Mamici de septembrie - octombrie 2007. (30)
Raspunsuri - Pagina 9
cecilia L spune:
Buna dimineata
Noi am dormit bine, ne-am jucat dimineata,eu as mai fi dormit,dar bebe e pe primul plan. Recuperam primele luni de sarcina cand nu dormeam decat cateva ore pe noapte. Vorba prietenei mele care a nascut in toamna: dormi acum ca mai tarziu...........
Rodicamaries, bine ai venit iti urez sarcina usoara si un bebe sanatos si frumos mai bine zis fain.Eu de loc sunt tot din Baia Mare, doar ca de 14 ani locuiesc in Bucuresti asa ca ma bucur sa mai vorbesc cu cineva de acolo. In legatura cu prenatalele eu iau din sapt 12-13 Elevit, mi le-a recomndat dr. genecolog, in nici un caz dr de familie, sincer eu nu ma iau dupa dr de familie.Aceste prenatale nu ne fac rau, sunt medici care nu le recomanda in ideea ca iti iei toate vitaminele de care ai nevoie din alimente, cel mai bine este sa il intrebi.
Va urez o zi buna
toate
cecilia,24+Cristian
myral spune:
Missy suna-ti neaparat medicul si pana atunci nu mai bea ceai poate ai baut prea mult sau nu iti face bine.In rest ma bucur ca toate sunteti bine chiar va invidiez ca puteti face treaba va plimbati mergeti la cumparaturi. Eu daca fac ceva sau stau mai mult in picioare il simt pe bebe asa jos ca trebuie sa ma tin cu mana de burta asta de acum dar cand o mai creste. Ce bine ar fi ca singurele mele probleme sa fie cu ce ma imbrac si cat m-am mai ingrasat.Myral24+
myral spune:
Ma gandeam si la graviduta mea din Constanta Mihaela ce mai faci cum te simti ai aflat ce e bebicul?Annisia nici tu nu ai mai scris mai imi transmiteai si mie din optimismul tau ca si tu aveai ceva probleme. Acum ca ai scapat de ele probabil te plimbi te duci la cumparaturi dar sa nu exagerezi totusi.Myral24+
sim_stoian spune:
Pe mine ma chinuie arsurile azi. Si pentru ca totul sa fie cum nu se poate mai bine, azi dimineata la ora 7 un vecin se apucase sa taie ceva cu fierastraul in casa . Am batut in teava vreo 5 minute pana s-a facut liniste si am reusit sa mai adorm putin. La 8 se apucase altul sa dea gauri cu bormasina. Din deliciile vietii la bloc. Parca incepe sa imi surada tot mai mult ideea unei case.
Sim 24+ Stefan
Asa creste bebe
Poze
Roxana_G spune:
Nene, zi nebuna la mine. Astia la serviciu storc si ultima urma de ratiune si de energie din neuronul meu gravid. Am intarziat dimineata, m-a sunmat seful de 3 ori, am intrat in n-shpe intalniri de rahat si toti trag in toate partile. Iar eu trebuie sa ajung sa depun actele pentru cazierul ala judiciar, sa il iau in regim de urgenta, ca altfel ratez si incrierea la examenul ala de rahat. Poate ma lasa aia in fata la coada, sa nu stau 2 ore ca data trecuta. Ma rog...vise cred.
Missy, cum te mai simti? Contractii ai avut? Nu strica sa intrebi si medicul, dar nu intra asa repede in panica.
Si, ce nume frumos ai ales pentru bebita ta!
Pinacolada, erau destul de scumpute la Romstal. Alaturi la Global erau exorbitante usile. La Pinum ai incercat? Eu o sa vin un weekend in perioada aceea, tot la Neptun. Insa tocmai am cedat apartamentul nostru finilor pentru ultima saptamana, asa ca vom vedea ce si cum. Costum pentru Luca gasesti si la Z, dar cam scumpute.
