***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (64)
Raspunsuri - Pagina 29
dianalaura spune:
SAlut fetelor!
Ce mult a trecut de cand nu am mai intrat...! Am tot sperat sa reusesc sa citesc din urma, dar in ritmul in care scrieti voi nu prea cred sa reusesc curand!
Asa ca am intrat sa va dam si noi de veste, sa nu credeti ca am patit ceva!
Noi azi am implinit 2 saptamani, deja facem falcute...si noi care suntem tot timpul cu el am constatat ca a mai crescut...d'apoi altii!
Stefy al meu e o comoara de baietel...doarme, mananca, doarme, mananca...si tot asa! Am inceput deja sa mai stam si treji cate o ora doua...si ne freaca colicile astea la greu...dam la besinute si ne scremem de mama focului.... Insa e tare cumintel, mai mult scanceste..face ca o pisicuta....tre sa fie suparat si sa il doare tare rau ca sa inceapa sa planga! Si noaptea ne trezim de 2 ori sa mancam...insa suntem tare pofticiosi si am manca tot, repede repede...ca haplea...si dupa ce dam aerul afara si adormim...ne trezim in cateva minute sughitand....si ne enerveaza chestia asta la culme...si pe baietel si pe mami....Adevarul e ca s-a smecherit, insa e vina mea...verisoara mea zice ca pe al ei baiat cand sughite il lasa sa se linisteasca singur! Insa mie mi-a fost mila de el saracutul cand vedeam cum se scutura tot sughitand, si il luam in brate si il puneam la san, sa bea laptic si sa ii treaca! Si acum cand incepe sa sughite sta putin, vede ca nu ii trece si incepe sa maraie...si daca il las in pace sa vad cum reactioneaza...incepe sa planga...si il iau, ce sa fac cu el! Inca nu ne-a trecut incterul, mai avem putin putin....cred ca e de la incompatibilitatea de grupa, eu avand O1 si sotul A2. A zis doamna doctor sapt trecuta daca nu ii trece pana sapt asta sa am duc sa imi dea ceva..nu mai tin minte ce..sa ii fixeze..iar nu stiu ce.
Cat despre mine, sunt bine! Am lapte la greu, si acum stand la calculator am zis sa stau in capot, fara sutien, dar imi curg sanii deja! Operatia se reface bine, lunea trecuta am fost sa imi scoata firul si azi mi-am dat bandajul jos..si am facut dus ca lumea, fara folie de protectie.Si acum m-am uns cu putina miere de albine, am citit ca e foarte buna, se cicatrizeaza mai repede si mai usor.
De intrat intru mai rar,noi neavand spatiu si fiind toti intr-o camera, avem inclusiv calculatorul in camera cu copilul. Si cum sunt 27-28 de grade in casa, nu imi mai arde sa deschid calculatorul, la ce caldura degaja si asta!
Acum va las, imediat se trezeste puiutul meu si vrea sa pape...ma duc si eu sa mananc ceva...
Felicitari tuturor fetelor care au nascut intre timp...nu va ma enumar ca sunteti multe.....si mult curaj si multe 
pentru cele ce urmeaza!
Sper sa se mai racoreasca un pic vremea sa pot intra si eu mai des pe net! Acum bate vantul tare aici, se pregateste de furtuna probabil.
Am uitat sa va spun, la baita ne place tare mult, are bunica un stil de a face baita (cu ajutorul lui mami)ca nu am mai iesi din cadita...si de vineri am inceput sa iesim si noi afara..asa cand s-a mai racorit...insa la ce vantoase sunt acum...nu putem iesi. Poate pe seara se calmeaza si iesim si azi putin afara!
Va pup
pe toate!
Edit:Eu am avut anestezie rahi, nu m-a durut capul absolut de loc, luni dimineata m-a operat, am stat in terapie pana a doua zi dimineata, ca asa e procedura si apoi m-a dus in salon. Copilul a fost separat, ma duceam doar sa il alaptez, doar de miercuri dimineata l-am luat la mine, dar peste noapte il lasam la nou-nascuti. Ce a fost mai nasol in spital au fost paturile...nu ma durea operatia, nu ma durea capul, insa ma dureau picioarele si spatele de la afurisitele alea de paturi...din care imi era foarte greu sa cobor, nu aveam nici un punct de sprijin, nici de ce sa ma tin sa ma ridic, doar cu cotul...dar patul era moale si tot intra cotul. A fost un chin sa ma pun si sa ma ridic din pat.
