CRIMA DE ONOARE-stiti ca exista?
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_woman.png)
batool67 spune:
Mi s/a cerut parerea si mi se pare firesc sa mi/o exprim.Precizez ca sunt musulmana practicanta si profund atasata de valorile islamice. In primul rand vreau sa precizez ca aveti dreptate sa fiti oripilate de astfel de practici, dar trebuie sa stiti ca si femeile musulmane , musulmanii in general sunt. Crimele in numele onoareai nu sunt legiferate de islam. Ca sa acuz si sa iei viata unui om e o cale lunga. Nici un om nu are drept de viata si de moarte asupra altui semen. In Coran exista un verset frumos in care se spune cine ia viata unui suflet e ca si cum ar ucide intreaga lume. Crimele in numele onoarei nu s/au nascut pe pamint islamic, e adevarat ca noi avem cunostinta doar despre acele crime intamplate in numele onoarei pe pamint islamic, dar ele sunt vechi de cand lumea si arhiprezente in toate culturile si societatile. Daca sunteti obiective trebuie sa recunoasteti acest lucru. Crimele in numele onoarei sunt produsul ignorantei si al mandriei dar si o arma teribila utilizata de unii in dorinta de a pastra societatea curata. Eu personal nu sunt de acord cu astfel de practici, si nu sunt singura musulmana care spune NU , sunt milioane de voci care rostesc acest Nu in lumea islamica. Ma doare sufletul cand vad cum unii isi arunca tot veninul pe religia si comunitatea mea, de ce nu ganditi de 3 ori inainte de scrie si unii dintre voi ii transforma pe musulmani in oaia neagra a planetei. Noi nu suntem ceea ce vor sa demonstreze unii ca suntem. Avem alt stil de viata si alte reguli ne guverneaza existenta dar nu suntewm bestii sau animale asa cum sugereaza unii in acest topic. Cautati si lucrurile bune care se intampla in lumea de unde vin si nu aruncati in discutie doar subiecte dureroase si pentru noi. Am citit de curand ,, Arsa de vie,, si cartea aceea m/a rascolit. Fata aceea victima a crimei in numele onoarei spune la un moment dat ,, m/am nascut musulmana si ramin musulmana,,. In carte exista cateva lucruri care nu concorda cu realitatea , dar facand abstractie de ele cartea in sine ramine un document acuzator ptr toti cei care sev erijeaza in calaii ale unor vicitme ale mentalitatilor. Voi stiti prea bine ca lumea in care traim a luat/o de mult pe aratura, si acest plug a rascolit si lumea islamica. Daca lucrurile s/ar judeca din pct de vedere pur islamic , lucrurile nu ar lua in unele cazuri o turnura tragica. In lumea islamica a iubi nu e o crima asa cum incercati sa sugerati , e ceva normal si inima musulmanilor e plina de iubire ptr fiicele si ceilalti semeni al lor. Suntem urmasii aceluiasi stramos Adam( maimute dupa alte pareri) si nu ar trebui sa uitam niciodata acest lucru. Eu nu as accepta ca fiica mea sa fie ucisa in numele onoarei, si multi parinti musulmani nu accepta acest lucru. Ar trebui ca fiecare mama musulmana sa/si educe fiica intr/un mod in care sa nu existe posibilitatea ca ea sa ajunga victima naiva a unui aventurier perfid. Nu toate fetele musulmane care gresesc sunt ucise, sunt mii de parinti care au suficienta intelepciune ca sa judece corect anumite situatii. Putem discuta despre orice dar fara sa transformam dialogul intr/un proces de culpabilizare a Lumii Islamice. Revin cu informatii despre crimele in numele onoarei, subiect atat de sensibil si de tragic.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ruxij spune:
Ca sa nu mai fie culpabilizati pe nedrept musulmanii, ar trebui sa nu se mai intample asa ceva in comunitatile si tarile lor acum in secolul 21. Nu e vina celorlalti ca asta e imaginea lor, ci ei insisi ar trebui sa se schimbe. Sunt tari in care este OK sa iti omori nevasta-sa se schimbe intai legile in aceste tari si sa fie pedepsiti serios cei care o fac si dupa aia mai discutam de perceptii gresite.
Asa cum de exemplu si noi romanii suntem priviti urat in Europa, tot vina celor care fac faptele respective este, nu a celor care ne privesc rau.