Tomasa, acum eu iti multumesc de sfaturile legate de BB baiat. Am vazut ce ai scris pentru Simona. Si pentru mine asta e chestie de groaza si ma tot intrebam daca socrelele noastre ii trageau pe soti de putza, ca uite sunt barbati bine mersi. La noi ambii fini au avut probleme insa, au decalotat ei o vreme, apoi s-a prins acolo si au avut nevoie sa desprinda chirurgical. Insa finul cel mic a necesitat operatiunea pentru ca facea mereu infectii urinare. Eu una zau daca stiu ce sa fac.
Rox 25+
si Alexandra Maria (10.02.2004)
Gabriela77 spune:
Ciao, fetele!
Uite venim si noi cu vestile bune! Am fost ieri la morfofetala. Sint asa de fericita! ...avem o fetita sanatoasa! Ne-a confirmat ca e fetita, sincer, am fost tare bucuroasa, am avut ceva emotii sa nu descoperim vreo putza. A facut toate masuratorile, bebelusa e in grafic cu toate, corespunde exact varstei de 23 de saptamani, are 576 g si fata nu i-am vazut-o ca nu a binevoit!
Sint bucuroasa ca e fetita, dar mai ales ca e sanatoasa! De fapt, asa bucurosi si extaziati am plecat de acolo, atat eu cat si sotzul ca am uitat sa platim! Am revenit, desigur cu banul. He-he-he!
Emma, imi pare rau de infectie! Hai ca trece cu tratament, nu?
Tzuc, felicitari pt miscarile bb-ului!
Andries, io cred ca musai inveti si tu oleaca germana, altfel....Ce haios!
Missy, si eu zic ca mai bine sa iei legatura cu medicul. E cel mai bine si asa si tu vei fi linistita! Succes !
Tomasa, Sim, marturisesc ca si eu eram ingrijorata ca nu stiam cum as proceda cu o « putza ». Dar sint convinsa ca nu e asa o filozofie si uite ca mai avem si de la cine invata! Data viitoare la baietel, ma inscriu la training.
Myral, Roxana, Dani, Ana
Pupici!
Gabriela, 23+ Sara Medeea
tomasa spune:
quote:
Originally posted by Roxana_G
Tomasa, acum eu iti multumesc de sfaturile legate de BB baiat. Am vazut ce ai scris pentru Simona. Si pentru mine asta e chestie de groaza si ma tot intrebam daca socrelele noastre ii trageau pe soti de putza, ca uite sunt barbati bine mersi. La noi ambii fini au avut probleme insa, au decalotat ei o vreme, apoi s-a prins acolo si au avut nevoie sa desprinda chirurgical. Insa finul cel mic a necesitat operatiunea pentru ca facea mereu infectii urinare. Eu una zau daca stiu ce sa fac.
Rox 25+
si Alexandra Maria (10.02.2004)
Rox, m-am cand am citit faza cu soacrele si cu sotii. Ai fost super simpatica. Sa stii ca si eu m-am intrebat si chiar am facut sondaje pe tema printre femeile la 50-60 ani. Ideea e ca unele o faceau, altele nu, exact ca acum.
Parerea mea este sa lasi baiatul neatins atata vreme cat nu sunt probleme si sa te tii tare in fata oricarui pediatru. Daca urineaza intrerupt sau face vreo infectie (greu de crezut in cazul in care tu nu umbli acolo) trebuie mers la medic si decalotat intr-adevar.
Uite, eu nu i-am facut absolut dar absolut nimic, l-am spalat pur si simplu ca pe maini fara sa umblu acolo si nu a avut nici o problema niciodata. Nici vorba de infectiii, usturimi, roseata sau altceva. Finilor tai probabil li s-a intamplat fiindca au inceput operatiunea. Cand tragi de pielea respectiva, plezneste putin, apar mici rani care se pot infecta asa ca trebuie mereu curatat f. bine.
Eu am articole pe tema ca m-am documentat serios si ti le trimit daca vrei. Pe scurt insa, ca sa fac un rezumat, pielea respectiva, preputul, este starns lipit de gland la toti bebelusii tocmai fiindca la un copil mic, fara activitate sexuala nu este necesara retractabilitatea lui. Iar substanta pe care toti recomanda cu inversunare sa o cureti de acolo, nu este nicidecum "mizerie" ci smegma cu rol protector, de bariera impotriva infectiilor. Stie natura de ce ne face intr-un anumit fel, eu am incredere in ea.