Si ce am uitat sa va mai zic..Stefy meu a tare destept...acum sa ma laud, nu?
..stie suge foarte bine, nu am facut rani la sani absolut de loc!
diana
de
IANIS STEFAN 14 mai 2007
poze
moberi spune:
Pauly ca si anestezie la cezariana eu am facut rahianestezie si a fost super ok, eu cel putin n-am avut nici o problema!
Sobi, in ultima vreme la cezariana tot mai multi medici din cerinte estetice evedent!!!!!
practica o cusatura speciala cu fire rezorvabile.Din pacate desi e mai frumoasa operatia decat cea clasica da nastere la devierse complicatii , din fericire nu foarte grave ca aceste supurari.Chiar daca nu sunt grave sunt stresante aceste suparari ca te fac tot timpul sa te gandeste...si daca am patit ceva....
Andradap la ce pagina e povestea nasterii tale ca tare vreau si eu sa o citesc!
Matei al meu e cuminte deocamdata.Eu insist sa ii fac program, nu prea sunt adepta alaptatutului la cerere nu de alta dar mai am un copil si trebuie sa ii impac pe toti si sa mai traiesc si eu printre ei!Asa ca ma lupt si ii ofer ambii sani la o masa(si sincer e un pic de lupta) dupa care doarme trei-patru ore.Nu stiu daca e bine sau nu dar cam asta a fost optiunea mea.
Va pup pe toate, felicitari mamicilor si succes gravidutelor!
Alyna24 spune:
Raportam si noi la 5 saptamani=3950 gr.Pediatra spune ca e foarte bine!Si...sa incerc sa-i lungesc mesele la 3 ore!Dar cand ii e foame tipa.....ca din gura de sarpe!![]()
Tocmai mi-a tinut un super concert!
Si mancase in urma cu o ora jumate!Nu stiam ce are!I-am dat ceai si nimik!M-a bufnit plansul si pe mine ca nu tacea dfel!Si...pana la urma ii bag tzatza in gurita si aia era probl!![]()
Alyna cu pitik de David Andreas(22 Aprilie 2007)
chris27 spune:
Fetele scriu repede:Totul e bine cu Carstea,mi-a scris pe pm!e acasa de vineri...o sa va scrie ea!
andradap spune:
Chris27... stiu si eu....poate din cand in cand ar trebui sa mai si aplici din "amenintarile" verbale... Dar deocamdata trebuie sa inteleaga ca e sora lui mai mica... si ca el e ca un fel de PROTECTOR al ei...Ca el e mai mare, mai intelept, cel mai cel
... Sunt convinsa ca toti fratiorii si surioarele mai mari in scurt timp isi vor lua rolul in serios si vor fi grijulii cu cei mici! 
Alyna24 sa-ti traiasca Davidutz!!! A luat bine in greutate!!!
Si legat de hainute:
EU deja nu pot sa-i dau anumite salopetute... Si body-urile si salopetutele i le dau de 3 LUNI... Nu e vb ca e gras... Dar in lungime nu-i vin decat cele de 3 luni...
Asa ca mi-au ramas cateva chestioare spalate si calcate si neimbracate...
Moberi... uite: aici este POVESTEA NASTERII lui
Antonio
Poze Antonio
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2c47cedd7a1ec45cec68bb" target="_blank">VIDEOCLIP Antonio
Andrada
FERICITA de Antonio
florina spune:
Mi-a mai ramas o zi pana la scoaterea cerclajului si nu stiu cat voi mai reusi dupa sa stau pe calculator.
Va doresc tuturor nasteri usoare, azi maine vor sosi multi bebelusi :)
Ancamari, Poohy, Didialex, Monytza si tuturor celor ce urmeaza, mai mult sau mai putin la rand - mult curaj si sa auzim ca ati nascut usor copii sanatosi!

