Stelute de ianuarie-februarie 2007 (29)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

dianamizzi doamne ce imi vine sa te injur.... vai, m-am uitat in poze.... ce par frumos are moata ta..ptifuuu sa nu fie.... m-a inebunit, m-a vrait, dar si niste ochi expresivi... noi de ce nu avem par? mor de ciuda!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

quote:
Originally posted by ylilimic

Buna, fetele!

Eu sunt iar cu dureri de spate, Matei se cere intr-una la buni sa faca nani (dar acolo cam sare peste mese ca nu-l dovedeste mama) iar (S)Adam imi face zile fripte, motiv pentru care va cer ajutorul.

Va sa zica e cineva care alapteaza si a inceput si diversificarea si are cat de cat un program de masa?
La noi e nebunie!
Aseara la h22 a halit 200 ml cereale. Pana nu a stins un san la h23 nu l-a prins somnul.
S-a trezit la h3 si iar san.
La 6 iar san.
La 9:30 piure de pepene galben cu cereale (dupa cateva lingurite a inceput sa planga) + san.
La h13 piure de legume (cartof+morcov+telina +dovlecel+mazare), insa dupa 4-5 lingurite bombanite s-a inverzit de plans dupa san. L-am calmat si iar san. S-a jucat putin si iar plans +san si acum nani.

Mentionez ca sunt combinatii de fructe pe care le devoreaza (piersica+banana+mar+ 1lingurita cereale). Daca sunt simple nu au atata succes. Am inceput diversificarea "cu cap", mai intai legume, la inceput una, apoi am adaugat alta la interval de 3 zile. A durat cam 10 zile si am bagat o masa de fructe dimineata si tind sa cred ca de cand a descoperit dulceata fructelor zice adio legumelor. Am sperat sa se lungeasca intervalul dintre mese, sa pot iesi afara cu ei...insa indiferent la ce ora mananca, la fix 3 ore urla de ma stie juma de oras...si atunci ori nu am piure de fructe, ori piure de legume... Sa zicem ca de nevoie ii dau san, in oras, suge 3-5 min si gata. Insa la interval de doar 2-2:30 i se face iar foame...si nu mai respect nicicum un orar de masa, zilele nu seamana deloc una cu alta. E haotic si obositor asa...

Ziceti-mi cum sa fac, si ma dau pe brazda. Imi place programul ralucai (te-am sunat aseara sa imi zici de unde ai luat biscuitii de la Milupa) insa ei sunt pe formula de mult, si au avut program de lapte...Imi place disciplina messei insa si ea e pe formula (chinuita ce-i drept). diana alapteaza, insa la ea diversificarea va fi probabil o joaca fiindca Thea pare curioasa de nou...Adam nici nu se sinchiseste (daca seamana cu Matei nici nu o va face vreodata, ba dimpotriva acesta nu manca ce nu cunostea)...

are cioneva idee cum sa o scot la liman cu diversificarea?

ma intind, ca ma rupe spatele, insa cand revin tare as aprecia niste opinii pako, gio, monu cum imbinati programul copiilor?

Am vazut pozele: Roni cu tati, Letitia cu bluza noua, Adriana - mooooaaamaaa ce gura mare! Frumosi cu totii!

cata - si aici se face plaja in draci, insa eu nu merg inca, poate dupa 6 luni, desi imi inchipui de pe acum ce ma asteapta: asternuturi + termos+ gustare+ umbreluta+ barcuta+ carucior + jucarele de nisip+ O MARE DURERE DE SPATE! si de cap cred...

La multi ani sarbatoritilor zilei!

Nasterea 1 - Un puzzle cu flori de liliac - Luca Matei - 05.11.2004
Nasterea 2 - In asteptarea d-lui Maslinuta! - www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 , www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2

te asteptam la Alaptatul Helpline(link la semantura) cu intrebari despre diversificarea bb alaptat.
si eu zic ca te grabesti sa introduci atatea in dieta bb. mai asteapta pan ala 6 luni ca nu mai e mult.oricum as incepe o masa cu san cat sa nu fie frustrat copilul. oricum laptele e alim principla din dieta bb la varsta asta. apoi nu i-as da sa se sature san. si as continua cu cateva lingurite de legume pasate. intai o sa ia o gura sau deloc. insista o sapt. poate veti ajunge la cateva lingurite.ceea ce e f bine. apoi cand aveti cat de cat o masa de lapte&solide. poti sa te mai gandesti la alta masa mixta(san+fructe pasate).si tot asa.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Ckristina nastere usoara?

