Sotia mea este insarcinata in 5,5 saptamani. Ieri am fost la ecografie si a dat urm verdict: sarcina in 1/3 medie a uterului, hematom peridecidual transsonic. Tratamentul dat de ginecolog consta din utrogestan, no-spa si prenatal. Ginecologul nu s-a aratat prea interesat de hematom, el a zis ca nu vede asa ceva pe poza. Drept urmare, acum suntem destul de ingrijorati de aceste opinii contradictorii.
Ce putem face? E asa grava prezenta hematomului? Pana acum nu a avut nici un fel de sangerari, din cand in cand o mai doare burta si sanii (care cresc ).
Intruder, inteleg ca ginecologul si ecografistul nu sunt una si aceeasi persoana..ar fi fost de dorit sa fie,pentru ca macar sa aiba aceeasi parere!La 5 saptamani eu am avut o sangerare9in ziua aia carasem 4 sticle de litri de apa, nu stiam sigur ca sunt insarcinata), nu foarte abundenta, dar am ajuns in spital pentru 2 zile. Ecografistul din orasul meu a spus ca este vorba despre un hematom,tratamentul a constat in gravibinon, duphaston(care este un progesteron,printre altele,ca si utrogestanul), no-spa (la nevoie)si sangerarea a incetat.(si repaos,dar nu strict)L-am urmat vreme de 6 saptamani dupa care am ajuns la Bucuresti, la un alt medic (ginecolog si ecografist) care
mi-a spus ca nici vorba de vreun hematom.Poate se retrasese, poate nici nu fusese, n-am de unde sa stiu. Cert este ca nu s-a mai repetat, dar tratamentul cu duphaston a fost mentinut pana pe la 28 de saptamni, celelalte fiind intrerupte.Sarcina mea a fost in continuare fara probleme din acest punct de vedere.Sanatate sotiei tale si sarcina usoara!