Mamici de iulie-august 2007 (56)
Raspunsuri - Pagina 24
olguttza spune:
halou!
iaca mai apuc si io sa intru p-aci, ca-n rest d-abia apuc sa citesc. ![]()
ieri am avut o zi infecta, asta in afara de caldura care simt ca ma ucide incet-incet. am avut examen auto - bine-nteles ca am picat sala la 21 pcte
, sotu la mai putine. suntem reprogramati pe 18 iunie. dupa aia, trebuia s-ajung la sor'mea, in 13 septembrie...sa va spun ca de la academia militara pana pe margeanului era ditamai blocaju in trafic?! si ca, evident, de la panduri pana pe petre ispirescu am mers pe jos???
o ora jumate aproape...am ajuns odata cu troleu' din care ma dadusem jos la academie, daca e posibil asa ceva!!!
mi-am zis ca, daca n-a fost nasc ieri, dupa toata nebunia prin care am trecut, inseamna c-o sa nasc fix la termen!
tre' sa fac haz de necaz acu.... cand i-am povestit sotzului, se zburlise tot de nervi! ca sa nu va mai povestesc (,,,) ca bomboana de pe tort fu si faptu ca mi s-a bulit telefonu si este nefolosibil. asta ca sa intelegeti ca, daca Doamne fereste mi se intampla ceva ieri, apelam la mila publica...
astfel, singura consecinta nefasta a odiseei de ieri este ca am, in continuare, niste picioare ca niste butuci, care nu cred sa mi se mai dezumfle pana dupa ce oi naste...
spuneam ca simt ca ma ucide caldura asta...nu stiu altii cum sunt, da io, cand ma uit la mine, mi se face paru maciuca
. transpir in continuu, doar stand, sunt fleashca si-n cap, simt cu siroieste apa pe mine. am ajuns de beau 5 l apa/zi, nu stiu ce sa ma mai fac....azi-noapte m-am trezit uda toata (chilotzii ii storceam), am deschis larg si geamu si usa de la balcon, m-am dezbracat de tot si m-am foit cateva ore, pt. ca si cearceafu se udase...o s-o iau razna de tot pana pe 19 iulie, nici nu vreau sa ma gandesc!
saptamana asta tre' sa mergem la control, sunt curioasa ce dimensiuni a atins bebelusha, mai ales ca am zile in care mananc intruna si zile in care mi-ajunge un castron cu motz de salata. burta mi-e din ce in ce mai mare, ma gandesc chiar cat mai poate si pielea asta sa se intinda...
citindu-va, am ajuns la concluzia ca noi suntem cei mai inconstienti parinti! acush facem in 33 sapt. si n-avem nimic nici pt. asta mica, nici pt. ma'sa. tot dam zilelor rand, ba n-are al meu timp, iar cand are timp ramanem fara bani.
n-am terminat nici casa inca, asta e alt motiv de cheltuieli aproape zilnice. ma linisteste doar faptu ca lucrusoare de nou nascut n-o sa cumpar, decat poate, eventual, ceva cu care s-o scot din spital. mi-a dat nasa mea cativa saci de hainutze de fetita (majoritatea noi), trebuie doar sa le spal, sa le calc si sa le gasesc loc in sifonier. de patutz se ocupa sor'mea, ca si-a luat angajamentu sa participe si ea cu ceva - sapt. viitoare mergem sa-l luam. mai ramane carutzu, pe care s-a oferit soacra'mea sa-l ia pt. primul ei nepotzel, si pe care, probabil, o sa-l primim dupa 15 iunie. noua ne raman doar "maruntzishurile", interfon, caditza, medicamente si pampersi, si, evident, bagaju meu de spital.
