Aplauze pentru aceasta mamica...
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Adrianaa/Adrianaa.jpg)
Adrianaa spune:
quote:
Originally posted by Sibylle
Dragelor, oamenii aia poate nu sunt educati, poate nu au acces la informatzii, poate nimeni nu se intereseaza de soarta lor. Desi e greu de crezut, sunt oameni care nu cauta singuri informatia si de care ar trebui sa se ocupe serviciile sociale ... insa cine umbla in varful muntelui sa faca educatie ???
Nu cred ca-ti trebuie nici educatie si nici informatie pentru a sti ca nu trebuie sa urci pe munte in luna a IX-a, ca poti sa nasti pe drum. Cate femei din lumea satului, de-a lungul timpului, din mosi-stramosi, de la munte au nascut asa?
Si ma mai intreb, daca "Ana" n-ar mai fi putut pe drum sa ajunga pana la locul destinatiei, la sot? Si nastea de una singura, in pustietate, pe drumuri de munte?
Iata ce mai spunea articolul: "Drumul lung de cā#355;iva kilometri #351;i extrem de anevoios i-a īmpiedicat pe salvamonti#351;ti s#259; ajung#259; la timp."
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Elise spune:
asta nu inseamna ca femeia respectiva a facut drumul "lung si anevoios" pe care salvamontistii n-au putut sa-l faca.
Salvamontul presupun ca nu pleca de la ea din ograda.
Elise & BBLisa
claudela spune:
quote:In sensul asta gandesc si eu problemele de acest gen..
Originally posted by Elise
ce mi se pare trist - dar asta e o alta dezbatere...- este ca natura ne-a creat cu capacitate de a naste ca orice alta specie - in mod independent. Capacitate pe care nu o folosim, si s-ar putea ca in timp sa o pierdem.
Exact asa cum ne-am adaptat sa mincam numai alimente sterilizate, preparate, conservate, etc, sa ne ferim de toate bolile posibile, sa ne ferim de frig, de caldura, sa ne ferim de fapt de tot ceea ce ofera brut natura, tot asa am inceput sa ne aducem puii pe lume numai in conditii de laborator. Exista intotdeauna si un revers.... Nu stiu daca aceasta evolutie a tehnicii nu are si un revers, daca pe termen lung consecintele vor fi perpetuarea speciei umane sau din contra.
Mi se pare ca sintem din ce in ce mai "artificiali" si mai putin rezistentzi.
Daca sanatatea mi-ar fi permis sa nasc, as fi preferat sa o fac in cel mai natural mod cu putintza. Macar as fi incercat. Sa vad daca atitea femei au reushit, de-a lungul timpului, numai mie imi depaseste suportabilitatea. Admir femeile care considera asta un eveniment firesc, natural, si se comporta ca atare, nu ca pe sfarsitul lumii sau vreo boala incurabila care te obliga sa stai imobilizata la pat cu nspe luni inainte.
Sigur, sint situatii in care sanatatea nu-ti permite sa o iei ca pe "un eveniment normal". Si in care ai disperata nevoie de spitalizare.
Insa sint si cazuri in care e vorba doar de modul de abordare.
Elise & BBLisa
Ar trebui sa invatam sa fim mai caliti in viata, caci Dumnezeu vegheaza orice actiune a noastra oricum!
![](floare.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Adrianaa/Adrianaa.jpg)
Adrianaa spune:
quote:
Originally posted by claudela
Dumnezeu vegheaza orice actiune a noastra oricum!
Pai da, Dumnezeu a vegheat si n-au fost probleme, dar nu uita ca tot el ne-a lasat libera alegere in actiunile noastre, iar noi avem datoria de a fi foarte responsabili, ca in cazul de fata, cu viata.
claudela spune:
quote:Eu spun ca fara Dumnezeu nu se intampla nimic...nici bune, nici rele. De ce crezi ca parintii respectivi nu ar fi responsabili? Pentru ca Dumnezeu a lasat ca fericitul eveniment sa se intample in varf de munte si nu intr-o maternitate?
