budinci!
Buna,
Poate ma ajutati si pe mine mamici cu experienta!
Retete de budinci pe baza de fructe, paste, etc.?
Dar va rog nu prea complicate!
Mersi anticipat,
mary si gogoasa mica
Raspunsuri
Alynutza spune:
Eu nu sunt mamica, dar indraznesc sa-ti dau o reteta de budinca de taitzei cu branza de vaci.
Aproximativ 200 de grame de taitzei lati se fierb in apa cu sare si putin ulei. Separat, 500 de gr. de branza de vaci grasa si putina sare (un varf de cutit) se paseaza cu o furculita pana se tine deolalta ca un gogolotz, dupa care se adauga 4-5 galbenusuri si zahar vanilat (poti pune si coaja de lamaie sau ce alte arome iti plac) se amesteca. Se bat spuma albusele cu putina sare. In compozitia de branza se adauga zahar dupa gust, apoi taitzeii fierti si la sfarsit de tot albusul spuma. Se omogenizeaza amestecand usor si se pune intr-o tava cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mic pana se rumeneste deasupra. Daca iti plac, poti sa pui in compozitie si stafide (pont pentru stafide: eu le tin minim o ora in apa fierbinte+cognac/rom - numai cat sa le acopere, sau poti folosi ceai negru sau de iasomie).
strumfi2004 spune:
Budinca cu branza si gris – pt bebelusi
2 oua, branza de vaci - cca 300 g., fructe, zahar dupa gust, zahar vanilat si 4 linguri gris.
Albusurile se bat spuma, se adauga galbenusurile, branza de vaci, stafide, fructe, zaharul si apoi grisul. Se lasa putin sa se umfle (ca la galusti) apoi se pune in vasul de iena sau orice alt vas uns cu unt si se pune la cuptor. Se pot pune si paste prin compozitie, dar scadem cantitatea de gris. Se tine la cuptor pana devine auriu pe deasupra.
BUDINCA DE MERE
2 cani de mere rase cu tot cu coaja, 2 cani de faina, 2 cani de zahar, 4 oua, 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins sau praf de copt, arome. Se mai pot pune nuci, stafide, scortisoara. Merele rase se bat un min cu mixerul sa se mai marunteasca, apoi zaharul cate putin, un pic de faina (lasa sirop) si galbenusurile pe rand. Albusul spuma se pune la sfarsit. In coca amestecati stafidele, deasupra puneti bucati de nuca. Coaceti in tava unsa si tapetata cu faina. Se pune intr-o tava mai inalta si destul de larga ca creste. Se coace 30-40 min.
Gratiela, Mariuca si Stefu
capra cu trei iezi spune:
budinca de dovlecei
1 dovlecel
1 ou
branza dulce de vaci
se curata de coaja si se rade dovlecelul, se stoarce de zeama (daca e pentru bebe, fierbi dovlecelul si il pasezi ), il amesteci cu oul batut, cu branza de vaci, marar tocat si la cuptor.
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
miriama spune:
Budinca de paste
iti spun din cantitate mare, dar tu adaptezi:
500 g paste se fierb in apa 1-2 clocote, se scurg, se adauga 1 l lapte fierbinte, 300 g zahar, 4-5 oua batute ca la omleta, un praf de sare, arome (zahar vanilat), stafide, putin ulei. Se da la putor pana se rumeneste frumos. Este foarte hranitoare pt. copii.
capra cu trei iezi spune:
quote:
Originally posted by miriama
Budinca de paste
iti spun din cantitate mare, dar tu adaptezi:
500 g paste se fierb in apa 1-2 clocote, se scurg, se adauga 1 l lapte fierbinte, 300 g zahar, 4-5 oua batute ca la omleta, un praf de sare, arome (zahar vanilat), stafide, putin ulei. Se da la putor pana se rumeneste frumos. Este foarte hranitoare pt. copii.
si eu fac si mananca ai mei de rup, numai budinca de le-ai da toata ziua>
numai ca in loc de 1 l lapte eu pun branza normala (cu br dulce mie nu-mi place cum iese), uneori si un pic de lapte- o cescuta, si in loc de ulei pun cubulete de unt deasupra.
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
J G spune:
Nu va suparati, ce inseamna 1-2 clocote? Un clocot, doua clocote... cat dureaza un clocot?
Intreb la modul cel mai serios, nu fac misto.
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
mary_ary spune:
Salivez numai cand le citesc!
O sa se intrebe ce am patit de gatesc atata!!!!
Inca o data mersi si poate mai vor fi postari!
mary si gogoasa mica
anca_vlad spune:
nu stiu daca a mai scris-o cineva eu budinca o fac cu orez, branza de vaci oua, zahar si arome dupa gust!
Fierb o cana de orez, iar separta amestec branza de vaci cu 2-3 oua intregi adaug zaharul si aromele, cand e gata fiert orezul il amestec cu branza le dau la cuptor timp de 20-30 minute!
se poate combina cu mar copt sau numai mar crud ras, dulceata de capsuni, visine, afine, etc, si cui ii plac stafidele le poate adauga la compozitia cu branza de vaci!
Pofta buna!