Lilisor, desi n-am dreptul sa vorbesc avand in vedere (ne)experienta si rezultatele, zic si eu cu glas spasit, ridicand un piciorus ... da de ce mananca Adam atatea daca ii dai san. Ca parca io citisem pe aici ca la alaptati diversificarea dupa 6 luni si Adam e mai mic decat Matei. Sa nu imi dai cu un cataroi dupa mine, sunt sigura ca ai explicat dar io sunt plutasha rau de tot. Doar ca ma gandesc terifiata daca tu, care il ai pe Matei la activ, care inca il alaptezi pe Adam te superi asa rau ca nu mananca ... IO CE SA MAI ZIIIIIIIC!!!!!!!!!!!!

Asa cum ai ghicit, n-am nici un sfat dar imi place sa vorbesc. :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Lili, dupa ce am postat am observat ca ti se ofera "ajutor de specialitate" Sari!

Pana atunci, ca sa nu te superi prea tare pe mine, uite un banc.

Vine copilu acasa, zgariat pe maini, fata... hainele rupte...
>
> Maica-sa il intreaba: - Ce s-a intamplat?
>
> Copilu: - Am dansat in cerc in jurul bradului.
>
> Mama: - Bine, dar de ce esti zgariat tot?
>
> El: Eram putini!

Il puteti citi si voi fetele.

Marinaaaaaa, unde esti? Iar te electrostimulezi? Fata vezi sa nu te faci vreo Gabriela Szabo dintr-o data ca nu te mai recunosc ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiut85j spune:

Buna fetele.Eu va vizitez mai tot timpul ca am si eu o bebelina de 5 luni si ma intereseaza multe lucruri ,dar de scris...Imi faceam griji ca,Ncopila mea nu sta inca in fundulet si m-am mai linistit acum.Vorbeati de cum se face branzica de casa.Eu o fac in felul urmator.La jumatate litru de lapte cand clocoteste adaug 2-3 lingurite de iaurt natural simplu,il mai las 2-3 min.sa clocoteasca pana se branzeste.Apoi in sita.Iese o branzica foarte fina si cremoasa.Eu nu m-am grabit cu diversificarea,din cand in cand putin suculet de mar si morcov,putin piure de radacinoase,banana cu branza dar nu prea mananca in rest doar san si e foarte bine(7 kg).Doctorita ma sfatuit sa incepem mai serios de la 6 luni.Va pup,numai bine

elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rali spune:

Gabriela- ce "chiuie" Adriana... ii place sa va amuze :)

Liuda- bine fato...pune si tu sare pe rana... oricum macar stiu ca papa la interval de 3 -4 ore in mod normal...azi a papat din 2 in 2 ... de la suparare cred ...

Diana- off.. prin ce a mai trecut si Thea...nici nu vreau sa ma gandesc la "diversificare"... dar in curand trebuie sa incepem si noi

Ivona-bine ca au trecut durerile... Ella ce mai citeste acum?

(31.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

am plecat...

