cancer laringian
![](images/user_woman.png)
Nu stiu...sper ca ma poate ajuta cineva.
Tatal meu a fost diagnosticat toamna trecuta cu cancer laringian. Diagnosticul a fost pus in urma unei biopsii care a fost gata in 5 zile (!!!!!).
Ideea e ca, dupa operatie, nu a urmat niciun tratament, nimic. Numai vizite lunare la doctor.
Este posibil ca diagnosticul sa fi fost gresit? Este posibil ca o biopsie sa fie gata in 5 zile?
Multumesc anticipat
mamica de rockerash
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Si nasul meu a avut acelasi lucru.
Biopsia poate fi gata si in 5 zile , si in 2 din cate imi amintesc, depinde de metodele folosite, poate fi gata si mai repede.
Dupa operatie nu au propus un tratament?
Sa intrebati doctorii ce medicamente pt. stimularea imunitatii puteti sa-i dati si sa aveti grija sa nu se imbolnaveasca de altceva.
Nasului meu din pacate i-a recidivat deoarece s-a dus prea tarziu la doctor , dar sub monitorizare si tratamente adecvate cred ca va fi bine.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
moniboni spune:
Merci frumos pt. raspuns!
Din fericire, el s-a dus foarte repede la doctor! Totul arata bine, mai putin biopsia.
Acum, in afara de faptul ca e ragusit si deprimat, e bine sa zicem.
Nu i-a fost recomandat niciun medicament, niciun tratament. Doar controale lunare..
sper sa fie bine
mamica de rockerash
Tonia Antonia spune:
Draga mea, tratamentul cancerului laringian este diferit in functie de stadiu. Nu stiu in ce a contat operatia, daca a fost facuta de un medic ORL-ist cu experienta in chirurgia oncologica. Daca a fost o operatie radicala cu traheostoma sau s-a operat conservator.
In general pacientii cu cancer laringian mai extins (adica stadii mai avansate) fac si radioterapie dupa interventia chirurgicala. Decizia terapeutica se ia in functie de rezultatul histopatologic postoperator si de stadiu. Pentru siguranta lui sa mearga sa consulte un medic oncolog radioterapeut.
Sanatate!
moniboni spune:
Tot ce pot sa-ti spun, Tonia, este ca in timpul operatiei i-au fost extirpate o bucata de laringe si o coarda vocala.
A fost operat de dr. Bacalbasa (la Panduri). Din cate am inteles, este un ORL-ist bun.
Si eu m-am gandit ca ar trebui sa-l vada si un oncolog, dar nu prea stiu cum sa-l abordez pe tata; si asa este deprimat rau.
mamica de rockerash