Crimele de onoare nu sunt scuzabile prin absolut nimic, nici prin "curatirea" societatii, nici prin altceva. Sunt doar o barbarie josnica si atat, un atac brutal si anacronic asupra femeilor fara aparare.
batool67 spune:
Sunt tari in care aceste lucruri nu sunt pedepsite in nici un fel si care au o legislatie care protejeaza femeile. Nu mai fi asa de ofensata ptr ca nu e cazul. Cred ca e timpul sa/ti revizuiesti ideile despre islam. In orice tara islamica daca iti omori nevasta fie si ,, motivat,, stai ani buni la racoare sau esti condamnat la moarte. Iar eu nu am scuzat aceste crime asa cum sugerezi. Orice dialog trebuie sa se desfasoare in termeni civilizati si obiectivi.
iileana spune:
quote:
Originally posted by batool67
...In orice tara islamica daca iti omori nevasta fie si ,, motivat,, stai ani buni la racoare sau esti condamnat la moarte. .
...cum adica sa iti omori nevasta motivat???? In ce sens e "motivatul" asta?
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
ruxij spune:
Imi pare rau, inca odata, nu e vina mea pentru imaginea acestor comunitati si tari, e vina lor ca fac lucrurile pe care le fac. Bieninteles ca sunt indignata si o sa continui sa fiu. Imi pare rau ca tu nu esti. Ar trebui sa fi mai indignata.
Jordania: Articolul 340 din Codul Penal spune "cel ce descopera ca sotia sa sau una dintre rudele sale de sex feminin comite adulter si ucide sau raneste acea femeie, este scutit de orice condamnare penala".
Siria: Articolul 548 spune: "Cel ce prinde pe sotia sau sau pe una dintre urmasele sale sau surorile sale comitand adulter (flagrant delict) sau acte sexuale nelegitime si ucide sau raneste acea femeie, beneficiaza de scutire de pedeapsa penala"
Maroc: Articolul 418 din Codul Penal spune: "Crima, ranirea si bataia sunt scuzabile daca sunt comise de un sot asupra sotiei sale sau asupra complicelui acesteia in momentul in care ii suprinde in timpul actului de adulter.
Ameera spune:
Eu nu sunt musulmanca, sunt insa orientalist si, avand destul de multi ani la activ in care am studiat si am predat cursuri de istorie, civilizatie si cultura islamica, ma revolta toate aceste generalizari. Nu inteleg cum puteti eticheta lumea musulmana prin prisma unor crime oribile, care nu ii reprezinta pe majoritatea dintre ei.
Am lucrat mult printre musulmani, iranieni mai ales, dar chiar si cei foarte religiosi nu erau nici pe departe fanatici, si ei deplangeau toate aceste monstruozitati care inca se mai intampla in tara lor, erau la fel de oripilati ca oricare din noi.
Si nu, in nicio tara musulmana nu e ok sa iti ucizi nevasta, legislatia protejeaza femeile... ca din pacate se mai intampla asemenea crime cumplite da, e trist si adevarat, dar ele nu definesc nici pe departe comunitatea musulmana.
Ca fapt divers, stiati ca acum cativa ani Iranul era tara cu cel mai mare procentaj de femei in Parlament din lume?
Ameera si Sara
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money." (Cree Indian Proverb)
ruxij spune:
Nu definesc, nu a zis nimeni ca ii definesc pe toti musulmanii, nu vad unde s-a generalizat. Generalizand e la fel cum ai spune ca toti romanii sunt hoti si criminali. Pur si simiplu aceste practici trebuie eradicate cu hotarare. Articolele acelea din codurile penale ale Iordaniei, Siriei, Marocului, ar trebui abolite, nu ocolite in discutii. Foarte bine ca lumea e indignata si in acele tari si comunitati. Poate se poate face ceva pentru salvarea multor fetite din generatiile viitoare, in loc sa se piarda vremea acuzandu-ne pe noi, ca de ce ne indignam atat.
Llaura spune:
Cultural noua ne e imposibil sa intelegem cum in sec 21 femeile nu au drept de vot si nu au dreptul sa conduca masina sau trebuie sa mearga cu taxiuri roz. Explicatia prin carti e ca femeia dezgolita (e.g. i se vad gleznele) tenteaza barbatul care ma-ntelegeti nu mai e responsabil de faptele sale; deci vinovata e femeia in orice circumstante, iar barbatii trebuie feriti de pericol ascunzand femeile in taxiuri, haine si case.
