aparat dentar fix
![](images/user_woman.png)
Pana la urma aproape ca m-a convins doctorita mea stomatolog.....ar fi cazul sa-mi indrept dintii. Tine mai mult de o problema medicala decat estetica. Pe mine personal nu ma deranjeaza ca sunt strambi insa se depune muuult tartru si nici gingiile nu arata bine din cauza aglomerarii. Am fost sfatuita sa-i indrept pt. a scapa de p[roblemele astea si pt. a indeparta pericolul paradontozei. In fine...m-am hotarat. Dintii i-am avut drepti pana mi-au dat maselele de minte si s-a dus naibii dantura mea. Am inceput sa scot maselele de minte (cariate si asa si vai de capul lor) pt. a face loc dintilor.
Acu' treaba e ca nu stiu unde sa ma duc. Doctorita mea mi-a recomandat DentEstet, dar e scump ca naiba....sunt convinsa ca pot gasi mai ieftin.
Asa ca vin si eu cu o intrebare:ati purtat aparate fixe? La cine ati fost, cat timp ati indurat chinul si cum artaa dintii dupa?
Sar'mana de raspunsuri
Raspunsuri
LiliaToma spune:
Eu am purtat candva. Din pacate nu te pot ajuta cu o recomandare ca eu nu mi i-am facut aici. Dar pot sa iti spun ca la inceput nu e deloc usor dar te obisnuiesti.
Eu am purtat 3 ani de zile cand aveam 19 ani.(acuma am 27)
Lilia si Amelia(26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
clarrice spune:
Am o buna prietena care a purtat aparat dentar fix aprox 2 ani. A mers la un cabinet undeva prin Dorobanti. Daca vrei ii pot cere adresa. A dat ceva bani si pe el si pe controale, insa nu stiu exact cat; si asta pot intreba, daca mai tine minte, pentru ca a trecut ceva timp.
Insa, ceea ce iti pot spune cu siguranta, e, ca acum are o dantura superba si nu regreta deloc acesti doi ani. Stiu ca dupa ce l-a dat jos a mai trebuit sa poarte o gutiera timp de jumatate de an, pentru a fi sigura ca dintii nu revin in poziile de dinainte. oricum aceasta gutiera e dintr-un material transparent si aproape ca nu se vede.
Eu zic sa mergi la un medic bun, eventual cu referinte in aceasta directie, pentru a fi sigura de reusita.
Mult succes!
iarina spune:
Va multumesc mult pt. raspunsuri.
Clarrice ai putea afla cumva numele doctorului?
Doi ani mi se pare tare mult, eu speram sa scap dupa vreo 8 luni...banuiesc ca depinde si de diagnostic, am inteles ca-s mai multe "feluri de dinti strambi"
Drept sa va spun parca n-as avea pretentii sa am o dantura impecabila, dar macar sa fie mai drepti si sa nu mi se mai depuna atata tartru, plus ca gingiile n-ar mai fi afectate.
Porumbita spune:
"Leodent" - Piata Cantacuzino nr. 4 ap 1,Sect 2, Bucuresti;
211.42.01; email leodent@fx.ro
consultatia e 55 RON si pe mine m-ar fi costat vreo 2000 de euro cu totul (aparatul plus tratamentele) insa ar fi trebuit sau stau cu aparatul un an jumate;
am doi prieteni care au fost la cabientul asta; unu a purtat aparat 2 ani (avea probleme serioase, risca sa ramana fara dinti la nici 26 de ani) si celalalt 1 an si 4 luni.
dantura lor e ca a actorilor de la TV acum;
mie recunsc mi se pare mare pretul dar nici nu am cum prin natura serviciului sa port aparat fix un an jumate;
gudinde spune:
quote:
Originally posted by clarrice
Am o buna prietena care a purtat aparat dentar fix aprox 2 ani. A mers la un cabinet undeva prin Dorobanti. Daca vrei ii pot cere adresa. A dat ceva bani si pe el si pe controale, insa nu stiu exact cat; si asta pot intreba, daca mai tine minte, pentru ca a trecut ceva timp.