fetelor... vad ca coada la urmatorul copil a inceput... de la coada!!! Toata lumea e la coada, pai hai sa cautam capul la coada.... messa auzi am voie sa scriu asa? sper ca nu e de rau!!! Pai toate ziceti ca santeti ultimele pe lista... cum aflu si eu cine e in fata? sau astept faptul implinit?1
hai pupici ma duc sa-mi caut copilul... dupa tipat tot imi dau eu seama in care colt al gradinii publice este fata mea!!!
sanatate si nu mai framantati atat diversificarea asta ca peste 10 ani ne intalnim la un fast-food - messa am voie sa scriu iar cuvantul asta? si o sa haleasca astea ai nostri pe acolo.... si noi o sa radem amintindu-ne "doamne grea a mai fost diversificarea asta" !!11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Gabriela, m-am obisnuit cu remarcile... Asta este, fizicul nu ma ajuta deloc... Ca o paranteza, faza cu vopsitul si cercelul, mi-a zis-o doctorul care m-a preluat, cand am ajuns la urgente, la prima sarcina... mare sef de sectie sau ce-o fi de la Elias, Mateescu...
Radeam cu tati al nostru intr-o zi, ca daca pana acum eram intrebata daca am iesit cu taticu' la plimbare (el fiind taticu', desi noua nu ni se pare ca arata asa de in varsta), acum o sa fiu intrebata si daca am iesit cu fratiorul...
Crezi tu ca Roni seamana cu mine? Eu nu mai stiu cu cine seamana... Doua lucruri sunt clar ale mele... adica sunt mai multe... urechile si degetele de la picioare...
Noi mergem doar in week-end in Carol. Atunci ne scoate tati la plimbare, mai la oras, asa...Plecam de pe la 12h-13h (depinde cand mananca) si ne mai intoarcem acasa pe la 17h-18h-19h (iar depinde cand mananca (luam 2mese in parc). Dupa ultima masa, mai dam o tura de parc si apoi o luam usurel, pe jos, pana acasa...
Eu am luat si trusoul luna trecuta...

Lili, noi tot la tzitzi, pana la diversificare mai avem de supt... Nu pot sa-ti dau nici un sfat... Suntem cu program haotic, adica, cand vrea bebe... O sa vedem ce si cum la momentul respectiv...

Da' banana cu era dupa 1an? Ca poate da alergii? Eu aa stiam... Si vad ca sunteti mai multe care dati bananuta...

Maribell, nu-i naparlilea aia de primavara... Curge ca la balamuc din ea... Mai face asa cand e stresata... Acum ne gandeam ca poate o fi stresata ca inca mai doarme separat noaptea... Habar n-am... De mancat, mananca la fel ca si pana acum... Cred ca tre' sa intreb dr...

Fug la plangacios mic si fomist...

Loredana Roni-Cristian 08.02.2007
Poze Roni www.flickr.com/photos/8401629@N06/" target="_blank">1 si 2
Poze mami aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

quote:
Originally posted by emaaimee

quote:
Originally posted by ylilimic

Buna, fetele!

Eu sunt iar cu dureri de spate, Matei se cere intr-una la buni sa faca nani (dar acolo cam sare peste mese ca nu-l dovedeste mama) iar (S)Adam imi face zile fripte, motiv pentru care va cer ajutorul.

Va sa zica e cineva care alapteaza si a inceput si diversificarea si are cat de cat un program de masa?
La noi e nebunie!
Aseara la h22 a halit 200 ml cereale. Pana nu a stins un san la h23 nu l-a prins somnul.
S-a trezit la h3 si iar san.
La 6 iar san.
La 9:30 piure de pepene galben cu cereale (dupa cateva lingurite a inceput sa planga) + san.
La h13 piure de legume (cartof+morcov+telina +dovlecel+mazare), insa dupa 4-5 lingurite bombanite s-a inverzit de plans dupa san. L-am calmat si iar san. S-a jucat putin si iar plans +san si acum nani.

Mentionez ca sunt combinatii de fructe pe care le devoreaza (piersica+banana+mar+ 1lingurita cereale). Daca sunt simple nu au atata succes. Am inceput diversificarea "cu cap", mai intai legume, la inceput una, apoi am adaugat alta la interval de 3 zile. A durat cam 10 zile si am bagat o masa de fructe dimineata si tind sa cred ca de cand a descoperit dulceata fructelor zice adio legumelor. Am sperat sa se lungeasca intervalul dintre mese, sa pot iesi afara cu ei...insa indiferent la ce ora mananca, la fix 3 ore urla de ma stie juma de oras...si atunci ori nu am piure de fructe, ori piure de legume... Sa zicem ca de nevoie ii dau san, in oras, suge 3-5 min si gata. Insa la interval de doar 2-2:30 i se face iar foame...si nu mai respect nicicum un orar de masa, zilele nu seamana deloc una cu alta. E haotic si obositor asa...

