Suntem gunoierii UE?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Da si eu am auzit aici la radio ca Ro a refuzat primirea gunoaielor. Si astia au spus-o asa intr-un ton.....ca ma enervasem la culme! Dar de ce nu iau ei gunoiul nostru. Si da sunt adevarate pozele. Si aici e jale cu gunoiul dar mai la sud. Chiar daca e It cainii nu merg cu colacii in coada. Aici sudul e mai saracacios. Sa zic asa. Salarii mici, nu este de lucru, se lucreaza la negru....deci It nu e asa mare cucoana cum vrea ea sa se creada. Numai bine.

POZELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Nu e noua aceasta problema cu gunoaiele care vin din Italia,am vazut un program unde se spunea ca cu ani ėn urma au fost aruncare ėn M.Neagra butoaie cu produse toxice care veneau tot din ėt.,asa ca totul e posibil sa se repete acest fel de a arunca gunoiul la altii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Am fost si eu in Napoli ,toamna trecuta si m-a socat paradoxul acesta.
Intr-un oras ca Napoli te astepti sa straluceasca tot, dar langa fiecare ghena de gunoi, se asterneau zeci de metri de gunoaie menajere.
Din cauza caldurii si automat a mirosului insuportabil, localnicii dadeau foc gunoaielor si era si mai cumplit peisajul.
Dupa 2 saptamani petrecute in Napoli ,urmatoarele 2 saptamani le-am petrecut in nord,adica in Padova.
Aici era cu totul altceva,iar frate-miu avea grija ca fiecare punga pentru gunoi sa contina exact ce prevedea contractul ,fiindca altfel ar fi ramas cu gunoiul neridicat.Iar masina venea la timp si era curat peste tot.
Problema e ca nordul si sudul nu se prea iubesc in Italia si probabil de aici si varianta mai simpla ,scapam de el dandu-l altora mai ceva ca noi.
Unui cersetor de pe strada nu-i dai pomana un costum Armani,ii dai ce nu-ti mai trebuie tie ,ca altfel arunci la buncar. Se vede treaba ca asa suntem si noi priviti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Parca vazusem mai demult un reportaj cu nu stiu ce instalatie care proceseaza gunoiul si, din aceasta operatiune rezulta un soi de "gaz metan" directionat la incalzitul apei,etc.Daca aceasta ar fi o oportunitate pentru noi ,de ce sa nu le procesam gunoiul pe bani buni?Presupun ca in faza asta e teapa ,dar daca aceasta tehnologie este pusa in aplicare e o industrie ca oricare alta.Mai ales ca nu avem prea mare "industrie" in ultima vreme.
Italienii nu sorteaza gunoiul ca restul statelor europene?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Crezi ca daca se poate obtine "gaz metan" se gėndeau sa le aduca ėn Ro.?Daca o sa le aduca la noi o fac pt ca costa mai putin pt. ca altfel situatia se rezolva aici facėnd ceea ce trebuie ,dar banii cėnd ėti ramėn tie si arunci gunoiul la altii e mult mai bine ,nu? Eu sper ca politicienii nostrii sa nu faca ceea ce se face de obicei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Sotul meu spune ca Napoli e orasul unde se depoziteaza gunoaiele , iar ca Romania ar face bine sa refuze, altfel la cit sintem de saraci, bolile provenite de la acestea ne-ar mai lipsi.
Totusi, pe canalele de televiziune italiane, am auzit ca Romania a refuzat, poate am pierdut eu stirea cu... "a fost de acord cu depozitarea gunoaielor in Romania".

Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmuletze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

quote:
Originally posted by sirimie

Am si eu o mare nedumerire: e posibil ca o tara civilizata, bogata, din UE etc, cum e Italia, sa arate asemenea poze cu gunoaie in plin oras linga locuintele oamenilor?

Napoli e in sud iar Sudul e de cand lumea teritoriul mafiei...din afara pare o utopie insa, din pacate, e adevarat...stiati ca zeci de oameni mor anual impuscati in plina strada la Napoli, majoritatea sunt din clanuri si fac 'reglari de conturi' insa sunt si oameni nevinovati 'la locul nepotrivit, in momentul nepotrivit'?
Motivul pentru care lumea sta cu gunoaiele in strada acolo e mafia, care nu accepta construirea de incineratoare sau spatii adecvate daca nu are partea ei.
Ah, am vazut zilele trecute un reportaj cum ca au umplut craterul vulcanului Vezuviu cu gunoaie menajere si caroserii uzate!
Aici in nord, cum mai zicea cineva pe aici, e complet diferita situatia, totul se sorteaza si se recicleaza (nu putem arunca nici uleiul din tigaie la chiuveta, de ex.), e foarte curat si civilizat.

Nici eu n-as fi de acord sa le duca in Romania, nici gunoaiele de aici nici din alta parte!!!

Album Alyssa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Da, aici la Milano, trebuie sa arunci sticlele la sticle, cartonul la carton, plastica la plastica, si totul numai in saci transparenti. Lunea si Joia vine masina. E fain sistemul aici. Ati mai auzit ceva de acceptarea gunoiul? Ca eu nu. Pana la urma cum a ramas?

POZELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

din pacate noi romanii se pare ca am ajuns nu numai gunoaiele tuturor ba chiar mai mult... nu as vrea sa specific cred ca intelegeti
ceea ce este mai grav e ca noi ne lasm calcati in picioare si acceptam dar cum noi nu avem economie sau maror ... politicienii tot ...raman, iar omul de rand se inraieste din ce in ce mai mult sa poata supravetii Ce viata!!!!! tb s-o traim!!!

stefania
12+

Mergi la inceput