Anca Mari, da :), conform listei sunt chiar ultima, cu DPN pe 2 iulie insa foarte putin probabil sa trec de jumatatea lui iunie...:( Maine imi scot cerclajul si cum si cand o vrea Dumnezeu imi tin copila in brate. Sper, cat mai tarziu!
Ralucami, Vigantolul este de fapt vitamina D3. Se da preventiv pentru combaterea semnelor de rahitism (pe care absolut toti copii de la oras le au, mai mult sau mai putin...). Ajuta la fixarea calciului in organism si are alternativa naturala - razele soarelui. :) Eu i-am dat lui Tudor 3 ani si negresit ii voi da si Teodorei. Intreaba medicul pediatru de vitamina D3 si vezi ce spune. Aici toti doctorii o prescriu bebelusilor.
Insa calciu i-am dat doar de cateva ori... Si stiu ca e o regula, calciul se da doar in lunile cu "r". Din cate am inteles de la pediatrii, doar atunci e posibila asimilarea - vara in nici un caz.
Motanel,Vigantolul i-l poti da direct in gurita sau cu lingurita, mai tarziu, cand o accepta.
Arcadia, am gasit in Cora "Chicco Disinfettante per biberon e tettarelle" - aproape 20 Ron un litru solutie concentrata. E pentru suzete si biberoane dar cred ca in primele 2 luni il voi folosi si pentru cadita (tot plastic e). E dezinfectare la rece, se clateste cu apa. Dupa 2-3 luni cred ca Cif-ul e super ok, doar sa clatesti bine mereu sa nu ramana urme de detergent. La Tudor am sters doar cu un burete cadita. Acum, daca tot il am in casa (si cum sper ca nu voi avea de dezinfectat decat suzete...) poate voi folosi aceasta solutie si pentru cadita. In caz ca voi avea timp.
Florentina, imi amintesc ca pe masura ce alaptam partile tari se inmuiau...Incearca cu putina gheata sau suna dr si intreaba-l, nu cred ca e bine sa stai prea mult cu umflatura. Ai scapat de ea? E dureroasa?
Diana, Ella imi pare tare rau ca ati ramas cu dureri dupa nastere. Se spune ca nu sunt doua sarcini/nasteri la fel. Sper totusi ca aceste dureri sa devina amintiri cat mai curand. Si Ella, fii sigura ca n-ai sa-ti amintesti durerile astea, cel putin nu atunci cand iti vei aniversa puiutul. Garantat!Si eu am nascut extrem de greu acum 5 ani, am crezut ca mor si ca nu mai apuc sa-mi vad copilul crescand, mult timp am spus ca nici nu vreau sa aud de un al doilea copil/a doua nastere...Dar cand ii vezi crescand, iti creste si tie inima si prinzi curaj...
Sanatate multa si refacere cat mai rapida. Si sa va bucurati de fiecare zi alaturi de cei mici!
Pitica si celor ce se lupta cu gelozia primului copil...ma voi alatura voua cat de curand, dar pana atunci sunt optimista si ma avant sa dau sfaturi... La mine a mers foarte bine, intotdeauna, nu amenintarea ci declansarea sentimentului de vinovatie. Din luna a 5-6-a i-am tot vorbit de cea mica, de nevoia ei de protectie, de faptul ca nu trebuie sa ma loveasca etc. A facut-o o singura data (nu tare, dar am simtit o rabufnire, o iesire necontrolata) fapt pentru care m-am uitat la el fara sa spun nimic pana cand singur m-a luat in brate si a inceput sa ma mangaie, sa ma intrebe daca o doare, daca i-a facut ceva rau etc.
Sunt adepta alaptatului la cerere si, desi toate cartile insista sa-l mai lasi si sa planga, eu n-am facut niciodata (voit) asta. Si nu am un copil rasfatat, pe cuvant. Stiu ca e greu si extrem de obositor, dar chiar mi-am sufocat copilul cu toata atentia si dragostea de care am fost in stare, am raspuns intotdeauna cererilor lui si l-am lasat sa-si taie singur "cordonul ombilical"...La 2 ani imi facea "pa pa" fara probleme, eu plangeam mai mult ca el cand trebuia sa plec de acasa... Imi amintesc ca toata lumea, rude, prieteni, chiar necunoscuti pe strada imi atrageau atentia sa nu-l mai tin atata in brate, ca imi rup mijlocul, ca nu-i fac bine etc si tuturor le spuneam ca il voi tine atat cat voi putea si atat cat va vrea el. Pentru ca stiu ca intr-o zi nu va mai vrea sa se lase iubit toata ziua. Si asa a fost... Acum are 5 ani si destul de rar vine singur si ma imbratiseaza. Daca nu vine el, il opresc eu oricum din ceea ce face si cel putin de 2-3 ori pe zi il tin la piept ca intr-o imbratiseare un pic mai lunga. Si zilnic ii spun cat de mult il iubim si cat de mult inseamna pentru noi.
