CRIMA DE ONOARE-stiti ca exista?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petaluda spune:

[
Cum le-a spus si unora dintre ele,schimbarea trebuie sa vina de la ei,sa lupte pentru informarea femeii,sa ajunga sa-si cunoasca drepturile,sa nu se mai lase calcate in picioare!

[/quote]

Cu asta ai mare dreptate. Nu am nici o problema cu nici o credinta, face parte din latura personala a fiecaruia. Ce nu pot sa accept este atunci cand o femeie e considerata un obiect, o proprietate, orcine ar fi cel ce o considera astfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns batool67 spune:

Fetelor de ce oare ati deturnat iar subiectul? Parca vorbeati despre crimele in numele onoarei si nu despre statutul femeii musulmane. Nu puneti la zid o societate si o religie pentru o traditie care nu are nici o baza in islam. Cred ca ar trebui sa cititi mai multe despre acest obicei ca sa nu traiti cu impresia ca acesta este ceva specific islamic. Va rog fiti mai obiective si nu mai atacati islamul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns super mami spune:

Si eu am vazut ( cat se poate de clar si amanuntit.....de mi-a fost rau o saptamana ) cum impuscau in cap o tanara in mijlocul unei piete. Dar cu ceva ani in urma....vreo 5 probabil.
Mama ei ii zicea sa nu mai planga si ii aranja frumos voalurile. Dupa care a facut un pas in spate si ... gata cu copilul ei.Am auzit din pacate de ffff multe astfel de cazuri....m-as putea gandi o sapt si n-as putea gasi o "explicatie"...o "motivatie".
Nici saracia, nici lipsa de educatie, nici religia.....nu-mi dau seama ce pun ei mai presus de dragostea de parinte.
Cum o mama ( mama si atat ) poate sa-si priveasca copila si sa accepte ce se intampla.Pe de alta parte sunt atatea mame care-si omoara copii....in bataie, pruncucidere sau abandon.
Oare exista vreo dif intre ele ?Dar ati auzit vreodata de un fiu pus intr-o astfel de situatie ? Ucis pt a salva onoarea familiei ?
Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Alexandra sper ca nu ai vazut live scena aceea? Te cred ca nu ti-ai revenit atata timp!

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

quote:
Originally posted by batool67

Fetelor de ce oare ati deturnat iar subiectul? Parca vorbeati despre crimele in numele onoarei si nu despre statutul femeii musulmane. Nu puneti la zid o societate si o religie pentru o traditie care nu are nici o baza in islam. Cred ca ar trebui sa cititi mai multe despre acest obicei ca sa nu traiti cu impresia ca acesta este ceva specific islamic. Va rog fiti mai obiective si nu mai atacati islamul

Esti ceea ce iti doresti sa fii....

Nu cred ca e in intentia cuiva sa atace Islamul ca religie. Intrebare este: de ce se intampla asa ceva in tarile islamice? De ce nu vedem femei impuscate sau lapidate in alte tari (Europa, America etc)? Si, ce e mai important, nu pt ca ar fi ucis pe cineva, ci doar pentru dreptul la libertate, la dragoste...

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

In religia musulmana viata unui om nu valoreaza prea mult,viata unei femei cu atit mai putin.

Alba,mami de
Darian Valeriu *17.09.1999
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Darian
&
Cassian Teodor *04.06.2005
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by mihaela_80

Eu i-as obliga pe toti imigrantii sa semneze o hartie prin care se obliga sa respecte legile si cutumele tarii in care au venit, adica sa nu practice sau sustina x, y, z, lista de obiceiuri barbare cred ca e lunga, altfel primesc niste pedepse foarte mari, isi pierd proprietatile, dreptul de a-si vedea familia sau orice i-ar putea determina sa inceteze.
N-ar fi bine? Poate nici nu le trece prin cap ca in tara in care au venit nu pot sa faca tot ce vor ei si cum stiu ei de-acasa.

in Canada au incercat sa introduca sharia ca forma paralela de guvernare, ca stat in stat. are dreptate cine observa ca daca mergi intr-una din tarile astea ti se cere sa te acoperi din cap pana in picioare ca turista in numele respectarii legii locale, dar nu se intampla la fel cand locuitorii acestor tari ajung pe alte meleaguri - ei inca isi pastreaza legile si obiceiurile barbare si vor sa le impuna in ciuda legilor locale.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns super mami spune:

Am vazut-o la stiri, dar au dat toata inregistrarea....exact asa cum a fost...cu sonor... .
Probabil ca e aceasi tanara de care pov fetele in primele pagini.E incredibil cum ce e pt noi atat de simplu si de frumos ( sa te indragostesti, sa te casatoresti.... ) pt unii poate fi un cosmar.Ce nu stiu eu e ce se intampla cu barbatii din cazurile pov aici....cu iubitii?
Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by Ingrid S

quote:
Originally posted by batool67

Esti ceea ce iti doresti sa fii....

Nu cred ca e in intentia cuiva sa atace Islamul ca religie. Intrebare este: de ce se intampla asa ceva in tarile islamice? De ce nu vedem femei impuscate sau lapidate in alte tari (Europa, America etc)? Si, ce e mai important, nu pt ca ar fi ucis pe cineva, ci doar pentru dreptul la libertate, la dragoste...

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Pentru ca tarile astea se afla in secolul 17 ca evolutie si civilizatie-anacronisme in ziua de azi. Nu ma intereseaza religia lor, poate ca nu din cauza asta fac lucruri din astea, dar ancorati in vremuri de barbarie sunt. Si nu stiu de ce nu evolueaza deloc deloc. Cred ca au interes aia de la putere sa ii tina asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Din pacate exista asa ceva.Am vazut un astfel de caz anul trecut in Italia.Tatal si-a omorat fiica care se indragostise de un italian,ignorand "vointa" tatalui.Am ramas socata la vremea respectiva.
In viziunea musulmanilor, femeile nu au nici un drept,desi ma uit la turcoaicele de pe aici,unele chiar au preluat din obiceiurle si vesmintele tarii de adoptie,altele nu.Turcoaice imbrobodite vad destul de des.Dar anul trecut am ramas socata vazand atatea araboiace imbracate in negru din cap pana in picioare de numai palmele si ochii li se vedeau,dar asta era imediat dupa izbucnirea razboiului din Beirut.
Oricum pacat ca acesti oameni traiesc inca intr-un secol al necivilizatiei,le mai lipsese canibalismul.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput