Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (6)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns suzy78 spune:

Buna albinute si bondarei,

Sa incep si eu cu inceputul......

ROXANICI - LA MULTI ANI!!!!! si numai bucurii alaturi de cei dragi tie si multe de la Nicolas Mihai.

KARRA - estita medicamente de oprire a lactatiei.....cred c ase numeste BROMCRIPTIN.....mie mi-a dat medicul 3 zile ca sa-mi scada lactatia si zicea ca pt orpirea lactatiei se da 14 zile cate 2 tb pe zi

KRISSY - imi pare rau ca trebuie sa te intorci asa repede la job..........Eu o s aincep de la 1 sept cand Nicolas va avea 6 luni.....e drept se da 2 ani....dar nu vreau sa raman fara job.....mai ales ca am cu cine sa las copilul.....cu sorela mea care e o scumpa,.,....si legat de copil nu iese din cuvantul meu.....

ELYANNE - insanatosire rapida la gemeni......

RADCARMEN - eu pt cojite l-am dat inainte cu 2-3 ore de baita cu ULEI VITAMINIZANT dupa care l-am spalat cu SAMPON DE LA MUSTELA......si dupa 3 zile nu mai avem cojite.....Samponul l-am cumparat de la farmacia HELPNET...

FLOPICI - nu te strsa draga mea cu kka lui Martha.......e normal sa faca mai rar daca este hranita la san..

STEFANIA, ROXANICI - felicitari pt micii crestini,

Legat de ALAPTATUL IN PUBLIC - eu inca nu am fost nevoita.....nu sutn o firre pudica deci cred ca e ok....

DIVERSIFICAREA - mie medicul de fam. mi-a spus ca copilasii hraniti cu formula se poate inceped e la 3 luni jumi 4.....iar cei hraniti la san d ela 6 luni......deci nici noi nu incepem timpuriu....au vreme toata viata s amanance mancare......cu lapte d ela titi nu s emai intalnesc....

KG. IN PLUS - eu am 2 care nici nu se vad.......

Legat d eintalnirea de 1IUNIE - fericitelor.....si noi vrem....dar stam departe.....am vazut poze si toate sunteti niste scumpe,....

TZUNA.......NU FI SYUPARATA PE SOACRA TA......parintii sunt ff binevoitori dar ....cateodata mai mult incurca.....eu vad la mama si la socrela....amandoua sunt binevoitoare.....dar vin s ama ajute si ma obosesc.....si incurca.....de preferam s afac singura....

LORADIN - ma bucur ca ai decis s anu ne parasesti.....

Pozele d ela botezul albinutelor si bndareilor.....le-am vazut pe toate.....toti sunt niste scumpi./...care ne fac viata ,mult mai fericita....si ii da un sens ....

Noi duminica trecuta pe 27 am avut botezul.....Nicolas s-a comportat exemplar ca de obicei.......daca reusesc azi o sa va atasez si niste poze......

tot stupul nostru,
Suzy78, mami de Nicolas Mihai - 27 februarie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radcarmen spune:

La multi ani Roxanici!
Sa fi sanatoasa, fericita si implinita alaturi de familia ta!

Kitty, sa sti ca si Vlad al meu mai vomita in jet cateodata cand isi forteaza sau ii fortez eu supraplinul. Dar, spre surprinderea mea (si sperietura de rigoare) adoarme linistit si doarme bustean. Asa ca eu cred ca este o eliberare ptr ei, intr-un fel.

Multumesc fetelor care mi-au raspuns legat de problema cu cojitele. Sper sa scapam si noi in curand de ele. Noi avem pe pielea capului dar si intre sprancene si pe frunte.

Suzy78, samponul de la Mustela este chiar pentru cojite?

Va pupam,

Carmen, mami lui Vlad Gabriel - 07.04.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Multumesc de urari
weekend-ul asta v-am neglijat ca am botezat pe Raresu, dar recuperez io.

FFFFF tare mi-au placut pozele si cum ati vb despre intalnire. Sa mai faceti.

roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

www.e-felicitari.net/felicitari/1024-aceasta_zi_minunata.php?id=1024" target="_blank">La multi ani, Roxanici!

Ela, mamica de Thea-Ioana - 26 martie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dallina spune:

Buna fetelor,

La multi ani Roxanici! Multa sanatate si noroc iti doresc si sa ai parte de tot ce iti doresti.

