*Ghiocei de martie-aprilie * (36)
Raspunsuri - Pagina 10
ciuf spune:
Pazeeaaaaa ca veniram cu un mesaj kilometric, poze la greu, scrisei cu poze de fapt, ca sa fiu sigura ca vedeti si voi frumusetile.
Sa nu uit. Mihaser sunteti bine? Nu v-am mai citit cam de multicel. Da un semn ca daca nu te sun rapid.
Catrinutza, mai tu esti haioasa rau de tot. Cu mare placere iti citesc postarile.
Mariana, sper ca ti-a trecut gatul.
So
reveniram din peregrinarile noastre aztece. Impresionat la maxim parintii. Mama deja cantarea care i-a placut mai mult: las Vegasul sau Santa Fe. Diferenta este ca in Las Vegas tipa izbitor de tare puterea banului, ce poti face cu el, grandoarea, multe kitchuri daca le-as putea numi asa, ca pana la urma hotelul Venetian copiaza orasul Venetia, cu canalele ei si cu gondole, tavanele imita cerul albastru, insorit, apoi Parisul, cu casutele lui cu ferestre cu tocarie verde, albastra, floricele in geam, stilul acela frantuzesc, bistrouri, deci copii. Insa Santa Fe este un oras artistic, al artistilor ( 1, 2 ). E ceva exotic. Predomina casele adobe 2 3 , cu acea fatada gen chirpici rosiatica, culoarea pamantului rosu. Locuitorii din districtul istoric sunt chiar obligati sa pastreze acest stil de arhitectura. Orasul este atat de intins, ca de fapt ai impresia ca vezi o mare padure, iar pe ici pe colo se mai zareste o casa dincolo de inaltimea pomilor 1 . Dar in general ele sunt asa de ascunse in padure ca ai impresia ca sunt doar cateva. Insa ele sunt piticute si nu depasesc inaltimea pomilor. Cum nu exista acoperis tip caciula decat acoperis plat. Arata ca o platforma nu poti zari crestele caselor.
Oraselul este micut, cu vreo 60.000 locuitori, un loc unde sunt adunati multi artisti, scriitori, muzicanti, o amestecatura de culturi native, spaniole, mexicane si un pic britanice
Cortul a fost amplasat in padurea nationala Santa Fe. Padure deasa, plina de conifere, iar ici colo zareai niste foioase, mesteceni. Am inteles ca este nemaipomenit s ail vizitezi cam pe la mijlocul lui septembrie ca sa vezi schimbarea foliajului. Mestecenii dau niste tonuri calde la frunze, inainte de caderea lor.
Altitudinea era de 2700 m si nu va pot descrie cata vegetatie poate sa fie la acea altitudine. Mai zareai din loc in loc copaci la pamant, doborati de furtuni, care nu au fost ridicati ci lasati sa putrezeasca acolo, sa ingrase solul, sa fie cat mai neajutata natura. Nu se clinteste nimic. Aici am avut voie sa adunam lemne din padure. Dar pe unde am mai fost noi cu cortul asa ceva era interzis. Veneai cu lemne de acasa si carbuni.
Noroc ca am gasit rangerul sa il intrebam unde ne era locatia ca in acea padure imensa te cam pierdeai. Erau locurile de cort atat de izolate, ca pe o creasta de munte nu vedeai mai mult de 3 locuri de cort. Deci foarte izolat. Atat de izolat ca imediat ce am vazut unde trebuie sa stam am tras aer puternic in piept, am admirat natura si am zis cu Dzeu inainte. De pe platforma unde trebuia sa ne asezam cortul se arata o priveliste odihnitoare. Numai verde, creste de brazi si cerul senin. Ce poate fi mai odihnitor decat sa privesti natura, sa asculti susurul apei si sa te bucuri de soare? O terapie nemaipomenita pentru stress, oboseala. Sa ai timp sa te bucuri de frumusetile naturii.
