Ajutor...colici la bebe de 7 saptamani

Ajutor...colici la bebe de 7 saptamani | Autor: mama-Silvia

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici...
nu stiu ce sa mai fac cu fetita mea care are colici ingrozitoare , in special seara.Cateoadata , si mai des in ultimele 2 zile nici sa suga nu poate de durere... Voua vi s-a intamplat asa ceva? Nu mananc fasole, varza sau mazare , nu beau cafea sau alcool , nu fumez ,...etc si ea tot are colici .Ce sa fac?
Si as mai avea o intrebare: o culc pe burtica cat mai mult , langa mine sau chiar pe pieptul meu , e ceva rau in asta? Am citit ca nu e bine dar ea a mai linistita pe burtica , ce sa fac ?
Va multumesc din suflet pentru raspunsurile voastre!
Multa sanatate!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Daca mi-aduc bine aminte exista over the counter picaturi pentru colici, dar nu-mi aduc aminte cum le zice, intreaba farmacista, de obicei cam stiu ce sa-ti recomande. Dar mai intai de toate intreaba medicul pediatru. Incearca si putin ceai de musetel, tot asa cu picaturile. Mare lucru nu poti face decat s-o masezi usor pe burtica, sa o tii asa pe tine la caldurica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Prin State si Canada se gaseste la drug mart : Gripe Water (pentru bbei de colici). Incearca si da-i putin. Si eu am folosit in primele saptamani, dupa primele doua luni nu a mai avut colici deloc. Si al meu a avut numai seara, plangea mititelul cam o ora.
Ai incercat sa-i dai putin ceai de anason? Poti sa te duci la magazinele naturiste, sau en gros, si poti cumpara seminte de chimen (caraway seed) si de fennel seed (habar nu am cum se numeste in romaneste), le amesteci, pui sa fiarba apa, arunci putine seminte amestecate, lasi sa se aseze, strecori, lasi sa se raceasca si ii dai la mica ta putin, cu lingurita sau cu biberonul.

uite aici link cu gripe water (special pentru colici).

http://www.colicease.com/

http://www.babys-bliss.com/

http://www.amazingbabystuff.com/GripeWater.htm

http://www.greatbabyproducts.com/gripewater.htm

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Silvy,

in primul rand, trebuie sa te debarasezi de ideea ca tu i-ai putea provoca acesti colici prin ceea ce mananci sau bei. Nici o teorie nu a demonstrat pana acum ca exista vreo legatura intre alimentatia mamei si colicii bebelusului, cu atat mai mult cu cat si pruncii alimentati cu lapte praf se confrunta cu acelasi lucru neplacut.
Exista insa mamici care au renuntat la produsele lactate si se pare ca rezultatul a fost pozitiv pentru bebeii lor. In cazul acesta trebuie insa sa iei un supliment de calciu, ca sa nu pape bebe tot.
In al doilea rand, trebuie sa-ti iei o doza suplimentara de rabdare si sa incerci sa-ti pastrezi calmul in orele cand se intampla plansul nepotolit, pentru ca tratament se pare ca exista mai mult pentru parinti decat pentru bebei. :-)

Subiectul s-a mai discutat, fetele pot reveni cu solutiile care au mers la fiecare bebelus, eu iti spun ce a dat roade la noi: un prosopel sau o paturica asezata pe burtica, peste care plimbam un foehn (la pozitia cald). Nu stiu ce il potolea, caldura sau zgomotul, dar nu mi-am mai pus prea multe intrebari, din moment ce totul intra in normal si se uscau si lacrimioarele de pe obrajori.

Medicamente exista, in US poti gasi la farmacie Mylecon drops (substanta activa este Simeticon-ul, care se pare ca aduce confortul dorit prin eliminarea gazelor cu usurinta sau reducerea durerilor) si Gripe Water, dar intreaba-ti si doctorul daca le recomanda fetitei tale.

Succes si sa treceti cat mai usor peste perioada aceasta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruscus spune:

noi am avut colici cam 2 saptamani, i-am dat sad simplex care se pere ca si-a facut efectul in cazul nostru, iar eu am baut mult ceai impotriva colicilor.

nu e bine sa doarma pe burta pt a nu se sufoca, dar atata timp cat bb e supraveghiat nu e nimic in neregula.

numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama-Silvia spune:

solutia asta Gripe Water de care imi spuneti isi face efectul , adica o mai linistete cat de cat ? Daca da am s-o intreb pe doctorita de ea...
cum ramane cu culcatul pe burtica?
multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Statul pe burtica ii ajuta foarte mult la dezvoltarea muschilor abdominali, la sustinerea capului (se dezvolta mai repede muschii gatului), dar ofera cateodata si confortul in cazul unor dureri abdominale. Nu e indicat din cauza pericolului de sufocare, dar, daca bebe nu-si afunda nasucul in saltea si isi tine capul pe o parte si pe alta, lucrul acesta nu se poate intampla.
Incearca sa o pui sa stea pe burtica in timpul zilei, treaza fiind, cateva minute la inceput, marind treptat perioada. Nu e nici un rau in statul pe burtica ta, ii face chiar bine, pentru ca regaseste confortul pe care il avea in lunile intrauterine, respiratia ta, mirosul, caldura... toate ii ofera confortul necesar - nu si suficient pentru a se potoli mereu!. :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Da, acuma ca au zis fetele, mi-am adus aminte, la mine au mers drops-urile de Mylecon, dar am auzit ca si Gripe Water e bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

si Marutza micutza a avut colici gramada. In afara de faptul ca toate asa zisele remedii pentru colici nu au avut efect, noi am culcat-o pe burtica de la inceput. Am observat ca isi intorcea cu usurinta capul de pe o parte pe alta si am hotarat ca o vom culca pe burtica pentru ca numai asa parea mititica ca se simte mai bine!
si acum la aproape 9 luni tot pe burtica doarme!

bubi

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vio27 spune:

Salut.
Pe noi ne-a ajutat Sab Simplex, pe care i l-am dat mai mult preventiv, pt ca nu pot spune ca Vladut a avut colici. Eu cred ca- ajuta si daca dupa ce mananca ii tii pe umarul tau sa dea aerul afara, masandu-i usor pe spate. Vladut al meu scotea niste sunete...mai mare dragul....:)).
Eu cred totusi ca are legatura si cu ce manaci. De varianta cu bautul ceailui contra colicilor de catre mamica am mai auzit, asta confirmand faptul ca are legatura alimentatia ta cu burticile puiutilor.
Daca iti vine sa crezi si eu am avut colici, destul de durerosi, si cica se spune ca daca are mamica s-ar putea sa nu mai faca puitul.
Am citit ca-i mai ajuta daca le pui comprese calde pe burtica, daca simt caldura ta pe burtica (burta pe burtica).
Succes.

Violeta siVladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vio27 spune:

Am uitat sa-ti spun ca mi-a atras atentia asistenta mea asupra faptului ca si fructele pe care le mananci tu ii pot da peste cap (mere, portocale...), mie mi-au recomandat sa le mananc cu precautie sau sub forma de compot :(

Violeta si Vladut

Mergi la inceput