Originally posted by Adrianaaquote:
Originally posted by claudela
Dumnezeu vegheaza orice actiune a noastra oricum!
Pai da, Dumnezeu a vegheat si n-au fost probleme, dar nu uita ca tot el ne-a lasat libera alegere in actiunile noastre, iar noi avem datoria de a fi foarte responsabili, ca in cazul de fata, cu viata.
Nu inteleg de ce ii spui iresponsabilitate...eu pot sa ii spun fortare de imprejurari...
liliana29s spune:
Sincer nu-mi vine sa aplaud inconstienta. Da a fost pina la urma o intimplare norocoasa si copilul e ok. E vorba strict de noroc iar mamica chiar nu are nici un merit, dimpotriva.
Ce sa felicit ??? faptul ca sa urcat pe munte gravida in 9 luni ??
Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).
Dan Mihai 15Iunie2004
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anda141/anda141.jpg)
anda141 spune:
quote:
Originally posted by Sibylle
Da sus da la Bucuresti cred ca e usor sa te uiti cu dispret ...
Eu nu dispretuiesc pe nimeni sa stii. Daca nu sunt de acord ca copilul meu arunca cu mancarea pe jos inseamna ca il dispretuiesc ?? De unde si pana unde aceasta concluzie???
Sa il ajutam pe Alexandru
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Chuny/Chuny.jpg)
Chuny spune:
Nu, Anda, dar nu inteleg de ce e asa de greu de crezut ca unii chiar nu stiu mai mult si nu pot mai mult. Nu au avut niciodata acces la informatzii. poate femeie aia a muncit la casa si gradina pe toata perioada sarcinii, ca altcineva in locul ei nu facea munca aia daca barbat-su era la stana. Si poate pt ei era normal ca ea sa urce sa-i duca mancare, sigur nu era prima oara de cand era gravida ... asa functioneaza lumea acolo ! Bine ca nu s-a intamplat nimic grav !
Nasterea ariciului junior Pozele mele Poze cu noi si Vladimir
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pisigri/pisigri.jpg)
pisigri spune:
ba eu chiar o aplaud pe tinara mamica!
celce care o criticati cu atita inversunare pierdeti din vedere un amanunt: nu cunoasteti lumea satului de munte, nu cunoasteti nici femeia nici barbatul de la tara...eu cred ca faptul ca in luna a 9a urca pe munte sa duca de mincare sotului este ceva perfect normal pentru viata ACEEA. faptul ca o femeie gravida "de oras" nu traverseaza nici strada in luna a 9a nu este nici mai grozav, nici mai de admirat decit ce a facut femeia aia. faptul ca nici una dintre voi (si nici eu) nu vom proceda asa nu mi se pare ca ar avea legatura strict cu gradul de responsabilizare, sau cu importanta pe care o acordam copilului ce asteapta sa se nasca; noi traim pur si simplu in alta lume. dar asta NU NE DA DREPTUL SA JUDECAM.
claudela spune:
quote:Si eu sunt de parere ca oamenii de la munte, oamenii de la tara in general privesc mai increzatori orice situatie cat de grea ar fi ea... Si cred ca este un plus fata de cei ce stau la oras...
Originally posted by pisigri
ba eu chiar o aplaud pe tinara mamica!
celce care o criticati cu atita inversunare pierdeti din vedere un amanunt: nu cunoasteti lumea satului de munte, nu cunoasteti nici femeia nici barbatul de la tara...eu cred ca faptul ca in luna a 9a urca pe munte sa duca de mincare sotului este ceva perfect normal pentru viata ACEEA. faptul ca o femeie gravida "de oras" nu traverseaza nici strada in luna a 9a nu este nici mai grozav, nici mai de admirat decit ce a facut femeia aia. faptul ca nici una dintre voi (si nici eu) nu vom proceda asa nu mi se pare ca ar avea legatura strict cu gradul de responsabilizare, sau cu importanta pe care o acordam copilului ce asteapta sa se nasca; noi traim pur si simplu in alta lume. dar asta NU NE DA DREPTUL SA JUDECAM.
![](floare.gif)