Cum ati scapat de biberon?

Cum ati scapat de biberon? | Autor: ticka

Link direct la acest mesaj

Fetita mea are 3 ani si 5 luni. A inceput sa bea din sticluta la 1 an si o luna, cand a inceput sa bea apa si tot atunci am incheiat capitolul alaptatului. Pana atunci n-a baut deloc apa sau alte lichide (doar supica cu lingurita), aceasta fiind una din cauze ca nu puteam renunta la alaptat, cu toate ca lapte aveam te miri ce..(am fost si la pediatri si mi-au zis ca nu o pot impune sa bea daca nu vrea. scuipa tot: apa, ceai, suc) Mai tarziu, a invatat sa bea si cu canuta, mai mult, la cresa de la 2 ani bea ceai si lapte exclusiv din canuta. Dar! cum vine seara "Unde mi-e sticluta?" si bea din biberon lapte. Biberonul e rupt are o gaura mare de-ti intra degetul, dar nu! p-ala il vrea. Cum sa scap de el? Cu drag Ticka

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rici35 spune:

simplu,
cumparasem pentru copilul mai mare un fel de lac de unghii ce are gust amar. Se foloseste ca sa ii dezobisnuiesti sa roada unghiile.

Fata era obsedata cu biberonul. Ii placea la nebunie. Dar noi am avut o conceptie clara. Cind primeste dintii, gata cu biberonul. Asa ca am uns toate biberoanele cu solutia aia pt. ungii. In o ora problema a fost terminata.

La copilul al mare, cindva incepuse sa care sticla prin casa, tinind biberonul intre dinti.... I-am luat cioc de plastic pentru sticla, probabil ca se gaseeste si in Romania. Dar nu l-a vrut. I-am spus sotiei, sa nu ii dea altfel apa.. setea doare, si va bea el... si asa a si fost. Ca parinti trebuie sa stim sa ne inpunem.

Tu spui ca copilul nu a baut apa... Dar ce a baut noaptea???? La noi cu o ora inainte de culcare nu mai exista decit apa la baut... Si sa vezi cum arata dantura copiilor mei... Ca niste perle....

Cunosc oameni ce le dadeau noaptea nectar de fructe sa bea.. Deja la 3 ani au fost sub narcoza la dentist.. asa de putrezi erau in gura...

Cu drag Richard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Cunosc si eu faza cu gaura mare...dar l-am läsat asa pinä s-a rupt de tot si am spus cä nu am de unde sä mai cumpär!!!
Dacä vrea in continuare sticla, poate sä bea din partea mea...dar nu mai pot cä asa curge prea tare si se inneacä...asa cä nu au de ales si trec la cänutä...
Eu nu am avut mari probleme cu copiii...au scirtiit un pic, dar se acomodeazä repede la noua situatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Si noi mai mancam inca laptic la biberon seara si dimineata,avem 1 an si trei luni.deja ma gandesc la cat de mult sa o mai las.Pana la ce varsta?

Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Puteti sä incercati sä-i päcäliti cumva...
de genul: uite ce frumos pluteste smecksul in lapte!!!...hai sä-l prindem cu lingurita si sä-l bägäm la "garaj"!!!...sau uite, si pisicuta bea lapte din castron!, sau cu orez cu lapte, cä numai lapte gol, este prea plictisitor!!
Sau cu biscuiti inmuiati in lapte...pe copii, poti sä-i päcälesti asa de usor!!!!...mie asta mi-a pläcut cel mai tare!!!...cind le vedeam fetele älea nedumerite!!!
Niciodatä nu am avut circ cu ei, i-am päcälit mereu cu ceva ce stiam cä-i intereseazä sau le place si uitau repede, ideea initialä.
Pe mine m-a invätat soacrä-mea sä fac asa si-i multumesc din suflet...cä altfel, cine stie cit m-as fi chinuit!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria98 spune:

noi am facut schimb. de Mos Craciun l-am dat lui Mos-ul, ca era batran si nu mai avea dinti, iar el ne-a dat cadouri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Pai Mihnea are 1 an si 9 luni si lapte bea numai cu biberonul.Altfel nu vrea.Ceaiul il pun sticlutze de la frutti fresh si cu dop de la Activia,dar bea si cu canitza.Oricum vreau si eu sa-l dezvatz de bibe si am sa tin minte sfaturile voastre!!Multumesc!!Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ticka spune:

quote:
Originally posted by rici35

Tu spui ca copilul nu a baut apa... Dar ce a baut noaptea???? La noi cu o ora inainte de culcare nu mai exista decit apa la baut... Si sa vezi cum arata dantura copiilor mei... Ca niste perle....

Cu drag Richard

Va multumesc pentru sfaturi.
Este adevarat ca n-a baut apa. Dar am alaptat-o un an de zile. atata timp cat a primit lapte, a refuzat apa . Este adevarat imi era mila ca tot plange si pana la urma renuntam eu, poate trebuia sa fiu mai dura si sa ma impun sa nu-i dau lapte cand ii e sete si sa-i las doar apa (vorba ta: setea doare :)). Acum stiu ce voi face la al doilea bebe (imi mai doresc un bebelush :)). Erau primele experiente de genul asta poate n-am stiut sa reactionez corect. Pe vremea aia nu stiam ca exista forumuri si oameni care te pot ajuta. Va multumesc!
Cat despre dintisori, ii are perfecti, nici o carie nimik, o fi de la calciul din lapte? Oricum ne straduim sa-i pastram curati. Va pup pe toti!
Apropo de vre-o 4 zile nu-i dau biberonul, ii zic ca am terminat laptele si cumparam altul maine dimineata si daca vrea sa bea, sa bea apa. Deocamdata e ok. Sper sa fie ok si in continuare. Va pup si numai bine!

-
.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Nu stiu ce sa spun. Bogdan are 2 ani si jumatate si inca bea cu biberonul laptele. Bea orice cu cana, dar lapte nu. Mi-e frica sa nu ii mai dau biberonul pt. ca poate nu va mai vrea sa bea lapte deloc. Cumnata mea de la 1 an si jumatate nu mai bea lapte pt. ca nu ia mai dat biberonul. Are 30 ani si nu bea lapte deloc.
Miha & Bogdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ticka spune:

Cunosc si eu pe cineva care nu mai bea lapte de cand i l-au lasat in soare sa se strice in biberon (ca sa-l dezobisnuiasca) Mi se par niste practici cam barbare. Cred ca cel mai bine e sa-i faci pe micuti sa renunte singuri.
Si la mine micuta mea era la fel, doar laptele era baut cu biberonul (scriu "era" pt ca de cateva zile nu mai bea din biberon :))
Pup, cu drag

-
.

Mergi la inceput