Predictor al ovulatiei

Predictor al ovulatiei | Autor: Adela

Link direct la acest mesaj

Dragele mele eu nu prea urmaresc discutiile de pe Forumul acesta asa ca va rog anticipat sa nu va suparati daca cumva stiati despre asta. Cautand una alta pe Internet mi-au picat ochii pe urmatorul articol si mi s-a parut interesant si imediat m-am gandit la voi.

Numai bine va doresc si cat mai curand bebici sanatosi.

ps Maria poti sa stergi subiectul daca s-a mai discutat.


" ... predictor al ovulatiei, care te ajuta sa iti afli cu exactitate data ovulatiei...

Dr. Dan Tutunaru, specialist obstetrica-ginecologie, raspunde:
Teste de predictie a ovulatiei exista si pe piata farmaceutica romaneasca. Nu vreau sa fac reclama nici unei farmacii, dar cu siguranta il veti gasi in Bucuresti la farmacia 2NA de la Hala Unirii.

Ce trebuie sa stiti despre acest kit este ca el are anumite avantaje sau parti bune, dar are si limite.

In primul rand care este principiul dupa care lucreaza. Cand femeia este pe cale de a ovula, de la nivelul hipofizei sale se descarca o cantitate foarte mare de LH, hormonul luteinizant. Acest hormon are rolul de a produce ruperea foliculului care contine ovulul si in consecinta de a il elibera pe acesta in cavitatea peritoneala de unde va fi cules de catre trompe. Eliberarea ovulului are loc la 24 maxim 48 de ore de la aceasta descarcare de LH.

Testul de predictie a ovulatiei se bazeaza pe decelarea hormonului luteinizant in urina femeii si este un test calitativ. In principiu functioneaza similar cu mult mai binecunoscutele teste de sarcina, daca testul este pozitiv vor aparea doua liniute rosii, daca este negativ (adica LH-ul nu a fost eliberat in cantitati suficiente pentru a produce ovulatia) va aparea o singura liniuta, cea de control.

De obicei aceasta descarcare de LH are loc la mijlocul ciclului, adica cam in ziua a 13-a a unui ciclu de 28 de zile regulat. Dar cum trebuie procedat in cazul in care ciclul nu este regulat? Sau in cazul in care femeia are ciclul mai lung de 28 de zile. Cand trebuie femeia sa faca acest test? Daca aveti ciclul neregulat trebuie luat ca referinta cel mai scurt ciclu. Adica daca ciclul vine intre 25 si 30 de zile incepeti testul in ziua corespunzatoare ciclului de 25 de zile si il repetati pana in ziua corespunzatoare celui de 30 de zile. Ziua corespunzatoare o gasiti in tabelul de mai jos: in stanga se afla lungimea ciclului in zile iar in coloana din dreapta se afla inscrisa a cata zi dupa inceperea ciclului este momentul in care trebuie sa incepeti sa va faceti testul:

21 ------------ 5
22 ------------ 5
23 ------------ 6
24 ------------ 7
25 ------------ 8
26 ------------ 9
27 ------------10
28 ------------11
29 ------------12
30 ------------13
31 ------------14
32 ------------15
33 ------------16
34 ------------17
35 ------------18
36 ------------19
37 ------------20
38 ------------21
39 ------------22
40 ------------23

Cum procedati? Luati testul si-l desigilati in dimineata zilei corespunzatoare lungimii ciclului dumneavoastra. Luati putina urina intr-o eprubeta sau un mic vas si introduceti testul in ea. Asteptati cam 3 minute si cititi rezultatul. Unele teste au o alta modalitate de utilizare, adica se tin 5 secunde in urina si apoi se scot si se asteapta rezultatul 2-3 minute. Pentru o utilizare corecta cititi instructiunile testului respectiv.

Limitele testului. Testul arata doar ca eliberarea de LH a avut loc si astfel ca este posibil ca in urmatoarele 24 ore sa se produca si ovulatia. Testul nu arata sigur ca veti ovula (este posibil ca foliculul sa nu se rupa, si in consecinta ovulul nu este eliberat, conditie denumita Sindromul Foliculului Luteinizant Nerupt). Testul nu este reutilizabil, odata folosit el nu mai poate fi folosit la o alta determinare. Nu luati medicamante care sa contina hCG sau LH. Testul nu poate fi util daca sunteti insarcinata, la menopauza sau luati pilule anticonceptionale sau medicamente ce contin estrogen sau progesteron. "


Adela & Julia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Adela, tu ai folosit testul?

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Anis, nu.
De ce?

Adela & Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gongutza spune:

buna fetelor
Mi-am luat si eu un predictor din asta si sunt cam in ceata pt ca nu prea are instructiuni de folosire...adica zice cum si ce se face dar nu zice cand,dsaca e doar de unica folosinta?mi se pare mie cam ciudatel asa si seamana mult cu un test de sarcina.Daca stie cioneva ceva despre el,astept si eu un raspuns clar.Testul se numeste Romed ovulation test-one step cassete.
Multumesc frumos si cati mai multisi pupici

adina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Am folosit si eu acest test.Asa este,seamana cu unul de sarcina.Este de unica folosinta si are si instructiuni de folosire.In functie de lungimea ciclului ai mai multe variante cu ziua de incepere a efectuarii testelor.Da,ai nevoie de cateva;cel putin din doua in doua zile pentru perioada de ovulatie.Dar nu sunt scumpe,deci e posibil.

Mergi la inceput