Oricum in strainatate nu se practica operatiunea, medicii nostri sunt singurii care au ramas habotnici si insista in decalotare.
Intr-un final vestea buna este ca, daca renunti la decalotarea fortata si ai taria de a te lupta cu sistemul (chiar iti trebuie tarie si hotarare, serios vb, fara gluma ca au o obsesie), e mai usor de ingrijit un baietel. Are toate cele la vedere , nu sunt atatea pliuri si "ascunzisuri" de curatat.
mama de BAIAT (9 ian. 2005)
20+
tomasa spune:
Gabriela, bravo, felicitari pt. fetita!!! Cred ca esti in . De-abia astept si eu morfo-fetala de joi.
Pinacolada, daca vii la Romexpo poate ne vedem. Spune-mi daca ai chef si timp de o "intaneala".
mama de BAIAT (9 ian. 2005)
20+
Happiness_4_us spune:
Neata si de la noi!
Mami e plina de spume,adica eu, ca a fost la intalnirea cu moasa, asa ca revine mai tarziu cu detalii.
Trebe sa se calmeze un pic, iar la birou a gasit o groaza de hartii de lucru!
Pupici.
Revin.
Nana, 23+ Razvan Andrei
In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Las Vegas
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
adimercedes spune:
Fetelor cochetelor, intru rapid sa va salut si sa copy-paste info pt cine e interesata, mai ales mamici la prima sarcina, care nu stiu ce si cand sa cumpere (ca mine ). Informatia pe care o dau aici am platit-o, e de pe site-ul australian CHOICE, o organizatie independenta care fac teste de tot felul pe diverse produse si au tot felul de sfaturi. Deci:
Buying checklist
Before the birth
Child car restraint.
Cot, bassinet or cradle. In our last cot report, we were disappointed at the number of unsafe cots on the market.
Bedding manchester as appropriate.
Nappies. Two or three dozen cloth nappies, pins, overpants; or (to begin with) three packs of small size disposables.
Soft towel, baby soap or wash, cotton wool, nappy rash preventer/treater, thermometer.
Six to eight singlets size 000 - 00, cotton for summer, wool/cotton mix for winter babies.
Six to eight nighties or all-in-ones. You'll need to change the nappy so zips and pop fasteners are much easier than buttons.
All-in-ones keep the baby warm and stop nappy and singlet from drifting apart. You'll get more wear out of them if you cut the feet out when the baby gets bigger (but don’t wait until the feet begin to look squashed—small feet can be damaged very easily).
Nighties are easiest in terms of changing the nappy when you’re half asleep. Choose natural fibres wherever possible. Wool and cotton ‘breathe’ and have very good insulating properties while allowing perspiration to evaporate, making them more comfortable next to the skin. Some babies’ skins show an alarming tendency to redden after contact with synthetic fabrics.
Two boat-neck pullovers or sweatshirts for cool days.
Sunhat for summer, woolly hat for winter babies. Babies lose a tremendous amount of heat from their large heads and aren't equipped with very efficient body thermostats at first.
Two pairs of small socks (but not too tight or they might damage small feet), tie-on bootees or leggings. Children don't need shoes until they're walking. Avoid patterned socks because the looped threads inside pose a risk to toes.
Bibs are useful and you may get plenty as presents. In general the larger ones are better. Plastic-backed ones keep the baby’s clothes dry when dribbling constantly (during teething, for example), but should be removed before putting to sleep. Be careful with the strings if you have tie-on ones.
--------------------------------------------------------------------------------
After the birth
A safe stroller or pram.
A safe highchair once your baby is eating solid food and sitting up unaided.
Optional purchases
Soft carrier or backpack.
Bassinet or cradle.
Baby bath.
Change table, although this may be considered essential if you want to protect your back.
Playpen.
Portable highchair.
O sa revin cu vesti despre noi.
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
samburici
Povestea obtinerii sarcinii