Sarcina dupa o extrauterina
Buna fetelor
Este prima oara cand va cer si eu parerea desi am citit subiectele de pe forum de mai multe ori.Ufff, uite ca am ajuns si eu aici: o dornica de a fi mamica.
Am avut si eu acum 1 an si jumatate o sarcina extrauterina in urma careia am pierdut trompa dreapta.Acum, dorind sa incercam din nou, am facut o histerosalpingografie ca sa vedem cum se prezinta trompa ramasa.Rezultatul era cam asa: trompa permeabila, regiunea ampulara mai ingustata, continut opac, cotte pozitive.Cert este ca medicul meu mi-a cam strecurat indoiala in suflet pt ca mi-a spus ca este un risc foarte mare de a face din nou extrautarina pe cealalta trompa.![]()
Ca nu se poate stii, si ca daca vreau sa nu risc pot sa incerc direct o inseminare in vitro.
Mi-e teama de o repetare a situatiei dar parca si trecerea directa la inseminare fara alte incercari e cam radicala, mai ales ca am mai auzit cazuri de mamici care au avut intai o extrauterina si apoi au mai avut copii in mod normal.
Va rog daca ati mai auzit de cazuri ca al meu, sau ati trecut voi prin asa ceva, orice sfat mi-ar prinde bine. Sa mai fac ceva investigatii, sa risc, ce ma sfatuiti?
Va
pe toate si va doresc multa sanatate.
Raspunsuri
Yannia spune:
Verisoara mea a trecut exact prin experienta descrisa de tine. Stii ce s-a intamplat apoi? A nascut, nu unul, ci doi copii, perfect sanatosi. Fii optimista si totul va fi bine!
hcclara spune:
E vorba de despre o matusa de-a mea...nascuse prima fetita prin cezariana, 5 ani mai tarziu in urma unei extrauterine ramasese si ea doar cu o trompa...si mai vroia un bebe...a ramas imediat gravida si a nasut iar prin cezariana o fetita sanatoasa...si dulce foc...
mai consulta si un alt dr...si cu d-zeu inainte!
succes,
Claudia
ralcat spune:
Eu am avut extruterina pe dreapta in 2003. Operatie, scos trompa, tot tacamul. Ovarul stang aproape atrofiat, sanse minime de sarcina.
Am facut un tratament naturist in 2004 si poti vedea rezultatul in pozele din semnatura mea. L-am nascut in 2005 si nici macar nu ne-am straduit prea mult sa raman insarcinata (cam o luna).
Asa ca se poate. Doamne ajuta
Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan
rapsody spune:
Eu am trecut prin asta, dupa ce mi-a fost scoasa trompa stanga,(facusem soc, si m-a operat de urgenta ) la doua luni am ramas insarcinata, si azi am un bebe de 2 ani si 10 luni. Am avut si eu temeri mari dupa operatie,am si uter retrovers, dar vezi ca a fost bine.Mult succes!
bmg spune:
Va multumesc mult pentru incurajari, deja ma simt mai optimista
si visez la un
.
O sa trecem la treaba si revin cu vesti.
conchita spune:
bmg, teoretic asa e, cum zice doctorul. adica riscul este ridicat sa mai apara o extrauterina. practic, ma adaug si eu pe lista celor cu extrauterina si, totusi, iata ca am o fetita care tocmai a implinit 4 luni. deci, fruntea sus si nu-ti pierde speranta. astept sa ne anunti ca esti cu samburica in burtica.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)