa menstruatie'. Daca esti ingrijorata, eu zic mai bine sa te vada un medic. Sanatate!

Lavinia
pozele mele Andrei (25.01.2001) Tea si Rares (12.07.2006)
franturi din viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Sangerarile sunt normale dupa orice nastere, la cezariana este foarte bine cand se asteapta 3,4 cm dilatatie, mai greu este la cele programate.
Partea de sus a inciziei va fi amortita un timp, eu am nascut acum un an si 2 luni si acum nu mai am nici un discomfort la abdomen, poate doar putin cand este foarte inorat afara. Trebuie sa te feresti sa ridici ceva greu cel putin 4,6 luni de la operatie, ca sa nu ramai cu dureri permanente in jurul inciziei, aderente sau eventratii, etc.
Pe mine medicul meu ma trimisese la fitness la 4 luni de la nastere, dar ma bucur ca nu am fost, am reusit abia dupa 6 luni ceva abdomene, destul de putine, desi ininte de sarcina faceam sport intensiv. Cunosc persoane care au patit-o rau de la efortul fizic.

Mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillian spune:

Fetelor, va multumesc pt raspunsuri. M-au ajutat foarte mult. Am sunat si la medic de dimineata, mi-au spus ceea ce banuiam, ca am exagerat putin cu activitatea zilnica, desi nu va imaginati ca am facut mare lucru. Mi-au recomandat sa stau mai mult sa ma odihnesc la propriu, in pat, cu picioarele mai sus decat corpul, sa beau apa si daca nu imi trece intr-o saptamana, sa ii sun iar. Sa ii sun de asemenea daca sangerarea devine mai puternica, daca sunt ametita, slabita. Dau toate aceste detalii ca poate mai e cineva pe aici care are acelasi dileme cu ale mele.
In privinta abdomenuluii mi-a zis ca e normal sa am un mic discomfort. Nu e chiar pana la buric, nu e durere, dar parca tot ce tin pe piele (chilotei, pantaloni, mai ales elasticele) ma "racaie", poate si pielea a fost foarte intinsa si acum a devenit extrem de uscata si de sensibila. Am incercat sa port chilotii sotului ca sunt mai inalti decat ai mei, dar e mai mic in burta decat mine acum:)))
Amorteala din jurul inciziei o simt si eu, mai ales la apasare sau palpare. Sper ca va disparea in timp si ca nu voi ramane cu sensibilitate in zona respectiva.
Va pup, Lillian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

la 6 luni de la cezariana iti pot spune ca sensibilitatea este f f rara .

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2007 spune:

Si eu am avut lohiile 6 saptamani si prima zi din a saptea saptamana mi-a venit ciclul.Cat chin,ma tine 7 zile.Burta o simt sensibila si acum si am si niste furnicaturi din cand in cand.Pana una alta este o incizie.Este bine sa te vada si un medic ca sa te linistesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elsa17 spune:

aau trecut 7 ani si ceva de cand am nascut prin cezariana,eu nu am avut scurgeri deloc foarte putin ceva de culoare maronie,am facut febra si a 7 a zi m-au chiuretat pt ca nu mia coborat uterul dar au mai scos si ceva resturi de parca atunci cand m-au taiat nu au vazut ce era de scos ,asta e .In ziua aceea cred ca m-am curatat de toate lohiile pt ca am sangerat mult dupa care s-a oprit si nu am mai avut nici un fel de scurgeri pana la primul ciclu .Ma simt bine nu am nici un fel de probleme cu operatia si nici nu am avut nici atunci dar sincer mie frica acum de inca o cezariana desi imi doresc inca un copil.pa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abbi spune:

SI MIE NU MI SE MAI TERMINAU MINUNILE ALEA!AU DURAT CAM 8 SAPTAMANI, DAR E NORMAL!E BINE CA TE-A LINISTIT MEDICUL!SENZATIILE DE DISCONFORT SUNT FRECVENTE, EU CEL PUTIN AM TOT AVUT DURERI, DAR ASTA E!

SANATATE TIE SI COPILASULUI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillian spune:

Sensibilitatea de care vorbeam a disparut cand mi-a dat prin cap sa hidratez fffffffffff bine pielea care era ca de hartie. Acum e ok. Scurgerile care vin si pleaca am vazut ca au legatura cu cat efort fac. Am regasit o hartie data de la maternitate in care scria ca atunci cand exagerezi cu efortul (ce inseamna efort e clar ca tine de fiecare), pot aparea sangerari si sfatul lor e sa stai in pat cu picioarele mai sus de cat corpul, acelasi lucru pe care mi l-a spus si mie asistenta. Simt ca uterul inca se mai contracta (rar, e drept), asa ca e firesc sa se mai si scurga cate ceva. Mai simt cateodata cate o intepatura, furnicatura, mica durere... am remarcat ca atunci cand imi e foarte cald si transpir ma ustura putin incizia. Imi aduc aminte ca medicul mi-a repetat sa nu fie umed locul niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

Lilian eu saptamana care vine fac 6 luni de la operatie, si intr-adevar si acum cand e cald si transir acolo, ma ustura si ma mai inteapa cateodata operatia. sau de exemplu mai ies la plimbare cu bebelushul si daca merg mult pe jos in seara respectiva simt cum ma mai inteapa locul si ma mai doare. insa eu am avut ceva complicatii cu operatia, si anume mi s-a desfacut in 4 locuri pe lungimi de cativa mm - 1 cm, si am avut si serom. la mine s-a vindecat foarte greu, adica pe o durata de timp mai indelungata decat normal. sper ca tu sa nu ai nici o problema, sa iti revii cat mai repede sa te poti juca cat mai mult cu bebelushul. sa-ti traiasca, sa creasca mare si sanatos.

Marybell de Erik (23.12.2006) si Edy (22.06.1994)
poze bb
varsta lui Erik

Mergi la inceput