Am vazut pozele de la intalnire si vreau sa spun ca sunteti minunati cu totii.Eu nu aveam cum sa ajung la intalnire fiindca sunt din
Arad nu stiu cum de am ajuns pe listuta cu intalnirea, de abia acum am citit din urma si am vazut numele meu pe acolo,asa ca sa nu credeti ca am tras chiulul si nu am venit.

Vin cu vesti proaste.De vineri fetita mea face ampicilina injectii si sufera la fiecare impunsatura de imi vine sa mor.Am fost cu ea joi la control si mi-a zis pediatra ca are rousu in gat si prea multi mucisori ca sa fie doar o coincidenta si ne-a spus ca trebuie sa luam injectii.Varianta initiala era sa incercam cu medicamentatie pe gurita dar cuma a mea comoara vomita tot ce am incercat sa ii dam am recursa la masuri extreme.Mai avem astazi de luat o injrctie diseara ca am luat una dimineata si sa speram ca maine la control totul va fi bine.
Pe mine trecerea asta de la probleme cu mancatu si greutatea la raceala asta m-a costat scump:laptele meu s-a dus.Din cauza ca m-am necajit si invinovatit ca nu-s in stare sa am grija cum trebuie de puiut si am plans zile si nopti agatata de patutul ei am ramas fara lapte.
Voiam sa va rog daca imi puteti spune cat lapte ar trebui sa manance fetita mea la 5 sapt si 3 zile.Stiu ca era postat undeva un calcul in functie de greutate dar nu am avut timp sa-l caut.Va rog mult.Diana: si fetita mea se opreste cu capul in aparatoare de-a latul patului si cu piciorutele printre gratii.Asa ca eu am grija sa nu se loveasca,mut aparatoarea si o paturita la picioare si o las sa doarma asa.Am ineles ca ei fiind obisnuiti din burtica sa aiba in ce sa se impinga si sa se srijine cauta tot timpul sa fie ceva acolo la cap si la picioare.Asa ca daca copilu se odihneste lasa-l.

Probleme cu soacra am si eu.Se tot lauda la toata lumea ca ea vine si face dar de fapt ea vine in vizita, ne intreaba daca suntem bine si se ofera sa ne cumpere tot timpul lucruri de care noi tocmai am cumparat si atunci zice "AA, pai daca aveti...." si asa ca nu pot enumera 1 lucru primit de la ea.Pentru ea e normal ca eu sa fiu si mama si gospodina si sotie si femeie si nora daca se poate si pe fiul ei sa nu il pun la nimik ca el e destul de stresat de la servici.
Noroc ca sotul meu e o comoara si nu baga in seama comentariile ei .

Va pup
Ma cheama piticoata.Mai bine zis ma urla....

dallina fericita mamica a lui Raluca Ileana 27.04.07
http://community.webshots.com/user/dallina24

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghibuadina spune:

Buna mai bondarei si albinute,

Aseara Alexia a dormit peste 6 ore fara intrerupere, ceea ce la ea e eveniment.DECI MADY nu fi suparata ca se trezeste des noaptea.Alexia mea face la fel si are 3 luni si jumatate.Se trezeste de 2, 3 sau 4 ori pe noapte.Plus ca ca ff matinala, la 6 dim are chef de chicoteli si rasete de numa'.Oricum vreau sa schimb tactica, acum ca e vara.O scot seara pe la mare, oboseste si o culc mai tarziu in asa fel incat sa-mi doarma aproape toata noaptea.Ieri asa am facut , am tinut-o cateva ore bune la mare si iata rezultate.

TZUNA, ai o fetita minunata.Si tu esti o dulce.Am o slabiciune pt tine si mariuca ta.Mereu ne-ai raspuns si-ai fostt prompta.Vezi ca de-acum copiii or sa ia mai putin in greutate, asa ca nu-ti face pbl.

Va las ca s-a trezit!!

ADINA si mititica ALEXIA-23.02.2007-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramar spune:

LA MULTI ANI ROXANA!!!

Sa-ti dea Dumnezeu tot ceea ce-ti doresti in viata si multa fericire alaturi de puiul tau!!!

laura de arianna

Mergi la inceput

...Mady... da-i copilului sa pape cand vrea el! A mea tot asa papa si are doua luni. Abia azi noapte a dormit si ea de la 22 pana la 5 dimineata incontinuu, pt prima oara.