botezu l-am stabilit in principiu. adica, doar data
, care, speram noi, sa si ramana fixa: 15 septembrie - asta pt. ca sotu meu e implicat in neste treburi incepand din 20 august (ar fi trebuit chiar sa plece din tara pt. cel putin 3 sapt.), si atunci ar fi singura lui "fereastra". plus de asta, nasii-s in concediu pana pe 8 septembrie. e naspa ca io vreau botezu sambata (avuram nunta duminica
) si nu stiu daca o sa am loc de nunti. restaurantu va fi tot ala unde am facut si nunta (doar ca vreau terasa, de data asta), la fel si biserica. nasii sunt aia de cununie, nici nu ne-am pus problema ca ar putea sa fie altcineva. nu stiu daca e necesar sa ne intindem cu foarte multe la botez, dat fiind ca deja avem o gramada de cheltuieli, asa ca o renuntam la "mici" fasoane - nunta am avut-o asa cum am visat, n-am facut rabat de la nimic, am facut orice ca sa fie perfect; de data asta, incercam ceva mai modest, dar cu farmec. ![]()
ai ca v-am facut capu calendar... ![]()
www.youtube.com/watch?v=wsTVfwWlfy4" target="_blank">
32+ www.youtube.com/watch?v=9vNE-mRdkBk" target="_blank">
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
De la nunta...
Irinusha spune:
Buna burticutze!
In primul rand din suflet mii de multumiri ptr. urari! (Brazuca, te
!) Si voua numai bine, nasteri usoare si bb-i perfecti!

Anya(Alina), acum am inteles!
Multam mult!
Culmea e ca mie mi-a spus pediatru ca pana la 3 ani nu se tin copiii pe regim ... bine, la noi nici nu e cazul, mai degraba trebuie sa ma plang ca-l fugaresc cu mancarea prin casa :) Si am vazut mai degraba bb-i alaptati la san dolofani (sa nu spun grasi), iar cei de sticla normali ... cu toate ca stiam ca-i mai satios laptele praf. O fi ptr. ca-i mai bun/delicios sanul ;)
Si stii ca am citit in cartea mea de gravide (una nemteasca) ca din sapt. 35+ sunt maturi plamanii si bb-ii pot respira fara ajutor ... de ce naiba nu se hotarasc toti la aceasi informatie?! Nu conteaza, eu ma bucur ca am trecut - sau aproape -(de ambele variante) :) Cu toate ca aici un copil nascut pana in sapt. 37+0 este declarat bb prematur, indiferent de poate respira singur sau cat de greu e.
Am vazut ca bblina ta e tot asa de "grasuna" ca gogoasa mea :) - Felicitari! Si eu ma speriam ca am un urias in burta ;) Tu nasti prin cezariana? Cat de grea a fost Anya?
Si ma mai bag si eu cu un sfat: nu cumparati prea multe hainute ptr. bb-i. In primul rand o sa fie cald si ii puteti tine intr-un body ... si daca nu recurgiteaza/da scutecul pe afara, nici nu trebuie schimbat in timpul zilei. O sa primiti destule hainute cadou si o sa va para rau ca nu o sa reusiti sa le folositi pe toate. La noi asa a fost ... am unele chiar noi. Si nu luati prea multe ptr. lunile mai mari ... nu stiti cum creste copilul, cum o sa fie vremea. Tot din experienta mea vorbesc ... mai bine luati haine atunci cand aveti nevoie de ele ... bine, se exclude varianta cand gasiti o oferta buna, atunci puteti risca si spera ca daca nu le poarta primul bb-l or sa fie bune ptr. al doilea :)
Eu noaptea vreau sa-l bag intr-un sac de dormit subtirel (chiar mi-am laut unul), imbracat doar cu un body (presupun ca din acela cu maneca scurta). Cand e mic, mic nu se "foieste" in somn, poate fi invelit cu o paturica fara riscul ca se sufoca (cu toate ca nici aici nu-i recomandat - dar va spun din experienta mea), insa cand incepe sa se miste si sa se intoarca (de la 3 luni ca.) e mult mai bun un sac de dormit ... insa copilul trebuie obisnuit cu el de mic. Tot cazul nostru ... era Cris mai mare cand l-am bagat intr-un sac si a facut un scandal ...
Nu va mai luati dupa gura lumii si faceti cum simtiti voi ... eu zic mereu: "sa fie la ei acolo" si fac tot dupa capul meu. Cris e nascut la inceputul lui mai si a fost o primavara rece atunci ...l-am infofolit bine ;) si l-am scos afara a doua zi de cand am ajuns acasa. Si asa bine dormea la aer liber ...
