Politica romaneasca

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

o alta mica precizare......cind spuneai de perioada interbelica te refereai evident la cea dintre razboiul de independenta (si chiar inainte de asta) si primul mondial, nu la perioada dintre cele doua mondiale, nu-i asa?

nu de alta, dar deviza liberala, cea cu "prin noi insine" vine din a doua jumatate a sec XIX, cind boierii incercau sa faca sens despre ce si cum cu statul national, independenta si alte de astea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:
Originally posted by kim222

o alta mica precizare......cind spuneai de perioada interbelica te refereai evident la cea dintre razboiul de independenta (si chiar inainte de asta) si primul mondial, nu la perioada dintre cele doua mondiale, nu-i asa?

nu de alta, dar deviza liberala, cea cu "prin noi insine" vine din a doua jumatate a sec XIX, cind boierii incercau sa faca sens despre ce si cum cu statul national, independenta si alte de astea

kim, cand am scris perioada interbelica, m-am referit la ceea ce se numeste in mod clasic perioada interbelica , si anume perioada dintre cele doua RM....

Sa inteleg ca tu afirmi ca politica "prin noi insine" nu are nimic de-a face cu perioada interbelica?

Poate revii cu alte mici precizari .....

Alina

Mergi la inceput

nu am manualul de istorie de clasa a IX la indemina asa ca-ti sugerez lecturarea site-ului www.pnl.ro, si daca ai dificultati sa identifici localizarea lozincii liberale DE SECOL IX ("prin noi insine"), uite aici un linkuletz
http://www.pnl.ro/index.php?id=dp814&offset=1

lectura placuta iti doresc

Mergi la inceput

kim, eu am intrebat ceva si ai dat-o cotita :

vrei sa spui ca politica "prin noi insine" nu are nicio treaba cu perioada interbelica (cu perioada dintre cele doua RM)????

Da sau nu!

Nu stiu cat in contextul de fata are importanta de cand dateaza deviza "prin noi insine".....cred ca e mult mai important cand a fost ea aplicata.

Chiar imi pare rau ca nu ai manualul de istorie langa tine!

Documentare placuta!

Alina

Mergi la inceput

raspunsul era acolo...si nu era unul cotit...am crezut ca-ti plac linkurile ..se pare ca nu...
da...lozinca nu are legatura cu perioada interbelica..multumita?

Mergi la inceput

Poti cauta pe google fraza urmatoare si vei gasi un pdf cu mai multe precizari:

Totodata, Vintila I.C. Bratianu a fost
recunoscut ca artizanul perseverent al politicii economice liberale „prin noi insine”, eforturile sale în
acest sens fiind la fel de importante ca si demersurile in probleme de politica externa ale ilustrului sau
frate, Ion I.C. Bratianu, primul ministru al Romaniei intre anii 1908-1910, 1914-1919 si 1922-1927.

'or mai fi si alte info pe net, dar chiar nu a timp sa caut

Alina

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by kim222

da...lozinca nu are legatura cu perioada interbelica..multumita?

Eu oricum sunt multumita cu parerile mele .....bine ca tu esti multumita cu ale tale

Mie imi plac link-urile , dar in situatia de fata tu ti-ai propus sa-mi demonstrezi ca gresesc (deci vino cu dovezi), nu mi-am propus eu sa-ti arat ca am dreptate ......nu acuzatul aduce dovezi ca-i nevinovat, ci acuzatorul dovedeste vinovatia

Oricum, sa nu mai spui la nimeni ca politica liberala "prin noi insine" nu are nicio treaba cu perioada interbelica, da? ...

Alina

Mergi la inceput

....si eu care credeam ca tu cauti pe looksmart.com nu pe google

Mergi la inceput

Decat lookstupid.com prefer google....

Alina

Mergi la inceput

Hai ca incep sa vad lumina la capatul tunelului......mergind pe firicelul logicii tale, taxa de prima inmatriculare este rezultatul viziunii liberale in ceea ce priveste viata si pe om in general,....sub umbreala protectionismului si la racoarea adierii lozincii "prin noi insine"

..de fapt ultimele cercetari releva ca o prima varianta a legii taxei de inmatriculare, dateaza din perioada primului guvern liberal interbelic, cind din dorinta lor imensa de a "protectiona", au decis sa dea si mediului o sansa, ergo,.....taxa de prima inmatriculare...se aplica cailor, in functie de numarul de "vinturi" la 24 de ore ...astfel caii se clasifica in euro 4 (cei care nu prea mincau, deci nu scapau nimic pe de sub coada), pina la euro 1 (caii imbuibati care scapau un vinticel la fiecare 5 minute).

nu stiu de ce nu am vazut asta din prima., dar cumva ai reusit sa ma convingi....in rest....si pentru ultima oara.....despre pnl ( e decedat dar o s-o afle la urmatoarele parlamentare) ca si despre morti....numai de bine ...

Mergi la inceput