Temperatura prea mare?

Temperatura prea mare? | Autor: roxette

Link direct la acest mesaj

Sunt mamica de aproape 2 saptamani si deja au aparut primele semne de intrebare si primele griji.
Care e temperatura normala a unui bebe de 2 saptamani?
La noi in casa e foarte cald pentru ca bate soarele in geam toata dupa-amiaza.
Astazi i-am luat temperatura si era de 37 cu 9. Mi-am luat-o si mie cu acelasi termometru si era 37 cu 4.
Ar trebui sa ma ingrijorez?

Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kika spune:

Nu te ingrijora, era doar un bebe incins de caldura, mai ales ca eu am observat ca indiferent de anotimp nou nascutii sint gros imbracati. Pune-l des la piept sa bea suficient si mai bine acopera geamul ala in care bate asa rau soarele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

si eu cred acelasi lucru...e greu sa fii bebe mik la 40 de grade. pune-i doar pampers si cel mai subtire tricou posibil, fara caciulite sau alte minuni . Pe maria care are 6 luni o tin in casa in body fara maneci desi avem si aer conditionat si il folosim la greu.

pupici bebelusului
marina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Sa-ti traiasca ingerasul!!!

Bb al nostru a avut de cand il stiu (acum are 6 luni juma) temperatura 37.5 - 37.8. Cica e normal (daca mai scazi 3 liniute - asa cica se i-a temperatura la bb-ei).

Vezi sa nu stea prea infofolit. Noi stam in pampers (de fapt in Huggies) si maieu toata ziulica si toata noaptea.
Sa-i dai san (daca-l alaptezi) cat mai des - oricum presupun ca-i dai la cerere - asa ca stie bb-ul ce si cat vrea, nu te ingrijora.

Pupici mici si sa fiti sanatosi si voi cu nervii de otel caci veti mai avea multe-multe ingrijorari...

Mama_lui_Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Chiar nu cred ca ai de ce sa-ti faci probleme. Daca temperatura lui bebe controlata intrarectal era 37,9 iar a ta controlata la axila era 37,4 sanatoasa fiind, e clar ca fie termometrul arata ceva cam mult, fie era groaznic de cald in casa. Bebelusii fac frecvent temperatura de la hidratare insuficienta (se cheama "febra de sete"). Baietelului meu ii creste temperatura cand alearga - de exemplu - de la 36,9 la 37,9 intr-o jumatate de ora. Dupa ce se linisteste si bea apa revine la normal. Mi s-a spus ca se intampla asa de la agitatie (dupa ce am facut 100 de analize care au iesit "curate". Sa-i dai sa suga ori de cate ori vrea, chiar daca mai des decat ti-ai propus, pentru a se hidrata. Si lasa-l imbracat cat mai subtire. Ar fi bine sa gasesti un termometru (presupun ca ai unul cu afisaj electronic) pe care sa-l verifici din cand in cand cu unul clasic cu mercur. E foarte important sa controlezi temperatura bebeului cu un termometru in care sa poti avea incredere. In general daca are temperatura din cauza unei afectiuni (alta decat setea sau caldura excesiva din mediul ambiant) febra e insotita si de alte simptome - lipsa poftei de mancare, somnolenta sau din contra agitatie excesiva, ar putea plange mult si altfel decat de obicei, poate avea scaune proaste, stari de voma, rinoree si semnele clasice de raceala, ganglionii mariti etc. - oricum ceva care sa indice ca ar fi bolnav.
Sa-ti traiasca bebeul si sa fie sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme, oricum e foarte cald si daca se mai si agita un pic gata a crescut temperatura. Si eu mai pateam anul trecut cu Vladut. Cand masori temperatura intrarectal scazi 0,5 din temperatura indicata. In cazul tau daca scazi, bebe are aceeasi temperatura cu tine, deci e OK.
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Temperatura lu bebe e normala pentru varsta lui si pentru locul din care i-ai luat-o (funduletz) si termometrul in mod sigur are ceva... daca tu te stii sanatoasa.

Cu respect,
Florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxette spune:

multumesc, deja m-am linistit. Intr-adevar era agitat cand i-am luat temperatura.
Ceea ce ma nemultumeste pe mine acum e ca nu pot sa stiu exact cat suge la o masa. Si se trezeste cam din 2 in 2 ore sa manance. Lapte am destul, poate ii este sete. In primele zile dupa ce-am venit acasa, sugea cam la 4 ore, acum vrea din ce in ce mai des.
Il tin numai cu o bluzita subtire pe el, atat. L-as lasa si fara bluzita asta dar stranuta destul de des si mi-e teama.

Roxette

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ticka spune:

quote:
Initial creeata de roxette

Astazi i-am luat temperatura si era de 37 cu 9. Mi-am luat-o si mie cu acelasi termometru si era 37 cu 4.
Ar trebui sa ma ingrijorez?

Am citit ca bebelusii mici nu stiu sa-si controleze singuri temperatura corpului si orice actiune din exterior le poate creste temperatura. Nu te ingrijora. Daca se comporta normal nu are stari de somnolenta si are pofta de mancare totul e ok. Numai bine!

Mergi la inceput