Cred in terapia si in educatia prin dragoste neconditionata, nemarginita. Cred in nevoia lor de a ne fi pe plac, de a fi iubiti, de a fi protejati de propriile lor sentimente. Cand face sau spune ceva rau, chiar si in timp ce il pedepsesc, ii spun ca il iubesc oricum dar ca trebuie sa suporte consecintele faptelor lui.
Tine foarte mult si de varsta copilului, eu am noroc ca ma inteleg cu el la 5 ani dar nu-mi fac iluzii, stiu ca oricat l-as pregati tot va fi un soc pentru el sa ne vada iubind si un alt copil... Cu siguranta va avea si el iesiri dar deja l-am obisnuit sa isi aleaga pedepsele singur - desi de multe ori imi vine sa renunt pentru ca el e mai aspru cu propria persoana decat as fi eu...:)
Nu cred ca e o solutie sa-l faci pe cel mic sa "dispara" cu tati pentru a petrece tu mai mult timp cu cel mai mare. Cred ca tot solutia propusa de altcineva - respectiv impreuna, toti 4, se pot depasi momentele mai grele.
Sper sincer ca pentru toti e doar o perioada de acomodare. Si astept sa ne povestiti cum au ajuns sa isi iubeasca fratii mai mici, cum ii protejeaza si cum se joaca cu ei... Mult succes si mult curaj, incet incet va deveni mai usor.
Scuze, m-am lungit prea mult.
tuturor si ... inchei pana nu deschide cineva un nou capitol :)
Florina +35
Teodora si Tudor (5 ani)
andradap spune:
Se apuca cineva sa faca capitol nou? daca nu... incep eu... ![]()
Poze Antonio
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2c47cedd7a1ec45cec68bb" target="_blank">VIDEOCLIP Antonio
Andrada
FERICITA de Antonio
andradap spune:
Va invit la
UN CAPITOL NOU
Poze Antonio
Andrada
FERICITA de Antonio
Vali5 spune:
Buna dimineata!
L-am culcat acum pe Andrei si intru repede sa va citesc.
La multi ani sarbatoritilor de azi!
quote:
Originally posted by Alyna24
Vali5-tu ii dai Vigaantol doar 10 zile /luna?Sau am inteles prost?
Alyna24, Vigantol ii dau zilnic 2 picaturi. Calciu ii dau 10 zile pe luna, 1 luna da, 1 luna nu.
Wow, Elteka, ce copil grasunel ai!
Nastere usoara!addinel, cu vreo 2 zile inainte sa pierd dopul gelatinos ma apucase si pe mine un chef de treaba prin casa, dar nu am apucat sa fac tot ce mi-am propus, ca a aparut Andrei
numai_eu, eu nu am observat nici o schimbare a sanilor inainte de nastere.
FlorentinaRoman, dupa nastere nu am avut pofta de mancare deloc. As fi baut incontinuu lichide. Si mancam ca sa nu cad din picioare, ca trebuia sa ma refac repede pentru piticul meu. Acum mi-a mai revenit pofta de mancare dar nu cum aveam inainte.
dianalaura, multumim pentru povestea nasterii! Sa-ti traiasca minunea de baietel!
mary_lou, chiar ma intrebam ce o mai fi cu tine. Imi pare rau pt durerea ta de spate, chiar nu stiu ce sa-ti zic. Ai intrebat doctorul?

Nastere usoara fetelor care ati intrat deja in travaliu / sunteti in asteptare! 

Ma duc sa fac ceva de mancare pana nu se trezeste piticul meu.
Valentina, mamica lui Andrei

DAVID