Si nu comparati bb-lusii, nu o sa va iasa ;) Depinde mereu de copil ... si de norocul parintilor ;) Cris a fost un terorist mic, de la 4-10luni se scula noaptea din juma-juma de ora, de eram zombi ... dupa care s-a mai potolit, dar tot se scula din 3 in 3 ore ptr. lapte ... pe care am reusit sa-l scoatem pe la 2 ani. Nici acum nu doarme toata noaptea, dar se scoala "decat" de max. 2-3 ori. Asa e el, nu-i place sa doarma :) ... dar stiu bb-i care de la 4 luni dormeau toata noaptea, nici ptr. a manca nu se mai trezeau - si nu conteaza de-s baieti sau fete, stiu ambele variante. Tto asa stiu mancai, pe al meu trebuie sa-l pacalesti ca sa pape ceva ... mereu depinde de copil (intrebati si cum ati fost voi ca bb-i, mai si seamana copiii astia cu parintii lor).
Cris al meu e de sambata plecat in "vacanta" cu bunicii (Denia-Spania). La week-end am cam stat pe ghimpi pana au ajuns la destinatie ... acum m-am linistit. Bunicii sunt incantati si spun ca 2 saptamani e "comoara lor", sa nu-i stresez cu telefoane si griji :) Deci sunt si eu in vacanta ... ma pregatesc ptr. bb. Sapt. asta instalam si patutul, spal caruciorul vechi si fac loc in sifonierul lui Cris si ptr. lucrusoarele gogoasei. Suntem in focuri :) ... si ne-a cam apucat nostalgia :)
Cine spunea ca avea localul inchiariat ptr. nunta si vor sa faca botezul atunci? Nu mai stiu ... sorry. O fata din grupa de mai-iunie04 a facut nunta si botezul in aceeasi zi ... foarte frumos a iesit - dupa poze evident. Asta doar asa ca idee!
Gata, ca m-am intins ... mai trec pe la voi, ca acum am liber ;)
O zi faina si numai bine!
Irinusha cu
Cris ( 3 Mai 04 ) &
"Gogoasa infuriata" ( DPN: 2 Iulie 07 )
www.cristian.in-guide.de" target="_blank">albumul lui Crisulica
Antoanela23 spune:
Deci buna dimineata in mod oficial,
Schimbam si noi sapt azi, 34, yupee,
.
In rest cu ce sa ma mai laud: contr multicele si dureroase, dureri mari in zona pubiana, nu stiu daca-s ligamente, oase, vezica urinara sau toate la un loc, dar azi-noapte chiar m-am trezit din cauza lor. Tusea si durerea de gat au prins drag de mine si nu ma parasesc, am arsuri pe piept aproape non-stop indiferent ce mananc... sa mai continui?
Mai bine nu ca ma depresez eu pe mine.
Luna, Ioana,
ici, dati-mi si mie link-uri pt bouncer-ul cu vibratii, va rog.
Carmena, mersi pt reteta, nu stiu cand o s-o facem dar am salvat-o
.
Pup fetele, o zi buna, calma si racoroasa,
Anto
34 cu
si
Victor (8 octombrie 2005)
Ioana75 spune:
Anto, noi avem bouncer-ul www.toysrus.co.uk/Product.aspx/BruHome/BruActiveBaby/BruActiveBabyRockersBouncers/723398" target="_blank">asta.
Eu am fost in Dragonul Rosu, dar n-am stiut ca sint mai multe, eu am vazut doar cladirea aia mare cu etaj
. M-am uitat pe harta si tot nu mi-e clar unde sint celelalte cladiri, dar poate ma prind la fatza locului.
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)
Claudelu spune:
Buna fetelor, vin cu vesti de la Alina.a...scuzati-ma dar din lipsa de timp dau copy/paste la mesajul scris fetelor din Arad.
"No ca am vorbit cu Alina.a. Mai fetelor pai nu a fost chiar roza treaba. A avut contractii din 3 in 3 minute, placenta e imbatranita - gradu 2/3, a stat mult timp in perfuzii. A spus ca a simtit ea ca ceva nu e in regula ptr ca al ei sot tot i-a spus sa amane plecarea la Szeged si ea nu si nu ca trebuie sa mearga si bine ca s-a dus. Mi-a explicat ea mai multe, dar nu am auzit-o prea bine, asa cu intreruperi. Acum sunt mai bine, Elisa e o prapadita, e cu capu in col si cu piciorusele in stomacul Alinei si nu vrea sa se miste de acolo. Conditiile sunt bune dar usturatoare ptr buzunar, asta conteaza mai putin acum.
