Mamici de Ianuarie-Februarie 2008 (6)
Raspunsuri - Pagina 29

irlandeza spune:
Ceva interesant de citit pt. noi toate.
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=899
Gravide, atentie la cosmetice!
Cat este insarcinata, femeia este mai frumoasa decat oricand, se spune. Si chiar daca n-ar fi asa, gravida poate recurge la trucuri pentru infrumusetare. Cu precautie insa, caci exista produse cosmetice care pot influenta negativ dezvoltarea bebelusului.
Asupra cosmeticelor interzise gravidei ne avertizeaza dr. Viviana Iordache, medic primar dermatolog la Miko Palace. Despre vopseaua de par, multe femei cred ca amoniacul si perhidrolul din continutul ei se absorb prin pielea capului si afecteaza bebelusul. Substantele nu pot ajunge la fat in acest fel, ne spune dr. Viviana Iordache. Nocivi pentru el sunt vaporii ce se degaja in timpul vopsitului sau permanentului. Ei pot afecta sistemul nervos al fatului. "Nu exista studii care sa dovedeasca nocivitatea vopselei asupra fatului. Dar, din precautie, gravida ar trebui sa se vopseasca numai o data in primul trimestru de sarcina si sa nu stea mai mult de 20-30 de minute in vaporii degajati de produsul cosmetic", ne sfatuieste dr. Viviana Iordache. Dupa primele trei luni, fatul este format si nu va mai fi afectat de vapori, iar gravida se poate vopsi lunar. In ce priveste permanentul, el este contraindicat in sarcina. Nu doar ca este nociv, dar din cauza hormonilor specifici sarcinii, el nu va prinde la femeia gravida.
Tratamente interzise
Ingrijirea fetei este si ea diferita in sarcina. Desi nu exista studii in acest sens, medicii nu recomanda gravidelor acidul retinoic, ce intra in compozitia unor creme antiacnee si antirid. Restrictia este valabila in special in primele trei luni de sarcina, avertizeaza dr. Viviana Iordache. Gravidele care incep sa retina apa, sa ia in greutate sunt tentate sa faca tratamente corporale. Dar ele trebuie sa tina seama ca, in general, cremele si fiolele pentru aceste tratamente contin cafeina, care este daunatoare fatului. Ele contin, de asemenea, activatoare ale circulatiei sangelui, ce pot provoca o tahicardie bebelusului. Si unele vitamine din aceste creme sunt nocive. Este cazul vitaminei A, administrata pe cale orala pentru celulita si acnee. Este dovedit ca ea poate provoca fatului displazie osoasa.
EVITATI! In timpul sarcinii nu este cazul sa apelam la schimbari majore, de tipul suvitelor sau permanentului, ce presupun expunerea la vapori pe o perioada mai lunga. In ce priveste cosmeticele, verificati cu atentie etichetele si nu cumparati niciodata un produs ce nu afiseaza ingredientele.
Cremele anticelulitice pot fi inlocuite cu drenante sau diferite extracte de ceai verde, iedera. Dar cele mai bune optiuni raman masajul si gimnastica pentru mentinerea siluetei, ne recomanda dr. Viviana Iordache. In cazul aparitiei acneei, ca urmare a productiei crescute de testosteron din timpul sarcinii, medicii apeleaza la substante care nu sunt nocive pentru fat, precum preparate cu zinc sau vitamina C, aplicate local. Insa tratamentul amelioreaza foarte putin acneea si nu are succes deplin decat dupa nastere, avertizeaza dr. Viviana Iordache. Nici epilarea definitiva cu laserul sau cu lumina intens pulsata nu ii este recomandata gravidei. Metodele clasice de epilare raman singura solutie.
Noi 2 singurei
Cum creste pisoiul nostru9+

Gina M spune:
ancasoare& Louiza - Bine ati venit printre noi!Va doresc,sarcini usoare si puisori plini de sanatate.
quote:
Originally posted by sorina16
fetelor am si eu o intrebare:ce faceti cu epilatul?eu pana acum m-am epilat cu ceara dar a venit vara si cum toti pantalonii lungi ma strang si nu ii mai pot incheia m-am gandit sa apelez la lama de ras cel putin pe perioada verii.dar ma gandesc ca atunci cand burtica va fi mai mare nu voi mai putea sa ma aplec si sa ma epilez.voi cum faceti?asta e o mare problema7s1z
Sorina - eu folosesc in acest timp aparatul de ras(am dintre cele mai performante) si ma simt tare bine.

La sarcinile trecute atunci cand, burtica a crescut si nu mi-a mai permis,m-a ajutat sotul pana la nastere.
Gina 10w&3d
Poze - Recente BB#3 & My Baby Development!

flaviutza spune:
Luati-ma in evidenta!
22 ianuarie DPN...azi primul ecograf, fat bine pus la locu' lui...0,9 cm, ii bate inima tare tare si puternic, 180 bpm...
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

irlandeza spune:
Flaviuta, mai trebuie data nasterii( DN) si data ultimei menstre. (UM)Si bine ai venit printre noi.
Noi 2 singurei

geo_ionita spune:
Fetelorrr si eu am fost astazi la dr. si am facut eco...am primit chiar si o fotografie si se vede ceva mic, mic.
MI-a scris asa: CRL: 17MMM, 8 sapt., Activitate cardiaca prezinta, MAF prezente (prezinta)! Sunt foarte fericita! Maine ma duc sa imi fac analize dar nu stiu (sa nu radeti de mine) ce este urocultura?
Merge cineva la dr. MOGOS? Stiu ca este la Polizu.
Georgiana

irlandeza spune:
Urocultura e analiza de urina, pt. a vedea daca ai infectii sau nu. Si nu trebuie sa-ti fie rusine, cat traim tot invatam.
Noi 2 singurei

Irda spune:
Zuzele mele dragi......din pacate va trebui sa ies din acest club de viitoare mamici zuzici!
Am fost azi la eco si sacul gestational era gol... asta dupa ce in urma cu 2 saptamani jumate am vazut clar in el un embrion corespunzator varstei sarcinii si cu activitate cardiaca!
Am miercuri programare la chiuretaj si o sa trimita dr tesutul la analize sa vadem care e problema(daca se afla ceva)!
Va urez sa aveti sarcini usoare, nasteri la fel si bebei sanatosi!
O sa mai trec sa vad ce faceti dupa ce o sa-mi mai revin!
Pupicei dragele mele
Irda
cu Daria 13 iulie 2005
Poze Daria

gugushtiuc spune:
IRDA imi pare nespus de rau ca trebuie sa induri asa ceva. E groaznic. Fii tare si sa te ajute DD sa treci peste suferinta asta.
Cu drag GUGU.
iunie 2006
GUGU 10+
dam din piciorushe!

gugushtiuc spune:
Fetelor referitor la capitolul epilat. am facut eu prostia sa bag lama in par dupa ani buni de epilat cu ceara si acum imi mananc zilele si ma rog sa creasca mai repede ca sa ma epilez din nou cu ceara. M-am iritat in ultimul hal.
iunie 2006
GUGU 10+
dam din piciorushe!

irlandeza spune:
O, Doamne, Irda, esti sigura? Imi pare atat de rau. Cum e posibil, ca totul era OK ?Dumnezeu sa-ti dea putere sa mergi mai departe.
Noi 2 singurei