Mie discutiile astea imi arata destul de bine ca e practic imposibil sa ne intelegem unii cu altii altfel decat on a one to one basis. Deja m-am obisnuit, vine vara, vacanta, se scumpeste benzina si rasare atentatul, in ultimele veri tot am avut cate unul. Bombele de ieri de la moschee sunt numai un semn ca totul e in grafic.
Have a safe summer!
batool67 spune:
Name of Questioner
Muslima
A SE CITI CU ATENTIE!!!! Title
Honor Killing from an Islamic Perspective
Question
Respected scholars, As-Salamu `Alaykum wa Rahmatu Allah wa Barakatuh. What does Islam say about honor killings? Does Islam really have a concept of honor killings, most of the victims here are females; so does Islam really order to kill females in the name of honor?
Date
17/Jun/2002
Name of Counsellor
Islam Online Fatwa Editing Desk
Topic
Retaliation (Qisas), Customs & Traditions
Answer
Wa`alykum As-Salaamu Warahmatullahi Wabarakaatuh.
In the Name of Allah, Most Gracious, Most Merciful.
All praise and thanks are due to Allah, and peace and blessings be upon His Messenger.
Dear sister in Islam, we do really appreciate your question, which shows how far you are interested in getting yourself well-acquainted with the sound teachings of Islam. May Allah bless your efforts in pursuit of knowledge and may He keep us all firm in the straight path!
Sister, it’s a well-known fact that Islam maintains the protection of life and does not sanction any violation against it. In the Glorious Qur’an, Allah, Most High, says, “Whoso slayeth a believer of set purpose, his reward is Hell for ever. Allah is wroth against him and He hath cursed him and prepared for him an awful doom.” (An-Nisa’: 93)
`Abdullah ibn Mas`ud, may Allah be pleased with him, reported that the Messenger of Allah, peace and blessings be upon him, said, "The blood of a Muslim may not be legally spilt other than in one of three [instances]: the married person who commits adultery; a life for a life; and one who forsakes his religion and abandons the community." (Reported by Al-Bukhari and Muslim)
Focusing more on your question, Sheikh Ahmad Kutty, a senior lecturer and an Islamic scholar at the Islamic Institute of Toronto, Ontario, Canada, states:
“There is no such concept in Islam that is called “honor killing”. Islam holds every soul in high esteem and does not allow any transgression upon it. It does not allow people to take the law in their own hands and administer justice, because doing so will be leading to chaos and lawlessness. Therefore, based on this, Islam does not permit such killings.
First of all, in order to sanction killing, it must be through a binding verdict issued by an authoritative law court. Individuals themselves have no authority either to judge cases or pass judgments. Therefore, a Muslim should not sanction such killing because doing so will be leading to the rule of the law of the jungle. A civilized society cannot be run by such laws.”
Shedding more light on it, Sheikh `Atiyyah Saqr, former head of Al-Azhar Fatwa Committee, states:
“Like all other religions, Islam strictly prohibits murder and killing without legal justification. Allah, Most High, says, “Whoso slayeth a believer of set purpose, his reward is Hell for ever. Allah is wroth against him and He hath cursed him and prepared for him an awful doom.” (An-Nisa’: 93)
The so-called “honor killing” is based on ignorance and disregard of morals and laws, which cannot be abolished except by disciplinary punishments.
It goes without saying that people are not entitled to take the law in their own hands, for it’s the responsibility of the Muslim State and its concerned bodies to maintain peace, security, etc., and to prevent chaos and disorder from creeping into the Muslim society.”
Moreover, the eminent Muslim scholar, Sheikh Muhammad Al-Hanooti, member of the North American Fiqh Council, adds:
“In Islam, there is no place for unjustifiable killing. Even in case of capital punishment, only the government can apply the law through the judicial procedures. No one has the authority to execute the law other than the officers who are in charge.
Honor killing could be a wrong cultural tradition. It is unjust and inhumane action. The murderer of that type deserves punishment.”
Sister, if you are still in need of more information, don't hesitate to contact us. Do keep in touch. May Allah guide us all to the straight path!
Allah Almighty knows best.