Intrebaram rangerul daca au avut cazuri de ursi al cort. Rata este cam de 1:10.000. Deci slabe sperante. Tocmai de aceea pastreaza locul atat de curat pentru a nu atrage ursii, sa coboare dupa mancare. In fiecare zi venea rangerul, seriful si oameni care curatau zona de hartii. Ma si miram ca in ditamai padurea, pe unde ne-am catarat si noi nu am vazut o hartiuta si nici caca de om, nici unul.
De data asta nu mai beneficiaram de conditii prea luxoase sanitare in acest loc. WC-ul era o hazna, o curatenie sclipitoare (regret ca nu i-am facut poze, mi-a trecut prin gand, dar am incercat sa indepartez cat mai repede acest gand, ce naiba ajung sa fac poze la WC-uri), cu radiator inauntru, nu tu miros, nimic. Nu dusuri, nu apa curenta. Aveam o pompa. Si apa aia atat de rece ca imi inghetau mainile. Dimineata trebuia sa ne-o incalZim ca sa ne spalam.
Am vazut niste radacini de brazi superbe. O incurcatura de radacinute, crengute, superbe. Imi amintesc ca vazusem in Las Vegas la hotelul Bellagio un exponat superb dintr-o increngatura din asta imbarligata bine de tot si atasate, infipte niste flori cu petale din bronz pictate. Ceva de vis. Si ma gandeam ca daca as avea o asa increngatura m-as apuca sa fac si eu. Dar cine ma lasa sa iau uscaturi din padure???
Si dupa cum va spuneam iar fusei incantata de Santa Fe. Lume shoki, imbracata cat mai artistic, ca doar iti sare in ochi un artist, prin stilul lui de a se imbraca si gesturi. Tarabe intregi de bijuterii bijuterii (ceva in genul cum aveam acasa de Zilele Craiovei sau de Martisor) din Ag , Au, cu pietre cat mai colorate, modele cat mai interesante 1 , indiene 1 . Artizanat, tablouri, picturi pe metale, faianta, ceramica, statui din piele 1 (1). Imaginati-va magazine langa magazine cu vase 2 , bijuterii si haine indiene. Ceva de vis.
Nu m-as satura sa casc ochii la asa frumuseti. Lumea relaxata ca doar e in vacanta, trebuie sa se simta bine, restaurante cu mancare buna acompaniata de muzica mariachilor. Fiecare casa din centrul Santa Fe-ului era o galerie, curti ce le puteai vizita, statuete din bronz (costa mii de dolari una) 1 .
Tata nu se putea abtine sa nu pozeze operele de arta, impresionat de multimea de magazine de bijuterii, artizanat, Mall . Noroc ca a facut el cateva poze ca sa va arat si voua ca mie mi-a fost jena sa pozez. Al meu sot zice ca pozatul este viciul saracului. Ca cel bogat zice ca daca ii place isi permite sa mai vina a doua oara. Opinie ce nu o impartasesc cu el. Eu am tot timpul aparatul foto in geanta si ador sa imi pozez copiii, sa imortalizez fragmente din viata. Ca sa nu mai spun ca atata de repede uit, traiasca pozele ce imi reimprospateaza memoria.
Apoi vizitaram un salon japonez de infrumusetare . Amplasat undeva la periferia capitalei, undeva sus in munte. Cand am trecut prin gradina salonului m-am teleporat in Japonia. Bambusi, felinare stil japonez ( 1 2), pana si cosul de gunoi era construit intr-o forma de casuta in miniature, banci 2 sub copaci (1), alei inconjurate de o vegetatie cat mai sanatoasa, netaiata, lasata natura sa isi arate frumusetile ei, de ce e in stare sa faca.
Intrarea in salon foarte frumoasa, simpla si eleganta. Cu o minicascada 2 (2)in stanga, iar in dreapta ca un raulet plin de pesti portocalii, albi. Urcai niste scari si ajungeai in lobby. Acolo aveau expusa linia de cosmetice cu care lucrau si anume Dermalogica. Preturile cam usturatoare. Vedeai personae umbracate in halite albe, cu scris asiatic pe spatele lor. Din acel hol ieseai in curte erau baile erau compartimentate prin gard de bambus. Acolo aveai intimitatea dorita. Multe cupluri intrau sa stea impreuna in bai, goi. O vegetatie tare faina. Decoruri linistitoare ( 1, 2, 3 fara muzica, te incantau numai ciripiturile de pasarele.