Dar am pus-o in patutul ei dupa ce a adormit. Ca, de cand cu discutiile de pe-aici, , a inceput sa-mi fie si mie teama sa dorm cu ea in pat. Glumesc! Dar teama imi e, pt ca m-am trezit odata cu ea in brate fara sa-mi amintesc ca am luat-o si cu ea intoarsa pe burtica, fara sa stiu daca am intors-o eu sau s-a intors singura. Plus ca doarme cu manutele intinse in sus pe langa ea si nu mai avem loc. Si ar mai fi si ca vreau sa ma mut cu tati in pat . Dar sa vedem cat ma tine. Credeti ca e bine sa o pun in ptut dupa ce adoarme cu mine, pt inceput, sau sa o adorm direct in patut? Ea adoarme cu sanul in gura de cele mai multe ori, si nu vad cum as putea sa o alaptez in patut. Stiu ca si asta cu adormitul la san e subiect controversat, dar, deocamdata, asa bine imi face si mie cand adoarme asa....

...Martutza... cred ca asta cu diferenta de productie intre sani e o problema aproape universala. Si la mine stangul parca produce mai putin. Asta pt ca ea, in primele saptamani nu-l putea cuprinde in gurita, avand mamelonul mai mare decat la dreptul. In ultimul timp, de cand am nevoie de mana dreapta sa rasfoiesc paginile pe net si sa postez pe forum, am tinut-o mai mult la sanul stang pt ca, prinsa cu cititul uitam sa o mai schimb si la urmatoarea masa ii dadeam tot sanul stang sa mai apuc sa mai citesc cate ceva. Mama denaturata ce sunt! Si, de data asta, chiar nu glumesc.

...Dallina... imi pare tare rau pt puiuca ta si pt laptic! Nu stiu exact, dar in Mama si copilul spune ca intre a zecea si a 28 zi, sugarul trebuie sa bea "1/6 din greutatea corpului sau cat vrea nou-nascutul" in timp de 24 de ore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Salut,

Roxanici

Venim si noi putin dezamagiti ca saptamana asta am luat mai putin in greutate (vad ca e fenomen general)... dar adevarul e ca a plans cam mult si a fost cam obosit ca sa pape normal, deci oarecum ma asteptam... dar recuperam noi

Tratamentul de dezvatat de brate cred ca a functionat, e in stare acuma sa stea si cuminte in patut si sa ne jucam asa, si sa se uite la jucarelele de pe-acolo si la figurinele de pe pereti. Incep sa imi revin si eu cu spatele Sa vedem cum o sa faca dupa ce vine tati acasa, ca ii placea mai mult la el in brate decat la mine...

dallina: multa sanatate puiutei tale!

Legat de soacra: probabil sunt singura la care ea il suna pe tati sa se asigure ca a facut aprovizionarea sa am ce sa mananc ca sa am lapte, si sa il mai impinga de la spate sa ne ajute si sa se implice cat mai mult Si inca nici nu suntem casatoriti (sau poate tocmai de-aia )...

Legat de intorsul la job: si eu intentionez sa ma intorc dupa ce puiul meu papa timp de 6-8 ore pe zi altceva decat lapte. Sincer as mai sta cu el, dar e vorba de ratiuni pur financiare, si de faptul ca incercam sa ne facem si casa cat mai curand.

Eu am lucrarea aproape gata, dar am o restanta de care mi-e o lene imensa sa ma apuc... asa ca cel mai probabil o sa las licenta pt februarie, nu cred ca-s capabila sa ma stresez acuma si cu aia...

Va , ca iar mi se plictiseste puiul...

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Am mai gasit si asta : "In saptamana a-5-a a-8-a, ratia de lapte pt 24 h este de 150-175ml/kg/zi, respectiv 650-800 ml, deci 130-160ml/masa, daca se dau 5 mese si 110-140ml/masa, daca se dau 6 mese. Cifrele sunt pur orientative. Fiecare sugar isi individualizeaza ratia; criteriul major este modul cum progreseaza in greutate. Unii cresc cu o ratie de 60-70ml/kg/zi, iar la altii nu este suficienta nici ratia de 160-180ml/kg/zi. Exista o regula simpla preconizata de medicul rus Scarin. Cantitatea de lapte se calculeaza in modul urmator, in primele luni de viata: a)la 8 saptamani se dau copilului 800ml lapte/24 ore; b)pt. fiecare saptamana in minus se scad cate 50ml lapte din cant pt 24 ore; c) pt. fiecare luna in plus se adauga 50ml lapte, avand grija sa nu se depaseasca 1000ml pe zi."
si sper sa-ti fie de folos, Dallina.
Am uitat sa spun ca e tot din Mama si copilul de Caprari .

Mergi la inceput