Sughitz
Raspunsuri - Pagina 2
Marianar spune:
Lui Vladut ii trece sughitul daca ii dau o lingurita cu apa. Medicul mi-a spus sa nu-i dau lamaie ca se branzeste laptele si-l da afara.
Pupici!
Nicoleta spune:
Si bb Stefan sughite, mai rar, dar si pe el il tineeeee... si cate o jumatate de ora. Si nu ii trece cu nimic. Trebuie doar sa avem rabdare.
Nicoleta.
mirela.mustaciosu spune:
Si Tudor patea la fel si din pacate nu-i trecea nici cu lamaie, nici cu ceai, nici cu laptic de la mine. Nu reuseam sa-l ajut prea mult. Si tot cand radea cu pofta il apuca (uneori si acum se mai intampla, dar ceva mai rar). Il simteam si cand era in burta mea, in ultimele luni, cand il apuca sughitul (cel putin dupa descrierile specialistilor cred ca asta era), il apuca groaznic de des si il tinea mult.
Uite ce am gasit pe net:
Sughitul
Este o contractie spasmodica a diafragmei ca raspuns la o destindere gastrica excesiva si brutala (exces de aer), de exemplu.
Simptome:
Sughitul este un lucru banal, si, desi este impresionant pe un corp de bebelus, nu este deloc dureros. Bebelusul cunoaste deja aceasta senzatie, deoarece a mai avut-o, cateodata, in pantecul mamei sale (dar pentru a evacua lichidul amniotic, si nu aerul).
Ingrijiri (medicale):
Culcati-l pe burtica (doar cateva minute), sau dati-i sa bea un biberon mic cu apa. In orice caz, sughitul va trece dupa cateva minute, deci nu este cazul sa va nelinistiti.
si:
Cum sa treaca sughitul
Bebelusul e zgaltait de sughit si acesta nu mai trece? Puneti o picatura de miere pe varful tetinei sale.
Aceasta il va face sa saliveze, iar sughitul va disparea de la sine.
Alte trucuri: o picatura de suc de lamaie (de preferinta, netratat) pe limba sau apa gazoasa intr-o lingurita.
Ultimul truc, care poate fi radical, dar care nu functioneaza sistematic asupra tuturor copiilor.
Totusi, nu poate decat sa le faca bine, asa ca nu va ramane decat sa-l experimentati: apasati usor, prin miscari circulare, cu ajutorul indexului dumneavoastra, pe coloana vertebrala a bebelusului dumneavoastra. Mai precis, pe punctul care se situeaza in prelungirea extremitatii omoplatului sau.
sorm spune:
Buna la toata lumea! Bebelusii sughita mai des decat noi (mult mai des) si este normal. Nu au inca sistemul nervos suficient dezvoltat. Asta este explicatia data de pediatra mea. Pe masura ce cresc vor sughita mai putin. La al meu trece cu putin ceai indulcit sau cu apa indulcita. Cat despre lamaie... nici un pericol.Mi se pare mai sanatos decat sa-i dau vitamina C medicament. Creste imunitatea si tonusul vascular.Daca nu o ia din fructe crude de unde sa o ia? Bineinteles ca nu lamaia este preferata, dar daca ii place...
florina spune:
Cred ca toti bebelushii mici sughitza. Nu-ti face griji. Nici n-o sa stii cand dispare. In primele luni, alaptam non-stop... Sa-i treaca sughitzul... Acum sughite de 2-3 ori pe saptamana cel mult... Initial, si de 4-5 ori...
Si NU! Nu-l pune de fiecare data la san! Eu asta faceam, si ajunsesem sa cred ca sughite expre! :)
Incearca si cu apa, ceai... apa pt colici. E foarte obositor sa alaptezi de fiecare data, mai ales ca nu ii doare. Ba chiar ii amuza cateodata.
Mult succes!
Florina & bb Tudor (1 an si 2 luni)
quote:
Initial creeata de mmireille
Initial mi s-a spus ca cel mic ,prin sughitz, da aerul afara.Acum...ceva e ciudat: cind ride mai bine il apuca sughitatul, si asta destul de des....si-l tineeeee...De ce oare se intimpla asta?Si cum as putea atenua efectul?Il hranesc exclusiv la sin.Sa-l pun de fiecare data la sin?
mmireille
descintec spune:
Acidul din stomac (clorhidric!) e mai acid ca toate lamaile din lume, deci, no problem pentru flora stomacala, lamaia nu o distruge. Si in prezenta acidului, laptele oricum se brinzeste, procesul intra in fenomenul normal de digestie. Deci nu asta ar fi argumentul meu impotriva folosirii lamaii. De ce se foloseste lamaia? Fiinda produce salivatie abundenta, piciul isi oreste putin respiratia sa poata inghiti si se destinde diafragma si trece sugitul. Eu insa am vazut o faza care m-a lecuit pe veci de lamaie: nepotica mea avea citeva luni si cind sughita cumnata mea o trata cu citeva picaturi de lamaie. O data i-a produs o salivatie asa abundenta, ca nu putea inghiti toata saliva, se sufoca, nu mai putea resipa. Efectiv nu isi putea umple plamanii cu aer. Nu stia ce sa ii faca biata mamica, fetita era deja albastra, respira sincopat. Incet, s-a linistit. De atunci nu a mai tratat sughiul cu lamaie, doar cu putin ceiut sau l-a lasat sa dispara. Si nici eu nu am indraznit.
D.