Mamici de Noiembrie - Decembrie 2007 (26)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina_stef spune:

neatza burtici!ptr noi e inca dimineata ca nu ne/am trezit de mult.ANCUTZ a prietena de a mea la fel mi/a zis ca fara nimic de la medic,doar hartia care a dus/o la serviciu ca e gravida,a lucrat pana la concediu doar cate 6 ore pe zi.eu mai mult nu stiu dar daca vrei pot sa o intreb sa vad ce si cum a facut.YASMINUCO tu ce faci iubita?referitor la ce va ziceam eu zilele trecute ca tot slabesc pe zi ce trece,mama mea vreau sa va zic ca a slabit mult tare,iar la sfarsitul sarcinii cu sora mea ,inainte sa nasca avea luate doar 3 kg,si sora mea s/a nascut cu 3,800.naaa,de asta ce sa mai zic.PUSSI eu de cerclaj am vb cu medicul si a zis sa nu/l fac preventiv,doar daca va fi nevoie ceea ce sper sa nu se intample.

16+

-IRINA-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

quote:
Originally posted by Sheritra

quote:
Originally posted by pussi

anca, bbeu stiu ca legislatia(in fiecare unitate trebuie sa existe un regulament de ordine interioara, nu stiu daca asa se numeste..care e conform cu legislatia) prevede ca gravidele au program de 6ore/zi + 16 ore/ luna libere pt. controale! Pentru a beneficuia de aceste ore trebuie sa anunti la personal ca esti , adica sa aduci o adeverinta de la medicul de familie care se inregistreaza la personal!

PUSSI 10+ din care unul

Cum cresc Titi Mici

Poze Cu Titi

Bey Pussic, nu e obligatia firmei sa te tina la munca 6 ore in loc de 8, ci tu vii cu adeverinta de la doftor. Cele 6 ore se dau doar pentu 120 zile (calendaristice, deci cu tot cu wk), le-ai papat, vii din nou 8 ore la munca!
Iar cu cele 16 ore am citit legea, sunt maximum 16 ore pe luna pt consultatii prenatale, daca vizitele nu se pot efectua decat in timpul programului de lucru. Deci daca intinzi coarda poate si angajatorul sa-ti ceara hartie doveditoare de la doctor ca ai fost la el si ca nu te putea primi la alta ora.

Shery 16+ Alesia

my precious
eco-uri
burticuticuta

v-am spus eu ca nu easa de simplu??????

_
Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!

16+ mami de baietzel sau fetitza ???

poza eco bb si burtik

www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/96494.birthdue.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Irina chiar te rog sa o intrebi,mie imi cam este frica din cauza colului ,in continuare mi se pare ca,m scurt

anca 15+

Maria
poze

Mergi la inceput

o intreb,promit,dar cum adica ti se pare cam scurt?ti/a zis dr ceva sau cum?

16+

-IRINA-

Mergi la inceput

Pai eu am colul de 3,1 cm si am citit ca trebuie sa fie cam de 4 cm.Dr nu mi-a zis nimic dar nici prea incantat nu a fost,a zis ca trebuie sa stau linistita.

anca 15+

Maria
poze

Mergi la inceput

ancutz , uite aici s-a discutat: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=98518 (ORDONANTA DE URGENTA nr.96 din 20 octombrie 2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca
Art. 13.)

_

poza eco bb si burtik

Mergi la inceput

mie nu mi-a dat nici o masuratoare a colului.oare e prea putin sa fac cate o eco pe luna?nu de alta dar de la luna la luna stau cu sufletul la gura sa vad daca e totul bine.voi faceti mai des?

