Hematom peridecidual

Hematom peridecidual | Autor: intruder

Link direct la acest mesaj

Sotia mea este insarcinata in 5,5 saptamani. Ieri am fost la ecografie si a dat urm verdict: sarcina in 1/3 medie a uterului, hematom peridecidual transsonic. Tratamentul dat de ginecolog consta din utrogestan, no-spa si prenatal. Ginecologul nu s-a aratat prea interesat de hematom, el a zis ca nu vede asa ceva pe poza. Drept urmare, acum suntem destul de ingrijorati de aceste opinii contradictorii.

Ce putem face? E asa grava prezenta hematomului? Pana acum nu a avut nici un fel de sangerari, din cand in cand o mai doare burta si sanii (care cresc ).

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Intruder, inteleg ca ginecologul si ecografistul nu sunt una si aceeasi persoana..ar fi fost de dorit sa fie,pentru ca macar sa aiba aceeasi parere!La 5 saptamani eu am avut o sangerare9in ziua aia carasem 4 sticle de litri de apa, nu stiam sigur ca sunt insarcinata), nu foarte abundenta, dar am ajuns in spital pentru 2 zile. Ecografistul din orasul meu a spus ca este vorba despre un hematom,tratamentul a constat in gravibinon, duphaston(care este un progesteron,printre altele,ca si utrogestanul), no-spa (la nevoie)si sangerarea a incetat.(si repaos,dar nu strict)L-am urmat vreme de 6 saptamani dupa care am ajuns la Bucuresti, la un alt medic (ginecolog si ecografist) care
mi-a spus ca nici vorba de vreun hematom.Poate se retrasese, poate nici nu fusese, n-am de unde sa stiu. Cert este ca nu s-a mai repetat, dar tratamentul cu duphaston a fost mentinut pana pe la 28 de saptamni, celelalte fiind intrerupte.Sarcina mea a fost in continuare fara probleme din acest punct de vedere.Sanatate sotiei tale si sarcina usoara!

Mergi la inceput