Am vizitat si biserici, iar in poza vedeti cum lumea se plimba pe labirintul vietii.
Cam astea fura impresiile din calatoria asta. Restul saptamana viitoare. Eva are o productie bogata de muci. La greu.
Sper sa nu va fi plictisit cu jurnalul meu de calatorie, exemplificat prin poze.
Nu am citit nimic din urma, nu vazut poze.
Nu va spun ca imi lua o zi sa scriu mesajul asta.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
Tili spune:
Ciuf, tare frumos stii tu sa povestesti. Citind ce ai scris tu, chiar am simtit locurile pe care le-ai vazut si am vazut cu ochii mintii lucrurile frumoase pe care tu le-ai vazut. Iar pozele ilustreaza minunat tot ceea ce tu ai spus in cuvinte. Sunt intru totul de acord cu tine in ceea ce priveste surprinderea momentelor vietii in toate aspectele ei, mai ales cand e vorba de copii. Eu am sute de fotografii de cand s-a nascut Mihai, asta in conditiile in care noi nu avem aparat digital. Insa cand revad fotografiile retraiesc momente pretioase, din pacate uitate.
Multumesc pentru ca ne-ai impartasit din impresiile tale de calatorie. Sunteti binecuvantati!
Poze cu Matei (11 martie 2006) si Mihaita (24 aprilie 2001) aici si filmulete www.dropshots.com/OtiliaZ" target="_blank">aici .
Tili spune:
quote:
Originally posted by tania2
salutare,
Scuze ca nu am timp sa raspund, sunt intrr-o mare dilema, vreau sa -i fac Biei o asigurare ca daca doamne fereste se intampla ceva cu noi sa nu ramana copilu fara nimic si nu stiu la ce companie. Astia sunt asa insistenti si vin cu tot felul de oferte.
A maifacut cine asigurare pentru bb? Unde?
Pleaseeeeee
pup
Bianca Alexandra Iris 15.04.2006
http://community.webshots.com/user/red_tania
Noi le-am facut si lui Mihaita si lui Mateias asigurare la ING, de care vor beneficia dupa 18 ani, varsta la care au nevoie de o baza financiara pentru a face ce vor in continuare: sa continue studiile sau sa-si deschisa o afacere (preferabil prima varianta). In acelasi timp titularii contractelor suntem noi, parintii, si daca se intampla ceva cu unul dintre noi, accident sau... ceva mai rau, familia beneficiaza de o suma.
Speram sa fi luat o decizie buna in privinta alegerii casei de asigurari, pentru ca la noi in tara e posibil orice.
Poze cu Matei (11 martie 2006) si Mihaita (24 aprilie 2001) aici si filmulete www.dropshots.com/OtiliaZ" target="_blank">aici .
Tili spune:
Kim, nu e carnaval, e chiar o serbare de sfarsit de an, iar Mihaita are rol de Fat-Frumos. Trebuie sa ma apuc de croit. Haspandul e cel care trage la masina de cusut. Munca in echipa.
catrinutza spune:
Neata....si saru'mana pentru raspunsuri...
Ciufarino...noroc cu tine mama ca mai calatoresc si eu altundeva decat in lumea supelor si a scutecelor...tare frumos ai mai scris si ai facut colajul...nu-i de mirare ca ti-a luat o zi... mucoasa mica sa ii treaca...
Tili...da, a fost ziua hazbantului...si cum zicea Noe, a facut 19 ani si merge spre 18....
Simona...nu ma intreba ce marca pentru ca sunt disperata ca nu il gasesc prin casa...l-am ascuns de cocoana mea si nush unde...si deja are niste buboaie pe picioruse de mi se frange inima...
Dupa Nivea am facut si eu forari ieri pe net sa vad preturi...destul de oki, la acelasi nivel de "piperat" ca orice produs bun pentru copii...