Ziceti-mi cum sa fac, si ma dau pe brazda. Imi place programul ralucai (te-am sunat aseara sa imi zici de unde ai luat biscuitii de la Milupa) insa ei sunt pe formula de mult, si au avut program de lapte...Imi place disciplina messei insa si ea e pe formula (chinuita ce-i drept). diana alapteaza, insa la ea diversificarea va fi probabil o joaca fiindca Thea pare curioasa de nou...Adam nici nu se sinchiseste (daca seamana cu Matei nici nu o va face vreodata, ba dimpotriva acesta nu manca ce nu cunostea)...

are cioneva idee cum sa o scot la liman cu diversificarea?

ma intind, ca ma rupe spatele, insa cand revin tare as aprecia niste opinii pako, gio, monu cum imbinati programul copiilor?

Am vazut pozele: Roni cu tati, Letitia cu bluza noua, Adriana - mooooaaamaaa ce gura mare! Frumosi cu totii!

cata - si aici se face plaja in draci, insa eu nu merg inca, poate dupa 6 luni, desi imi inchipui de pe acum ce ma asteapta: asternuturi + termos+ gustare+ umbreluta+ barcuta+ carucior + jucarele de nisip+ O MARE DURERE DE SPATE! si de cap cred...

La multi ani sarbatoritilor zilei!

Nasterea 1 - Un puzzle cu flori de liliac - Luca Matei - 05.11.2004
Nasterea 2 - In asteptarea d-lui Maslinuta! - www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 , www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2

te asteptam la Alaptatul Helpline(link la semantura) cu intrebari despre diversificarea bb alaptat.
si eu zic ca te grabesti sa introduci atatea in dieta bb. mai asteapta pan ala 6 luni ca nu mai e mult.
as incepe o masa cu san cat sa nu fie frustrat copilul. oricum laptele e alim principal din dieta bb la varsta asta. apoi nu i-as da sa se sature san la masa resp. si as continua cu cateva lingurite de legume pasate(eu asa ma facut cu fata).intai o sa ia o gura sau deloc. insista o sapt. poate veti ajunge la cateva lingurite.ceea ce e f bine. apoi cand aveti cat de cat o masa de lapte&solide poti sa te mai gandesti la alta masa mixta(san+fructe pasate).si tot asa.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuchi spune:

Fetele multumim mult ptr urari, Marina, Dana, Lili, Roxana, Mihaela si celelalte fete care ne-au vazut, Ana va pupa dulce !
Dana intr-adevar diferenta de sistem e mare si comparam cu UK, plus limba pe care nu o intelegem nici unul dintre noi. Ma simt si surda si muta. In plus e si partea financiara care in cazul nostru nu e multumitoare, sotul are salariul echivalent cu bursa de doctorat pe care o avea in UK, si asta a aflat abia la sfarsitul lunii mai cand a primit fluturasul, iar preturile sunt comparabile cu UK. Vaccinul tot aici l-am facut si cred ca pneumoccocul ala ii da reactiile adverse mai mari decat infanrixul; i-am pus comprese reci la piciorus dar galma tot a facut. Bine ca Lucas a suportat mai bine vaccinurile. Noi tura viitoare terminam cu ele, abia astept!
Lore am citit si eu povestea nasterii tale, mi-am adus aminte de a mea, tot fara nici o anestezie, nici macar un calmant nu am primit, m-au lasat sa ma rup au cusut o gramada la mine apoi si acu simt dureri. M-am uitat la pozele tale si tot vroiam sa-ti scriu ca il cunoastem pe sotul tau. Roni e un scump, mie mi se pare ca seamana mai mult cu Cornel.
Pitilache; in UK am stat in West Midlands; intr-adevar sudul Angliei e superb; sper sa reusim sa ne reintoarcem acolo cat mai curand.
Diana imi pare tare rau ptr mititica de Thea. Eu stau si iau notitze de la voi cu diversificarea asta ca tare greu mi se pare!

De dimineata scriu la mesajul asta, tare greu ma misc, acu astept sa se trezeasca moatza ca le cam doarme astazi si sa iesim la plimbarici daca nu ne duseaza iar.

Va pupam

Mergi la inceput