Am nevoie de opinia dvs.

Am nevoie de opinia dvs. | Autor: janiceT

Link direct la acest mesaj

Buna!!!!ma numesc geanina si ma bucur ca v-am gasit aici....am o intrebare....folosesc rigevidon de aproape 6 ani..eu am 25 ani...initial le-am luat fara sfatul medicului...dupa care am mers si la un medic....acesta mi-a spus ca daca ma simt bine si este totul in regula..pot sa le folosesc in continuare...si nu e nevoie de o schimbare...ce-i drept nu mi-am modificat greutatea...nu mi-a fost rau niciodata din cauza lor...ba chiar s-a intamplat sa mai uit sa iau la timp pilula si am luat-o chiar cu intarziere...si tot nu am avut probleme...oricum nu as forta norocul....ciclul vine regulat...chiar perfect de regulat....si totusi am inteles ...ca nu este indicat sa iau un sg fel de pilule o mai mare perioada de timp...riscul ar fi la nastere...cum ca copilul ar avea mari sanse sa iasa malformat.....va rog ajutati-ma...sunt putin ingrijorata...se povesteste ca femeia care ia cativa ani aceleasi pilule este inconstienta....,nu as vrea sa fac parte din cea categorie.... va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

contraceptivele orale nu au nici o legatura cu malformatiile fetale. asa ca daca te simti bine si nu ai probleme ia in continuare.
si bine ai venit pe

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Schimbarea contraceptivelor nu are nici o legatura cu malformatiile fetale.

Razvan(07 martie 2004) si mami

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

asta e o tampenie! auzi, daca iei acelasi tip de pilule iese copilul cui malformatzi.... bleaaaahhhhh....

ce mi-a explicat mie dr: e perfect daca femeia gaseste pilual care i se potriveste cel mai bine (pt asta poti folosi testarile hormonale). daca ai gasit-o, nu vad de ce sa le schimbi...

mai mult, pilulele nu afecteaza bebele! daca te hotarasti sa faci bebe, poti astepta cca 6 luni, medicii recomanda asta pt a reusi sa te obisnuiesti cu ideea unui bebe, dupa ce pana atunci nu il doreai. dar daca se intampla sa ramai mai devreme, nu sunt pericole majore. doar ca medicul trebuie sa stie, ca sa te urmareasca atent pe perioada sarcinii. hormonii din pilulele resp au actziune de scurta durata, scrie si in prospect ca, daca uiti o zi, exista pericolul de a ramane insarcinata! se pare ca in cateva zile de cand nu ai mai luat, a disparut total efectul!
parerile sunt impartzite aici, ce-i drept... dar ideea este ca in nici un caz nu e nevoie sa schimbi pilulele!

_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Buna janiceT,

Contraceptivele, luate pe o perioada lunga afecteaza ficatul, in timp.
Ficatul este filtrul organismului nostru si contraceptivele contin substante chimice care trec prin ficat.... si trec... ani de zile, plus altele din alimentatie.
Malformatiile fetale se produc din alte motive, nici medicii nu stiu cu precizie cauzele.
Un medic intelept iti va spune sa nu iei pe o perioada lunga anticonceptionale.
Sora mea a luat anticonceptionale vreo 7 ani si apoi cand si-a dorit inca un copil a trebuit sa astepte un an jumate ca sa poata ramane insarcinata, sfatuita de medic desigur si sub analize stricte.

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Fii bucuroasa ca ai gasit contraceptivele care ti se potrivesc.Cum adica acum sa le intrerupi?Fii serioasa ca nu este nici o problema.

Aida - mama de pisica mica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Inca n-am auzit ca pot aparea malformatii fetale din cauza ca iei acelasi tip de contraceptive. Si eu am luat Rigevidon vreo 8 ani si m-am simtit foarte bine dupa ele si nimeni nu mi-a recomandat sa le schimb din cand in cand. Acuma am renuntat la ele ca vreau bebe, dar daca te simti bine cu ele, nu vad de ce le-ai schimba. Oricum, cand te hotarasti la un copil, sa ai grija sa faci pauza macar 3 luni sa apuce organismul sa se curete un pic.

Mergi la inceput