Elvie...sa stii si ca prea multe jucariii deodata fac sa nu mai aiba atractie pentru ele...eu le scot la vedere prin rotatie...ii las cateva la vedere, restul le dosesc...cand vad ca s-a plicti de ele, le ascund pe astea si ii dau altele...si asa mereu (re)descopera lucruri noi ...tot chestie de psihopupu...plus ca prea multe jucarii il fac pe copil rasfatat si egoist, nu il lasa sa se centreze pe una singura, ci sare de la una la alta, nu prinde drag de ele si sa le "protejeze" ca sa zic asa...si cel mai mult conteaza asocierea jucariilor respective cu persoanele dragi, adica trebuie sa te joci cu bebe cu jucaria respectiva, daca nu e doar un obiect colorat si sunator, dar fara valoare sentimentala si emotionala...hai ca am data tot din mine...
Kim...si eu sunt de acord cu tine...uita destul de repede asa ca poti sa ii atragi si distragi de la alte activitati de ne-avut-voie, inca, destul de usor...ia zi-mi si mie, Alicia se enerveaza atunci cand e frustrata ca nu stie ce sa faca cu o jucarie sau cand nu-i reuseste ceea ce vrea ea sa faca cu jucaria??? ca Mariuca se pierde destul de usor cu firea, desi e de o perseverenta si de o ambitieeeee....
Claudia...ala e meniu de plecari prin concediu????!!! ca eu asa am inteles...sau e meniu de vara, usor de digerat???ca io intelesei ca e legat de plecarile in concediu...
Cat despre cotumase, draga mea avem 3 costume de baie, unul mai haligant si mai jmecher dacat altul....s-o las numai in costumas sau sa ii mai pun si scutec????!!!...deci tu oricum zici ca-s buni....
Cat despre ochelarii de soare intr-adevar n-ar rezista...la inceput o distra cand ma vedea cu ei, pe uram mi-i dadea special ca sa mi-i pun la ochi si intr-un final i-a facut praf, dupa cateva incercari nereusite sa si-i puna la ochi...
Cameliada....asa zici tu, ca e inalta la 83 de cm????!!! brava ca duceti si voi piciul la mare...tare bine ...
------------------------------------------------------------------------
catrinutza - mamicutza ... de mariuci
varsta Mariucului (28 februarie 2006) Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu Mariuca
_
"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."
cameliada spune:
Salutare fetelor,
Kim, Elviemultumesc fetelor pentru sfaturi si sugestii, stiam de metoda cu alternarea grupelor jucarii pentru a mentine interesul crescut, si chiar o folosesc, dar interesul lui Tudor tine maxim pana le studiaza pe fiecare in parte, dupa care incepe scormonitul prin dulapuri, sertare, la calculator, etc. Plus de asta cred ca fetitele au totusi un alt mod de a se juca, mai static, mai analitic - Tudor, si cred ca baietii in general- prefera miscarea, ceva care face mult zgomot, sa fie mare si daca se si murdareste pe manute, mai bine--cel putin asta am observat eu. Sper sa trcem peste etapa asta cat mai curand si sa fie doar cauzata de faptul ca si-a dat seama ca poate ajunge in multe locuri, se poate deplasa singur. Poate in curand se intoarce "cu fata" catre jucarii, dupa ce se staura de cotrobait si alergat!!!
Ciuf, o placere sa citesc jurnalul tau de calatorie, ca sa nu mai spun ca pozele au fost superbe, mai ales cele cu bijuterii. Multumiri tatalui tau pentru pozele facute! Mai asteptam si alta data cu placere!
Tudor a mancat pentru prima data capsunele in piureul de fructe, nu a protestat, deci cred ca i-a placut.
Dimineata am iesit la plimbare cu camionul, sa fi vazut ditamai feciorul, cu funduletul bagat in camion si nici nu se ridica de acolo nu cumva sa-i ia careva locul! Am capatat si a doua rana-din dragoste- s-a imbratisat cu prietena lui de la bloc, Delia , s-au dezechilibrat si si-au julit nasurile si manutele. By the way, Delia il striga Dodo!
aalina2003, voi ce mai faceti?
cameliada si ghiocelul Tudor Bogdan saluta pe toata lumea!
