Despre somnul nocturn

Despre somnul nocturn | Autor: ungureaa

Link direct la acest mesaj

Buna ! Am un baietel frumos de aproape doua luni care are program de mincare la fiecare 3 ore, zi si noapte. Nu prea imi convine noaptea...dar momentan nu am gasit alta solutie decit sa-i dau ceai (anti-colici) daca se trezeste inainte de masa urmatoare.
Ceea ce am observat e ca suplimentul alimentar pentru bebelusi este digerat mai greu decit laptele matern, deci il face sa doarma mai mult, dar la ce m-ar ajuta sa dorm de la 12 noaptea la 4 dimineata si apoi sa nu mai vrea sa doarma ?...
Daca aveti si alte propuneri pentru a face somnul nocturn mai lung...le astept !
Adinutza
p.s. Am o prietena a carui baiat de 4 luni si jumatate doarme toata noaptea, dar el deja maninca cereale, si nu mai suge la sin (bea lapte special pentru sugari)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Eu am alaptat-o pe Laura pina la 10 luni si jumatate.Pina la 6 luni nu i-am dat deloc mincare gatita ,nici cereale,si totusi nu mi s-a trezit noaptea de pe la 1 luna si jumatate.
Ca sa se dezobisnuiasca poti sa-i dai in loc de ceai, apa sau daca totusi vrei sa-i dai ceai da-il neindulcit.

ella& laura,andrei,andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Pai mai mamici nocturne,

Nu scrie in manualul de instructiuni pentru mamicit ca nu se mai doarme noaptea de cand se instaleaza bebeul in casa? De unde o scoateti voi cu somnul de noapte? :-)
Copilasii sunt diferiti, fie ei si de la aceeasi mama, asa ca nu merge pentru unul ce-a mers pentru celalalt, s-ar putea ca unuia tocmai ceaiul neindulcit sa-i placa si pentru el sa se scoale de 5 ori pe noapte. Cand o fi el gata sa doarma de seara pana dimineata, o s-o faca singur, lasati-i ritmul in pace si nu i-l ametiti cu apa si ceaiuri.
Pana una alta, solutia cea mai buna si la indemana ramane tot luatul bebelusului in patul mamei, macar se scurteaza distanta si timpul pe care il ia un supt, in plus de asta, nu se stie cine adoarme primul dupa o portie de lapte, de multe ori fericita castigatoare e chiar mamica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Stiu ca nu e bine, dar eu desi alaptam, inainte de culcare ii dadeam lui Bogdanel un biberon cu lapte in loc de san si a dormit 8 ore pe noapte de la varsta de 3 saptamani! Probabil era satul cu un biberon plin, in timp ce de la san nu sugea suficient pentru toata noaptea.

Ruxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Eu alaptam din 2 in doua ore (uneori chiar si mai des) cat era bebe mic. Iar de supt noaptea a supt pana l-am intarcat (la un an si sase luni). Desi picam din picioare de oboseala, nu m-am indurat sa-i scot masa de lapte de noaptea avand in vedere ca era vorba de laptic de la mine. Dupa ce l-am intarcat nu i-am mai dat alt fel de lapte peste noapte si s-a acomodat destul de repede, dar tot se trezeste sa ceara apa. Asa ca oricum nu dorm "legat" atat cat mi-as dori, nici acum. Cred ca dormitul noaptea e in functie de copil - stiu bebei care de la trei luni nu se mai trezesc peste noapte si copii care la 3 ani tot au probleme cu somnul de noapte. Noua ne-a recomandat pediatrul ca in momentul in care implineste 6 kg. sa-i sistam masa de noapte. Dar pentru ca era vorba de lapte matern care se digera repede si mult mai usor decat cel artificial si avand in vedere ca Tudor a facut 6 kg. la mai putin de trei luni, nu m-am indurat sa-i scot masa de noapte. Probabil daca ii dai cateva nopti la rand ceai in loc de lapte se va obisnui si nu se va mai trezi sa ceara laptic. Dar e posibil sa vrea apa sau ceai si sa nu rezolvi mare lucru. Iti doresc nervi de otel si odihneste-te cand poti, cat mai mult. Chiar daca nu noaptea. Dormi un pic cand doarme bebe, cat sa mai recuperezi.
Mirela si Tudor http://community.webshots.com/user/tudorcs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Draga mamica,
Nu toti copiii sunt la fel... Si Emi a mea doarme acum toata noaptea (la 3 luni) de la ora 9 seara pana la ora 6 dimineata, dar asta se intampla de vreo 3 saptamani. Si e adevarat, seara mananca lapte praf si peste zi ii mai dau combinat pentru ca nu mai e asa de mult de la san. Baietelul tau e prea micut ca sa doarma toata noaptea mai ales ca papa tzatzuca. Mai da-i sa pape cata vreme mai ai si nu te zgarci la cateva minute de somn. In mod normal, cartile spun ca dupa 4 luni copilul este capabil sa doarma toata noaptea. Insa eu stiu si la doi ani care se trezeste si vrea tzatza daca mama inca mai are. Asa ca, eu zic sa va bucurati cat mai aveti, ca eu am ramas aproape fara deloc. Si atat cat mai este, trag cu pompa sa nu ramana ceva pe canale ca sa pape tot Emi.
Bafta si mult laptic,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ticka spune:

Cu Alexutza am avut nopti albe pana la 4 luni, la 4 luni a inceput sa doarma toata noaptea. Mama cat de bucuroasa eram :). Pe vremea aia o alaptam, fara alte suplimente. Si surpriza pe la 8 luni noptile albe au revenit in viata noastra si au durat pana la aproape 2 ani. Citisem ca la 8 luni la pitici incep spaimele si le e frica noaptea, atunci incep sa se trezeasca si sa planga, nu numai pentru a manca si a bea putina apa.
Alexutza se trezea pentru ca vroia sa suga, asa se calma si se simtea in siguranta, de suzeta si biberon n-a vrut sa stie, a baut direct din canuta si asta abia la 1 an si ceva. Pana la un an n-a baut apa, nici ceai nici suc, le scuipa afara.
Asa ca nu cred ca exista o regula, fiecare copilutz cu noptile lui. Inarmati-va cu rabdare! Eu n-am gasit nici o solutie :)

Mergi la inceput