Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (48)
Raspunsuri - Pagina 9
a_deju spune:
quote:
Originally posted by cristina_L
Am nevoie de un pic de ajutor!
Spuneti-mi programul bebelusilor vostri, ma refer la papa. Noi avem cinci luni si inca nu avem un program, ma refer la mancat la ore fixe sau macar cu aproximatie la aceleasi ore. As vrea sa o obisnuiesc sa manance la aceleasi ore in vederea diversificarii care cred ca o vom incepe si noi peste doua saptamani.
Multumesc!
Cris mami de Alessandra (26.12.2006)
poze Alessandra
vrem si noi un vot
dupa parerea mea, nu trebuie deloc sa-ti faci probleme ca nu aveti program de masa. diversificarea oricum se face cu incetisoru' si cel mai bine, pe un bebe satul. adica nu astepti sa-i fie ei foame, ca sa-i dai prima lingurita de suc/piure/cereale, sau cu ce-oi dori tu sa incepi... ii dai tzitzi, sau bibe, nu stiu ce papati voi, si apoi ii dai sa guste minunatul nou aliment. apoi, incetul cu incetul, incepi sa inversezi prioritatile, adica, spre ex, cand nr de lingurite din respectivul aliment ajunge la 8, sa zicem, e indicat sa fie inaintea laptelui, din orice sursa ar fi el... daca acel aliment i l-ai dat cat de cat la aceeasi ora, in fiecare zi, se creeaza o anumnita rutina, si ea va sti ca trebuie la un moment dat sa primeasca si chestia aia cu gust altfel decat laptele :). de ex, in cursul diminetii, sigur aveti o masa, nu? nu conteaza ca e la 9,10,11,12 sau la si 5 :) o obisnuiesti cu ideea ca in cursul diminetii va primi si fructe, si usurel ea va invata ca e ceva normal.. la fel apoi pt masa de pranz (care poate fi oricand in intervalul 13-18..), si masa de seara....
orele de masa le stabileste bebe, oricat ai incerca tu sa-i faci un program, tot ea e sefa si va manca cand va crede ea de cuviinta :)
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
a_deju spune:
asaaaa.. bine ca-mi cazura ochii pe postarea alexandrei cu chicco polly (sa-l stapaniti sanatosi si pofticiosi :) )... sa va zic o chestiuta, sa tineti cont de ea, pt cine mai doreste si n-a achizitionat inca.. spre marea mea surprindere, se exista doua modele!! cu acelasi nume, of course.. si anume, un model care are roti si la picioarele din fata, si la cele din spate, si cel'alt model, care n-are decat in spate. al doilea model este f enervant. va asigur, ca eu de-asta am, si mor de nervi :) este exact si identic acelasi scaun, except rotile, ceea ce-l face mai greu (spre deloc..) de invartit si plimbat prin vastitatea spatiului bucataresc... deci bagati un ochi si la aspectu' asta cand achizitionati :)
Dia1609 spune:
a-deju, nici ca am stiut ca-s 2 modele de polly... noi, of course il avem pe ala pe care-l ai tu ... da' parca nu ma roade sa ma plimb cu acaunul dupa mine.. oana are deja locul ei in bucatarie (care era al lui ta-su inainte, evident
cat despre rasul in hohote, io zic sa relax, ca poate nu-i o fire asa vesela motanu'... o fi el mai serios de felul lui ... eu stiu un baietel de un an care nu a ras in hohote decat de vreo 3 ori si e super ok, in rest el zambeste cu indulgenta, da' din cauza ca e copil; serios si pe treaba lui ... zic io ca asa o fi si motanu'
si intradevar, sunt copii care se ridica direct in picioare, nu le trebuie stat in fund si alte prostii.. io am fost un copil din ala care s-a ridicat direct in picioare, n-am avut eu chef de faze intermediare
Dia de Oana (29.11.2006)
poze OANA
luna a-6-a
a_deju spune:
breeee... io nu stiu ce mama lui de satelit al planetei marte folosesc astia de fac prognoza meteo, ca-mi vine sa-i strang pe toti de gat.. cica ploua.. unde, cand, cum??? ca aici sigur nu.. iar si-au batut joc de programu' meu... tot astept tunete si fulgere, si pe cer nici urma de norisor... pana si accuweather a dat-o rau de tot in bara cu week-endu', ca tot ploi la greu imi dadea...
madaluta spune:
Salut! Am lipsit nemotivat 3 zile...dar motivam acum : Sotului meu i s-a facut vineri brusc , deodata si instantaneu dor de soacra si m-a sunat sa fac bagaju' k plecam...No coment: ascultat si executat k nu stii daca mai prinzi vreodata ziua in care ginerelui sa i se faca dor de soacra ( glumesc..pt k al meu este in relatii f bune cu ea...)
A fost f frumos...aer curat verdeata ,flori, umbra, gratare.....de..k la mama acasa....
Duminica am fost la Dunare la un bors de peste autohton..si la plimbari cu barca....Spun "bors autohton " pt k a fost facut cu apa din Dunare..asa cum fac pescarii...numai k eu am aflat tocmai dupa ce l-am mancat pe nerasuflate..(a fost de o bunatate rara, dar dc stiam..nu puneam gura). Dupa ce am aflat am asteptat sa mor..dar vad k pana in prezent nu s-a intamplat nimic...mai astept...
darius s-a comportat super..inclusiv cu tantarii. Acolo nu l-a piscat niciunul..in schimb azi dimineata(acasa) l-am gasti ciupit de cap in vreo 5 locuri...Asta e....