Ea zice ca daca ar fi mers oriunde in tara sigur o operau pe loc si ca cine stie ce s-ar fi putut intampla (Doamne fereste), in schimb aici au facut tot posibilul sa o mai tina pe Elisa la loc cald, mai ales ca a fost destul de mica, sub 1,5 kg.
Daca totul merge bine in 2 zile ii da drumu acasa, dar cu conditia ca nu se ridica deloc din pat si ca merge saptamanal la control.
Doamne ajuta sa mai stea Elisa la caldurica macar 2-3 saptamani 
Mi-a spus de nu stiu cate ori sa nu uit sa va spun ca va pupa si ca ii e foarte dor de noi!"
Da mi-a zis ca pupa toate fetele si ca va doreste numai bine
Mi-a zis de multe ori "Clau nu uita de fetele de la Odisee, da??" ![]()
Luna1 spune:
quote:
Originally posted by Antoanela23
Deci buna dimineata in mod oficial,
Schimbam si noi sapt azi, 34, yupee,.
In rest cu ce sa ma mai laud: contr multicele si dureroase, dureri mari in zona pubiana, nu stiu daca-s ligamente, oase, vezica urinara sau toate la un loc, dar azi-noapte chiar m-am trezit din cauza lor. Tusea si durerea de gat au prins drag de mine si nu ma parasesc, am arsuri pe piept aproape non-stop indiferent ce mananc... sa mai continui?
Mai bine nu ca ma depresez eu pe mine.
Luna, Ioana,ici, dati-mi si mie link-uri pt bouncer-ul cu vibratii, va rog.
Carmena, mersi pt reteta, nu stiu cand o s-o facem dar am salvat-o.
Pup fetele, o zi buna, calma si racoroasa,
Anto34 cu
si
Uite link www.mothercare.com/gp/browse.html/ref=sc_plp_c_4_0_42824041_1/202-6513019-8539831?ie=UTF8&node=44388031&no=42824041&me=A2LBKNDJ2KZUGQ&mcb=core" target="_blank">aici
Am fost la moasa, iar mi-a luat sange i-am zis ca daca nu se potoleste nu mai vin. acum cica pt a verifica nivelul fierului in organism. A zis ca e ultima oara oricum. In rest, am ascultat inimioara, l-a pipait pe bebe si cica e intoarsa, ne-am amuzat copios ca fie-mea nu suporta nimic sau nimeni sa se apropie de burta si se trezeste imediat si loveste unde pui mana. Isi apara teritoriul. Cum a pus aia aparatul pe burta (pt inimioara) cum a impins-o, si cand o pipaia la fel.
Luna
28 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin
Ioana75 spune:
Anto, vad ca ti-ai editat mesajul sa ne spui ce "bine" te simti
; lasa ca nu mai e mult deloc si scapi de chinuri.
Claudelu, multumim pentru mesaj! Alina, sa veniti cu bine acasa
.
Antoanela23 spune:
quote:
Originally posted by Ioana75
Anto, noi avem bouncer-ul www.toysrus.co.uk/Product.aspx/BruHome/BruActiveBaby/BruActiveBabyRockersBouncers/723398" target="_blank">asta.
Ioana, mersi,
.Crezi ca e acelasi cu www.baby-markt.de/FISHER_PRICE_Baby_Gear_Sweet_Pink_Wippe,1180436489-725,e,1180436763-2605,babyartikel.babymoebel.schaukeln,0027084462630,,0Tshowrub--babyartikel.babymoebel.schaukeln,,a_lshop.htm" target="_blank">acesta (nu inteleg explicatiile in germana)?
Website-ul Baby-markt.de mi se pare ca are preturi f bune mai ales la cele reduse, tu ce parere ai? De la ei am comandat Buggy board-ul pana la urma, l-am primit intr-o sapt.
Anto
34 cu
si
i_ulia spune:
claudelu, multumim pentru vesti!!! aminteste-i te rog alinei ca aici nimeni nu sare randul, asa a fost intelgerea de la inceput!
Iulia
29+
Ioana75 spune:
Anto, m-am uitat la descrierea de pe alt site la bouncer-ul roz, dar nu scrie ca are vibrator
. Ti-ai luat si tu buggy? Hihi, abia astept sa-i vedem pe piticoti pe platforma
.