Insa, ceea ce iti pot spune cu siguranta, e, ca acum are o dantura superba si nu regreta deloc acesti doi ani. Stiu ca dupa ce l-a dat jos a mai trebuit sa poarte o gutiera timp de jumatate de an, pentru a fi sigura ca dintii nu revin in poziile de dinainte. oricum aceasta gutiera e dintr-un material transparent si aproape ca nu se vede.
Eu zic sa mergi la un medic bun, eventual cu referinte in aceasta directie, pentru a fi sigura de reusita.
Mult succes!
clarrice,
As dori si eu informatii despre cabinetul medical, doctor, preturi etc.
Daca se poate un PM si pt mine.
Multumesc,
Gudinde
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
Iarina, o sa fiu indscreta si am sa te intreb cati ani ai:)
eu am 27 (in august fac 28) si dupa ce nasc (in septembrie) as vrea sa las cateva luni si sa purced la aparat din aceleasi motive ca si tine.
Voi avea cam 28 de ani jumate atunci, si cel mai probabil il voi purta vreo 2 ani...
se mai poate face ceva la varsta asta? Sau sunt deja babutza.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
denisabia spune:
Aparatul dentar poate fi folosit si la o varsta inaintata , numai la noi e problema ca ce zice lumea ca ma vede asa.In strainatate de la tineri la adulti, se poarta fara jena.Cand eram prin clasele primare am avut vreo 3 aparate , e drept ca al 3 lea nu l-am purtat corespunzator , insa eram copil si inainte nu avansase asa tehnica dentara.
Nu puteam vorbi asa bine , ma durea dupa ce mergeam sa mi-l stranga , desigur e stanjenitor si in cazul masticatiei , ramanand alimente cantonate , plus da o predispozitie la carii.Mie mi-a fost scos un dinte pentru a li se face celorlalti loc , fiind foarte inghesuiti , azi ii multumesc doctorei , fiindca s-au aliniat bine.
Daca stiti ca aveti o problema mai ales medicala, nu amanati!O sa vedeti ce satisfactie e sa razi cu toata gura si sa ti se spuna ca ai un zambet frumos!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
mie nu-mi pasa deloc ce zice lumea:), plus ca nu-mi arat anii:)))), deci cu aparat am sa par si mai pustoaica, dar as vrea sa fac pasul asta daca intr-adevar se rezolva ceva, ca la luat banii s-ar inghesui multi probabil, eu vreau sa stiu ca se poate chiar la asa o varsta sa se mai indrepte.....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danielag/danielag.jpg)
danielag spune:
Sabina, sigur ca se poate si la varsta asta. Stiu un caz cu aceeasi problema si cam de aceeasi varsta. S-a apucat cam acum un an. A purtat cateva luni un aparat fix, iar acum am inteles ca poarta doar un aparat noaptea, pe care il ajusteaza doctorul periodic. Ziua nu poarta nimic. Intrebati doctorii si de aceasta posibilitate. Chiar daca se prelungeste putin timpul in care porti aparatul, nu este asa de incomod ca si unul purtat si zi si noapte. Si ca sa-i raspund si Iarinei, da, are efect, dintii s-au indreptat vizibil.
Daniela
LiliaToma spune:
da, si mie mi s-au indreptat dintii ft ft bine. Problema mea a fost ca dupa ce am scos aparatul fix, am purtat putin si iresponsabil aparatul cel de noapte. Prin urmare, s-au adunat nitel. Dar nici pe departe asa cum erau candva, si erau urati de tot.
Ca tot suntem la tema dintilor, vroiam sa intreb daca poate cineva sa imi recomande un stomatolog in sectorul 4( eu stau in Berceni) cu preturi rezonabile si cu ortodontie inclusa.
Merci
Lilia si Amelia(26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)