Filmul lui Cristian Mungiu - marele premiu -Cannes

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Felicitari! Bravo lui si echipei sale!

Cu toate astea nu am sa vad filmul. Nu as avea chef sa vad personaje abjecte, sordide, mizeria umana si materiala de care (aproape)toate filmele românesti de dupa 89 sint impregnate. Oare numai asta asteapta Occidentul (via Cannes) de la noi? Ma consolez...un film superb ca "Fabulosul destin al lui Amélie Poulain" nici macar nu fusese selectionat pentru festival.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Ba eu de abia astept sa vad filmul lui Mungiu. Daca ar fi fost vorba numai de personaje abjecte, sordide, mizeria umana si materiala, cred ca nici n-ar fi fost bagat in seama. Am banuiala ca e un Film cu F mare.
Va dati seama? De acum o mie de ani, de la "Padurea spinzuratilor" a lui Ciulei, nici n-am indraznit sa ne gindim la un asemenea trofeu!!!!!

P.S. am gasit si ceva despre fimul lui Cristi Nemescu: http://www.youtube.com/watch?v=9rue1ACodeo&NR=1 ....Mare, mare pacat de viata asta frinta inainte de vreme....

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

quote:
Originally posted by Marox

Felicitari! Bravo lui si echipei sale!

Cu toate astea nu am sa vad filmul. Nu as avea chef sa vad personaje abjecte, sordide, mizeria umana si materiala de care (aproape)toate filmele românesti de dupa 89 sint impregnate. Oare numai asta asteapta Occidentul (via Cannes) de la noi? Ma consolez...un film superb ca "Fabulosul destin al lui Amélie Poulain" nici macar nu fusese selectionat pentru festival.

Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05)

Mda.
Sunt de parerea IIlenei : e un film mare. Si asta nu o spun eu si criticii competenti.
Ca o mica anecdota : ziarele catolice au salutat si ele filmul caci subiectul, trist si totusi de actualitate, e tratat cu umanism.

Cit despre abjectia unora, asta n-ar putea sa iasa in evidenta fara inocenta altora.
A bon entendeur !

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

"Nu as avea chef sa vad personaje abjecte, sordide, mizeria umana si materiala"
Abia astept sa-l vad! personajele sordide si mizeria s-au cam demodat si nu e rau deloc, nici dl Lazarescu nu se mai incadreaza strict in seria "Hotel de lux" zic eu, mi-a placut. Ca sa nu mai zic ce super a fost sa pot sa il iau de la biblioteca publica in vestul canadei

E firesc ca arta sa traga subiecte din epoca impuscatului, motivul ca nu asta asteapta occidentul de la noi nu tine, unele lucruri trebuie spuse si asta este.

Vestea e extraordinara, eu am auzit la CNN US si la BBC World, care in general nu pomenesc de Romania nici macar un cuvintel cat de mic.

Mergi la inceput

Sa ne intelegem: de România au vorbit CNN si BBC pt ca un film romanesc a luat premiul cel mare al prestigiosului festival de la Cannes. Daca ar fi fost un film maltez s-ar fi vorbit despre Malta.

Deoarece nu l-am vazut, dar a luat premiul pe care l-a luat, pot banui ca filmul a fost foarte bine facut (realizare, montaj, imagine), iar actorii au jucat excelent. Bravo lor!

Insa eu am ce am cu subiectul, dom'ne. Pur si simplu, nu ma pot entuziasma de un film care are drept subiect un avort. Am citit criticile din link-urile date de Iileana (multumesc!) si tot nu sint mai interesata. O tipa care se culca cc cu un avortor pt ca acesta sa faca interventia ceruta prietenei ei...sorry, pur si simplu nu e pentru mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Ah am uitat sa zic, au pomenit Romania la CNN US si vineri, in contextul ca uite domne mai sunt si alte tari care au probleme cu imigratia ilegala, de exemplu Italia unde doi romani au omorat pe nustiucine. Alta treaba sa castigi la Cannes, zic!
Marox, e dreptul tau sa refuzi sa vezi filmul si/sau sa nu iti placa.
In rest as zice sa ne certam dupa ce il vedem si nu inainte :-)

Mergi la inceput

Llaura , scuze, nu voiam sa dau impresia ca ma cert, imi dadeam doar cu parerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Felicitari CRISTIAN MUNGIU!!!!
Felicitari si ptr CRISTI NEMESCU!! Dumnezeu sa-l odinhneasca

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

votati mica dansatoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocutica spune:

Am fost tare bucuroasa si de-a dreptul entuziasmata cand am aflat vestile despre filmele romanesti care au castigat la Cannes premii.
Abia astept sa vad filmul lui Nemescu...cele cateva secvente vazute pe youtube mi-au starnit curiozitatea.
Despre subiectul abordat de Mungiu nu pot spune decat ca este inspirat dintr-o realitate cruda pe care multi vor sa o uite, dar care exista...Si sigur voi vedea filmul pentru a-mi putea forma propria opinie despre el.
Si nu in ultimul rand:
FELICITARI!

Cocutica si Elena (4 iunie 2006)

Mergi la inceput