(17 februarie 2006)
http://new.photos.yahoo.com/cameliada_26/
Delia21 spune:
PUPAM LUMEA!!!!Noi am ajuns acasa......si e bine si aici,....doar e acasa.Am plecat cu 2 genti....si m-am intors cu 5......Azi nu am de gand sa fac altceva decat sa stau in casa si sa pun hainele la loc.....si sa fac o valiza pentru plecarea din 26 iunie spre Romania.Promit sa pun pozici muulte maine.....sau eventual azi dupa ce termin cu hainele .....caci mi-e sufrageria plina si nu suport.Fug la treaba!!!!!!!
alinaalex spune:
Ciuf, foarte frumos ai povestit, am citit cu sufletul la gura jurnalul de calatorie, ma bucur ca v-ati simtit bine, nici nu ma mir ca ai tai ai fost impresionati, foarte frumos ...am vazut si pozele.
Sanatate multa Evei! si noi suntem plini de muci, iarasi (si eu)
Catrinel, bine ati revenit, asteptam cu interes impresii si poze, bineinteles!
Kim, merci, adevarul e ca nu am facut nici un trat. pt. raceala si ar trebui sa incerc ceva naturist. Cred ca e mult mai eficient si mai sanatos!
Cameliada, si eu il aduc pe Marc murdar de afara, mai nou a facut pasiune pt. pietre, are galetusa cu grebla si tot felul de forme si sa vezi ce se mai munceste la ele , aduna pietricele, le baga/scoate din galetusa, face ordine intre ele, iti dai seama in ce hal se face si pe maini si pe haine. Io nu-l las in nisip, cred s-ar face varza daca s-ar baga acolo.
Cred ca de etapa asta nu vom trece prea curand, dimpotriva, acuma incepe distractia...
Catrinutza, La Multi Ani pt. cele "19 primaveri" sotului tau!!!
Simona, noi folosim raid pastile si raid lichid pt. tintari. Cred ca-s cele mai bune. Mie dr. mi-a spus ca nu-i nici o pb.
Alina si Marc Alexandru (28.03.2006)
pozele noastre
Delia21 spune:
Nu m-am putut abtine sa nu iau o pauza......si am pus cateva pozici si voi veni maine cu mai multe.Incepeti de aici http://family.webshots.com/photo/2994906840072337911QoThhi
Deci ...a fost super frumos,mi-a placut atat de mult incat ma gandesc la modul cel mai serios sa ma mut temporar acolo......am fost si am vizitat o scoala ce are diverse programe de sore medicale.......cu programe scurte de genul in 24 de luni ,adica 2 ani esti nurse.....ceea ce nu-i rau deloc.....caci pot lucra apoi doar36 de ore pe saptamana......asta facandu-le in 3-4 zile,tura de 8 sau 12 ore,cum iti alegi si....as avea timp berechet pentru prunci sa-i vad crescand iar venitul de inceput e bunicel.....de la 35 de mii pe an in sus,......iar in timp,sora-sefa,un fel de manager care spune fiecaruia ce are de facut,poate face chiar intre 100-150mii pe an,depinde binenteles in ce stat.....Iar scoala ar fi doar 4 ore pe zi de luni pana vineri,deci 20 de ore,primele luni,apoi din a 4 luna se facc si ora de munca practica la spitale sau officuri medicale cate 10 pe saptamana.....pe langa scoala de 20....dar tot nu suna rau nici asa.Mandrul accepta ideea,binenteles ca nu a topait la gandul ca ne vede mai rar,cam o data la 2-3 saptamani sa fuga 2-3-4 zile.....Hai ca fug la treaba sa nu ma intind ca nu mai termin si......va pup.Revin mai tarziu!
Tili spune:
Draga Catrinutza, sa-ti traiasca sotiorul, sa aiba parte alaturi de tine de o viata frumoasa si fericita. 19 ani e o varsta frumoasa. Sa ne invitati si pe noi la majorat la anu`.