Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (16)
Raspunsuri - Pagina 13
Balbina spune:
Alina, ti-a iesit un Tiramisu de revista, atit de perfect arata! Scrie si aici reteta, sa fie la indemina doritorilor. Si mie imi place Tiramisu mult de tot, numai ca eu il fac fara oua crude in compozitia cremei, cel facut de tine cum e?
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Lucrusoare pentru bb2
adi69 spune:
Alina,acelasi lucru voiam sa-ti spun si eu.F aspectuos tiramisu tau,probabil ca si f gustos..Nu vrei sa scrii reteta sa o puna Nati la listuta..ca uite , de multe ori am vrut sa fac tiramisu,dar neavand reteta la indemana..ma apucam de altceva(de broasca de ex.)
Gratiela,multumim de pontul cu mili,mie nu-mi mai place smantana lichida de la Dorna,parca are un gust si nici nu s-a batut ultima data cand am folosit-o,iar de la Strunga nu gasesc intotdeauna.Deci Mili frisca lichida cu 30% grasime?
Sa va fie de bine inghetata..eu mi-am propus sa fac crema de zahar ars cu lapte condensat..asta daca o sa mai gasesc..
Multumesc ptr urari!
Alynutza spune:
Natalia am pus si reteta impreuna cu poza. Eu il fac cu oua crude, insa numai dupa ce mergem la tara si bunica sotzului imi pune deoparte ouale cele mai proaspete (imi notez eu data ouarii) pentru ca eu am probleme cu alergiile. Asa ca folosesc numai oua foarte proaspete (dietetice) si nu am avut niciodata probleme. Am auzit si persoane care folosesc mascarpone si ceva crema de prajitura de la dr. Oetker. Mie mi-a luat ceva pana am gasit reteta de crema perfecta (parerea mea), prima reteta pe care am primit-o avea dublu oua la aceeasi cantitate de mascarpone, plus ca persoana care mi-a dat reteta mi-a spus sa le amestec usor, asa ca tot timpul imi iesea mult prea moale crema si curgea.
adi69 spune:
Alinuta,ai scris undeva reteta prajiturii cu foi de napolitana?M-am uitat in pozale tale,nota 10 cu felicitari ptr bunatatile pregatite de tine!!
Alynutza spune:
Adriana multumesc mult de compliment .
www.flickr.com/photos/9684774@N08/712709108/in/set-72157600636179296/" target="_blank">Prajitura cu foi de napolitana (reteta de la gonghy)
Blat
5 albuse
9 lg. zahar tos
2 lg. faina
100 gr. cocos
Se bat albusele spuma, se pune pe rand cate o lingura de zahar, pe urma faina iar la final cocosul. Se coace intr-o tava intinsa, cu hartie de copt. (din fericire eu am avut o tava chiar de dimensiunea foii de napolitana)
Crema
300 g zahar
5 galbenuse
1 pachet margarina (250 gr.)
250 gr. lapte praf
2 linguri lapte
2 linguri cacao
Zaharul se freaca putin cu galbenusele si se pun pe foc mic (direct) mestecand bine,cand e topit zaharul se pune margarina si laptele (crema fiind tot pe foc). Peste crema asa fierbinte se adauga prin cernere laptele praf si cacaoa si se omogenizeaza.
Crema se pune asa fierbinte.
Prima foaie napolitana apoi crema,blat,crema,foaie de napolitana si deasupra daca mai ramane se mai poate pune putina crema (mie nu mi-a mai ramas, dar numai bine ca a fost usor de mancat si nu s-a murdarit nimeni).
Crema asta seamana mult de tot cu cea pentru prajitura Sumeghi pe care o pregatesc eu, asa ca la preparare poti sa amesteci zaharul cu galbenusele, margarina, cacaoa, laptele, pe urma sa pui pe foc si la final sa pui laptele praf. Trebuie lucrat foarte repede cu ea, fiindca se intareste repede, la final va avea consistenta unei ciocolate de casa.
Balbina spune:
Alina, merci, am bagat reteta la catastif. Poate o s-o fac si eu, dar abia cind voi termina si cu alaptatul, nu ma incumet la oua crude acum, indiferent de prospetimea lor. Eu fac de obicei Tiramisu cu mascarpone si/sau smintina scursa, care capata o consistenta f. apropiata de cea a brinzii mascarpone. Crema de la Dr. Oetker nu prea o folosesc in ultima vreme, ca nu-mi place la gust.
Adi, chiar simbata le-am scris un mail celor de la nestle romania, iar azi am primit urmatorul raspuns:
quote:
Va multumim pentru interesul acordat companiei Nestlé si produselor sale.
Dorim sa va informam pe aceasta cale ca produsul la care dumneavoastra faceti referire nu face parte din portofoliul produselor Nestlé Romania.
In continuare puteti gasi toate produsele pe care le comercializeaza Nestlé Romania:
si imi da un pomelnic de produse, de parca alea ar putea sa inlocuiasca produsul de care sint eu interesata. In fine, asta e, nu avem sperante de la Nestle in viitorul apropiat.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Lucrusoare pentru bb2
Alynutza spune:
Natalia cred ca sunt eu zuza si , dar tu ai nascut? Ca eu nu mai stiu ...
I-ai intrebat pe cei de la Nestle de lapte condesat? Bine macar ca ti-au raspuns ceva, eu am scris de vreo 3 luni la astia de la La Festa, sa-i intreb de ce au scos de pe piata capuccino ala cremoso, in pliculetze lungi, ca aveau niste arome super bune (tiramisu, straciatella si inca una cu cocos si rom) si nici acum n-au catadicsit sa-mi raspunda ceva.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Balbina spune:
Alina, nu nu, scuze ca am fost incoerenta, trebuia sa scriu mai explicit. Am avut in vedere ca dupa ce termin sarcina SI alaptatul. Mai am olecuta pina nasc, vreo 2 luni. Vezi ca am ticker la semnatura.
Cit despre firme, uite asa vezi daca le pasa sau nu de parerea consumatorilor.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Lucrusoare pentru bb2
adi69 spune:
Alina,cu placere si multam de reteta.
Natalia,cu astia de la Nestle nu mai fac eu crema de z ars,eu sper inca sa o mai gasesc pe doamna de la care am luat conserve de lapte condensat in piata..am mai cautat-o si n-am mai dat de ea,insa sant perseverenta din fire:)..
adi69 spune:
M-a rugat cineva sa-i dau o reteta de blat din biscuiti sfaramati..de ala care nu se coace ptr tarte,insa eu am facut o singura data ,cand am facut Melba cu piersici si nu mai stiu cum am facut,erau niste biscuiti in cutie..i-am sfaramat si i-am amestecat cu ceva,unt cred..poate stiti voi o reteta?