16+

-IRINA-

Mergi la inceput

BB mersi
Irina tot din luna in luna fac si lungimea colului mi-a spuso la eco

anca 15+

Maria
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeko spune:

PUSSI, sint inca printre voi,tocmai ma minunam :ce mesaj lung v-am postat !!!Asa ca iti raspund imediat,cu rugamintea de a nu avea tendinta sa raportezi la tine, toate lucrurile mai putin placute care se intimpla in jurul nostru!DD stie ce are facut pentru fiecare dintre noi.Eu am experienta in privinta cerclajelor,una din pacate foarte trista,nici nu o sa amintesc de ea...nu vreau sa te indispun, nu are nici o legatura cu discutia noastra.Ceea ce vreau sa intelegi este ca aceasta masura este extraordinara intr-o sarcina ,ca si siguranta, in masura in care colul nu vrea sa fie cuminte.Este o procedura simpla,crede-ma si nu impune NICI UN RISC !!!Se leaga colul la partea inferioara, cu un fir de cerclaj.Nu este comparatia perfecta dar imagineaza-ti un saculet legat !Se face sub anestezie (eu prima data am facut-o generala, acum numai local),nu simti ABSOLUT nimic si in mod normal nu necesita spitalizare.Este bine totusi sa stai prima zi sub observatie ,in cazul in care simti un eventual disconfort local, sau mici contractii.In momentul montarii firului,se trage un pic de col,asa ca pot aparea mici contractii.La mine si in general ,nu se simte nimic...Firul ramine acolo pina in apropierea momentului nasterii,de obicei ,saptamina 37, dar este functie de cit de grabit este bebe!Nu influienteaza in nici un fel evolutia sarcinii si IN NICI UN CAZ NU POATE PROVOCA AVORT!Ajuta colul sa stea inchis sub presiunea greutatii.Cit despre restrictii eu te sfatuiesc sa le respecti,Iti vorbesc din experienta:am stat acasa de la 3 luni ,cit mai mult la pat, efort de nici un fel, in sensul oboselii fizice sau in a ridica ceva, sex deloc, ieseam uneori seara la un club se tenis unde eram bineinteles...spectator.Numaram zilele si le taiam din calendar,ca in armata..
In saptamina 37 deja aveam contractii si mi se parea ca toate presiunea este pe firul de cerclaj, asa ca l-am scos si am nascut normal peste o saptamina.Mi-am luat toate precautile pe care le stii deja ,nu a fost usor, numaram orele ,,, dar ,,,desi a trecut doar un an, am uitat tot si o spun din toata inima: A MERITAT! Nu a fost o boala, ci doar un moment pe care a trebuit sa-l depasesc si AM REUSIT! Acum toate temerile sunt AMINTIRI! Si ca sa-ti demonstrez ca asa este, iti mai spun ceva (dar nu te sfatuiesc sa si faci ca mine). Mi-am dorit un al doilea bebe si DD mi l-a daruit mai repede decit puteam sa sper (prima sarcina am obtinut-o dupa 3 ani de investigatii si asteptari)!Si acum ,pe fondul primei mari realizari si a unui psihic excelent, am facut iar cerclaj, dar merg la birou,mai port si ceva tocuri,si ,uneori,am calatorit cu avionul, am mers la turnee...
...Toata lumea se mira de cita energie si entuziasm eman ...si nici nu cred ca sint(din nou) insarcinata, stind prin ce am trecut si cu un bebe de 1 anisor...Asa ca draga mea, capul sus si fara ginduri urite! Cele 9 luni trec atit de repede(desi acum nu poti intelege asta!) si nu ai timp sa te bucuri de clipele acestea unice, datorita temerilor...Te pup,Nico

Mergi la inceput

irinutza, stai linistita ca nici mie nu mi-a dat nici o masuratoare a colului, decat a spus ca arata bine si el si placenta. eu mergeam la eco la 4 sapt, si eram tare nerabdatoare si tot timpul am reprogramam cu o sapt mai repede , cand am vedea la cabinet zambea si ultima oara a zis ca ne vedem la 3 sapt ca vede ca nu am rabdare deloc. nu stiu ce o sa fac cand plec in concediu, ca voi pleca la 2 sapt dupa consult si voi sta vreo 2 sapt in concediu!! tu mai esti in romania?

_

poza eco bb si burtik

Mergi la inceput