Bucatarie libaneza

Bucatarie libaneza | Autor: Diablette

Link direct la acest mesaj

Buna seara tuturor,
Ma puteti ajuta - in special voi, fetele care gatiti frecvent asa ceva - cu retete din bucataria libaneza? In special Tabbouleh, Baba Ganouj, Supa de linte, Zaatar etc??? In principiu stiu ingredientele, dar nu stiu cat si cum sa pun sa iasa ca la restaurant
Multumesc,
Oana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns noni930 spune:

Oana, s-au mai postat retete libaneze. Nu am timp sa caut, dar poate isi mai amintesc alte fete. Daca stii engleza, uite aici un link:

http://www.cedarseed.com/water/lebrecipes.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diablette spune:

Noni, multumesc, e excelent site-ul! Deja mi-am facut lista de cumparaturi pt. azi.
O zi frumoasa!
Oana

Mergi la inceput

Cu placere. Sa ne spui si noua ce ai facut. Azi am programat TABBOULEH (eu pun si piept de pui taiat cubulete), iar hummus fac in mod curent.

Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinia345 spune:

Pai cum sa adaugi pui la tabouleh?E ca si cum ai pune pui in mamaliga...sau nu stiu cum,vine pe dos.

Si eu trebuie sa fac maine tabouleh si babaganoush,mjadarra am in frigi,dar sa nu o vad.zaatar e o mirodenie mai mult,ce faceti voi cu zaatar?

Lav

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

quote:
Originally posted by lavinia345

zaatar e o mirodenie mai mult,ce faceti voi cu zaatar?

fiumiu amesteca zaataru cu un pic de ulei si il unge pe paine pe care o baga la cuptor. cateodata pune si branza rasa. o pizza rapida :-) care-i place mult. o invatat reteta de la un prieten de la care o primit si zaataru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinia345 spune:

Da Adela,aici se face un fel de pizza cu zaatar,de obicei nu se face in casa,o cumperi de la brutarie,are marimea unei pizza medii si jumate e cu branza(o branza elastica) si jumate zaatar.Cica e foarte sanatos zaatar-ul dar mie nu-mi place.Si se mai pune si la unele salate daca nu ma insel,la fatush(care iar nu-mi place).

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lavinia345

Pai cum sa adaugi pui la tabouleh?E ca si cum ai pune pui in mamaliga...sau nu stiu cum,vine pe dos.

Lav

da, inteleg de ce ti se pare ciudat, dar asa am un fel complet - proteine, carbs, vegetale. e perfect pentru luat la serviciu. nu pun pui intodeauna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ileana Cosanzeana spune:

Fetelor care va pricepeti la bucataria libaneza, am mancat acum multi, multi ani la o vecina care era maritata cu un libanez o salata care mi-a placut asa de mult, ca ma tot gandesc la ea din cand in cand si nu imi pot aduce aminte cum se numea. Continea - din aduceri aminte- rosii taiate marunt- marunt, patrunjel(parca) si niste "bobite" mai crocante la mestecat (sa fi fost grau sau ceva asemanator?). Va rog din suflet daca v-ati putut da seama despre ce vorbesc sa-mi spuneti cum se numeste salata respectiva si ce contine mai exact.

Va multumesc si va

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia_alx spune:

Pt. Ileana Cosanzeana:Salata nu stiu exact cum se numeste(parca Fatush) dar eu o fac acasa asa: mult patrunjel taiat marunt, rosii taiate cubulete, bourghoul(este un grau care eu il cumpar de la magazin arabesc si pe care il las sa se inmoaie in apa clocotita vre-o 10 min.), usturoi taiat mic si sos de rodie(la fel il cumpar de la magazin arabesc). Aceasta reteta o am de la un local libanez din Bucuresti si este una din cele mai sanatoase retete. Eu sunt un fan al salatelor libaneze si mi-a luat mult timp pana am aflat secretul lor: sosul de rodie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

Ileana, dc acea salata avea patrunjel taiat ff marunt, atunci era tabule sigur

"Citeste...in numele Domnului tau care a creat!!!"

Mergi la inceput