Ne-a fost tare dor de voi si v-am simtit lipsa...
uitati de aici
Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )
poze Darius 5 luni
SITE FULGULETI,
Dia1609 spune:
fetelor, cred ca in curand ingradesc spatiul din sufragerie... oana deja se trage de mobila sa se ridice ... si trebuie sa mut cartile din partea de jos a bibliotecii ca parca vad ca si le trage in cap
in alta ordine de idei am primit imprumut un tzarc de la o prietena sa vad dc are rost sa-mi cumpar si io... se pare ca nu ... nu vrea dom'le in el si basta... urla de numa'... primele 2 zile a fost ok ca a fost preocupata sa culeaga ursuletii de pe saltea, dar apoi s-a invartit in jurul cozii de vreo 5 ori si a inceput sa urle ca nu mai are spatiu
Dia de Oana (29.11.2006)
poze OANA
luna a-6-a
a_deju spune:
dia, cand m-am referit la vastitatea spatiului bucataresc, vroiam sa zic ca mai tre' sa trag si sa imping de scaun ca sa mai aiba loc si unele parti posterioare ale corpului meu (de sirena, de altfel.. :)) )... adica na, ca omu', mai tre' sa ajung si eu la aragaz, la dulapu' cu linguri, farfurii si alte oale :))
bamboletta spune:
Salutare
Ieri am stat la racoare in casa,am iesit seara la o plimbare prin copou a fost fain nu mai era sa cald
Azi mergem la vaccin sa ne tineti pumnii
Teutz-tin borcanelele la frigider si le incalzesc la baie de aburi
Laura-incearca si la masa de 18 cu legumeAntonia la fel nu le accepta la pranz si i le dadeam la masa de 18 dupa am revenit la masa de 13 si acum le papa
Danutz-ia si balansoarul cu tine,distractie placuta
Donia,Asiza-bine ati venit in clubul diversificarii
Radu.anca-eu as zice sa-l duci la piscina banuiesc,ca conditiile sunt bune nu ca in Romania
Ktrinel-tare scumpa printesa
Danita-tinem pumni la vaccin
Bebinuta-bine ati facut ca nu ati pus aer conditionat si in camera la BB inca sunt prea mici sa stea cu aerul in camera,noi avem in sufragerie si ea sta in dormitor cand ii dam drumul oricum se schimba aerul si in dormitor
David de Ralumat
Dia-felicitari pt ridicatul in 4 labe sa vezi ce te asteapta de acuma
Cristina-noi papam asa :
6 dim-laptic
11 dim-fructe cu cereale
13-14-legume cu carnita
18-cereale
21-22 laptic
Madaluta- cred ca as fi murit deja daca mancam
BambolettadeAntonia-Gabriela(1 nov 2006)
luna 7
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">varsta Antonia
www.smi.ro/fulguleti/" target="_blank">Fulguleti nov-dec 2006
asiza spune:
A_deju, ma lasi?!?...daca motanu' n-are chef sa rada in hohote inseamna ca trebuie sa-l duci la neurolog?...fii serioasa si arunca revista la gunoi! ...asta era 1st...2nd nici Denis nu baga nimic in afara de lapte pana n-am dat de Baby Drink...cu asta ai incercat?...3rd nu se ridica in fund...asta e...nu cred ca are o problema...e hotarat, trece direct la lucruri serioase...4th..aaaa...nu era o intrebare...bafta la ortoped...sa fiti bine! motanu' si pisica ...
Cristina, de curand s-a mai ridicat ceata si de pe programul nostru...so...papa laptic la 8.00, 10.00, 13.30/14.00, 17.00/17.30 cereale, 20.30 laptic, 3.00, 6.00, 7.00 (ultimele 3 is mai mult de sete decat de foame). Subscriu cuvintel cu cuvintel la ce a scris A_deju in legatura cu programul bebelusilor! ...
Mai Madaluta, pe mine m-a luat raul numa' cand am citit, da' sa fi si mancat......
Copilu' meu doarme de 2 ore...oare are vreo problema??!!??
Dia, felicitari pentru statul in 4 labutze!!!
Alex, pe unde-ati umblat week-endu' asta? Felicitari pentru noua achizitie! ...puneee pooozeeee....
Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit.
radu.anca spune:
A-deju, la 2-nd, suferim impreuna. Nici veveritzul meu nu vrea nik, de fapt el nu vrea biberon, asa ca oricum e mai greu. Am incercat cu o canitza de aia cu cioc, bea sa zicem 2 guri de apa, supa, suc, etc, restul il scuipa. Intr-o singura ocazie a baut 50 g de apa, cu linguritza, ca era lesinat de caldura, si...cam atata. ceea ce ma ingrijoreaza e ca nu bea formula, io ce ma fac daca nu mai pot alapta?
Pentru 3-rd, la fel, dani vrea numai in picioare, sa il sustin de sub brate si el sa tzopaie. Sare toata ziua ca un iepuras, ma dor pe mine mainile, dar pe el picioarele nu. Asta e, si fratele meu a mers direct in picioare, de-a busilea a invatat dupa...
Madaluta,daca ai probleme cu tantarii, mai bine ia o plasa de protectie pentru patut, se gasesc gata confectionate. Nu de alta, da si astia transmit de-a microbi...plus ca daca il mananca si nu stie sau nu ajunge sa se scarpine, o sa devina foarte agitat cupilu. Si nu-ti mai fa probleme cu borsul, daca nu ai patit nik pana acuma...
Diatu pe ce o tii pe Oana, pe covor direct, sau ai pus ceva? Nu de alta, da si eu cred ca am luat tarcul degeaba...