Pentru un copil mai sanatos si mai inteligent...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adita9 spune:

IQ- ul nu are nici cea mai mica lagatura cu alaptatul.
Flaviutza are dreaptate: afirmatia conform careia copii alaptati sunt mai inteligenti este clar discriminatorie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Flaviutza, te isterizezi complet inutil.

Da, alaptatul are beneficii cuantificabile. Daca nu ai putut sau vrut nu este o gaura in cer.

Asa cum si unii parinti au timp sa se joace cu bebeii, sau altii au bani de scoli scumpe si bone trilingve, asa cum unii parinti dedica mai mult timp dintr-o zi lumina pentru activitati exclusiv pentru copii si nu pentru smotru, asa cum unii copii au tati care se implica si alti nu au, asa cum sint copii care cresc in familii de un parinte sau 2samd... NU EXISTA reteta perfecta si sintem suma acestori factori.

Este un tot pe care nu il poti despica in 7 dupa cum iti convine tie...fiecare face cum poate si compenseaza.

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Ocebine, nu mai scoate asa usor cuvinte grele..nu stai langa mine sa vezi cat sunt de isterizata,k?

Am pus o intrebare...atat.

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Poate mai sanatosi, mai ales in primii ani...e explicabil, poate, anticorpii care vin prin laptele matern...
Despre inteligenta...nu cred ca-i adevarat. Daca ar fi, precis as putea nominaliza cateva persoane nealaptate...
Sigur ca-i discriminare, flaviutzo, dar eu, de exemplu, o consider pe fata mea cea mare, nealaptata la san, mai inteligenta decat multi alti alaptati.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by Alexa Ioana

acu recent am aflat ca exista medicamente care au ca efect secundar lactatia... daca as fi stiut acu un an cand am adus'o acasa pe alexa (avea aproape 8 luni cand am adoptat'o)... tare mi'as fi dorit sa o fi putut alapta...

Alexa Ioana, & .
Nu are rost sa incepi acum cu 'daca...'. Serios! :-)
Asa cum ai spus, ai fetita cea mai scumpa si mai frumusica si mai inteligenta de pe pamant, nu? Numai asta conteaza!
Asta si dorinta ta de a o face fericita. Brotacica ta nu are nevoie de mai mult :-)

Flaviutza, ai ceva de zis?
Pe bune, daca te durea asa tare inima de mila parintilor care au adoptat, puteai foarte frumos sa discuti pe PM cu persoana a carei semnatura te-a deranjat.
Dar, e mult mai palpitant in piata publica, nu?

-------------------------

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Nu are legatura alaptatul cu inteligenta copilului. Va dati seama ce de copii destepti ar fi in lumea asta?!

Poate va fi un copil mai sanatos dar nu mai inteligent.

Flaviuta dar postezi la greu mama!!!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Eu am alaptat si tot gasesc discriminatorie aceasta afirmatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

da' ce-aveti mey cu flaviutza?
mie mi se pare ca posteaza la fel de la greu la multe altele :-) nimic rau in asta!
si nu mi se pare nici ca e isterica. ca doar am fost martore pe forumu' asta la isterii adevarate. nimic rau nici in asta!
si cate dintre noi alegem calea PM-ului cand avem ceva de spus unui alt membru? unele dintre noi folosim subiecte unde se discuta o anumita tema, pentru a saluta in stanga si in dreapta, samd. nimic rau nici in asta!

si nici io n-am alaptat! nimic rau nici in asta! :-))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Si eu am alaptat.am spus 2 luni.nu am pus la socoteala restu' nu mai stiu cat cat ii mai suplimentam praful cu putin...lapte matern dar la biberon.

deci inca nu m-am hotarat daca fi-mea a fost sau nu alaptata.

Nu e nicidecum vorba aici despre beneficiile alaptatului.exista,le cunoastem,am spus, numai unul fara minte ar spune ca nu e benefic alaptatul in general.

Insa ceea ce se sustine aici, in respectiva sintagma mi se pare discriminare pura.

Cu oarece sentimente (nu le numesc) remarc ca nici una din fetele care si-au spus parerea contrara , nu au raspuns la intrebarea pusa

Sunt dezavantajati copiii nealaptati? sunt mai putin inteligenti(in medie) decat cei alaptati?

Este acelasi lucru cu a spune "cei care au vorbit mai repede sunt mai destepti" .nimeni nu mai crede afirmatia asta,nu? si atunci de ce :

"pentru un copil mai sanatos si mai inteligent"

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

quote:
Originally posted by adita9

IQ- ul nu are nici cea mai mica lagatura cu alaptatul.
Flaviutza are dreaptate: afirmatia conform careia copii alaptati sunt mai inteligenti este clar discriminatorie.

Total de acord !
As mai intelege afirmatia ''mai sanatosi '' desi eu de exemplu sunt exceptia de la regula : nascuta prematur, 1.600 gr, nealaptata si totusi nu am fost bolnava deloc toata viata doar raceli usoare cu mucisori sau o tuse usoara , fara o boala a copilariei facuta, fara o febra mai mare de 38 ...si asta in 31 de ani !

Sunt avantaje enorme in alaptarea pruncului dar de la ele la a ajunge la afirmatii de tip nazist '' cei alaptati sunt cei mai si cei mai ....'' imi pare discriminatoriu fata de cei nealaptati si in acelasi timp trist pentru mamele care nu au putut sau nu au fost in stare din diferite motive sa alapteze

Si da, sunt mama si am alaptat, sper sa o pot face si la al doilea copil in cateva luni dar aceasta campanie tot imi pare agresiva si ma intristeaza

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput