Pentru un copil mai sanatos si mai inteligent...

Pentru un copil mai sanatos si mai inteligent... | Autor: flaviutza

Link direct la acest mesaj

Mi-a atras atentia aceasta semnatura. nu stiu daca este singulara,bag mana in foc ca mai multi membri o au.frumos ,scris cu rosu.dai clic si te redirectioneaza catre un alt subiect, alaptatul-help line.

Nu contesta nimeni intreg la minte beneficiile alaptatului.dar semnatura in sine fac o discriminare crasa intre copiii nealaptati ,din varii motive si cei alaptati.

Ma refer aici in primul rand la mamicile adoptive.ce-o fi in sufletul lor cand citesc ca, un copil alaptat e MAI INTELIGENT. e ca si cum li s-ar spune in fata asta

"Ei,asta e..copilul tau NU VA FI SUB NICI O FORMA MAI INTELIGENT!" SI PROBABIL NICI MAI SANATOS.

Mi se pare o discriminare crunta sa sustii ca cei alaptati sunt mai sanatosi si mai inteligenti decat restul..si o palma peste fata aruncata mamicilor care nu au putut/vrut din varii motive sa alapteze.

Aceeasi crunta discriminare(eu as numi-o aberatie) a aparut si intr-o revista pentru copii si mamici.nu cred ca e voie sa dau numele.

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Mi-a atras atentia aceasta semnatura. nu stiu daca este singulara,bag mana in foc ca mai multi membri o au.frumos ,scris cu rosu.dai clic si te redirectioneaza catre un alt subiect, alaptatul-help line.

Nu contesta nimeni intreg la minte beneficiile alaptatului.dar semnatura in sine fac o discriminare crasa intre copiii nealaptati ,din varii motive si cei alaptati.

Ma refer aici in primul rand la mamicile adoptive.ce-o fi in sufletul lor cand citesc ca, un copil alaptat e MAI INTELIGENT. e ca si cum li s-ar spune in fata asta

"Ei,asta e..copilul tau NU VA FI SUB NICI O FORMA MAI INTELIGENT!" SI PROBABIL NICI MAI SANATOS.

Mi se pare o discriminare crunta sa sustii ca cei alaptati sunt mai sanatosi si mai inteligenti decat restul..si o palma peste fata aruncata mamicilor care nu au putut/vrut din varii motive sa alapteze.

Aceeasi crunta discriminare(eu as numi-o aberatie) a aparut si intr-o revista pentru copii si mamici.nu cred ca e voie sa dau numele.

Mila mi-e de tine, da' de mine mi se rupe inima, nu?

Mi se pare in neregula nu 'discriminarea', care de fapt nu exista, ci atitudinea de genul 'sa moara si capra vecinului'.

-------------------------

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

deci sustii ca exista adevar in afirmatie...so,copiii adoptati sunt din start mai prostuti si mai putin sanatosi..cel putin teoretik,nu?

la asta ma refeream..si am spus discriminare ca sa nu spun ceva mai adevarat si mai urat ca exprimare...

mami si Ale

Mergi la inceput

quote:
deci sustii ca exista adevar in afirmatie...so,copiii adoptati sunt din start mai prostuti si mai putin sanatosi..cel putin teoretik,nu?

Nu, nu asta sustin!

Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Denizel, fata vrea cu orice pret sa se certe pe tema asta. Oricum pe site-ul asta s-au scris sute de pagini, pro si contra alaptat, asa ca lumea e satula cred.

Coraly si Sergiu (3 ian 2005)

poze

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel

Mi se pare in neregula nu 'discriminarea', care de fapt nu exista, ci atitudinea de genul 'sa moara si capra vecinului'.

Tie chiar ti se pare asta o atitudine de genul "sa moara capra vecinului?" care capra denizel? ti se pare normala sa se sustina ca un copil adoptat nu va avea aceleasi sanse in viata doar pentru simplu fapt ca NU a fost alaptat? Ca nu va avea sansa sa devina MAI inteligent?

probabil ca te-ai gandit ca,daca fi-mea n-a fost alaptata, stau cu groaza ca-i mai prosta si am remuscari si port pica iezilor vecini ..alaptati.

Iti spun ca, al meu copil,nealaptat ,are un iq de 140 cu rezerve in sensul ca s-ar putea sa fie mai mult, deci pica teoria caprei /iedului din vecin alaptat.

Intrebare: Sunt mai cu mot alaptatii?

Intrebare 2 : NU se poate creea o campanie pro alaptat mai domoala,mai putin agresiva,fara acest gen de remarci?

mami si Ale

Mergi la inceput

Nu vreau sa ma cert..doar ca mi s-a parut o jignire CRUNTA la adresa tuturor mamicilor ce nu pot alapta

V-am intrebat si vad ca nu doriti sa raspundeti...SUNT COPIII ADOPTATI/NEALAPTATI IN GENERAL cu un pas in urma celorlati?

mami si Ale

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by flaviutza

quote:
Originally posted by denizel

Tie chiar ti se pare ...

ti se pare normala sa...

Intrebare: ...

Intrebare 2 ...

mami si Ale

Raspuns la toate intrebarile (inclusiv la cele pe care inca nu le-ai pus): ai chef de cearta. Punct!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

adevarul e ca de multe ori am stat sa ma gandesc daca fiica mea a fost, intr'adevar, alaptata cateva luni, dupa cum mi s'a spus... si daca de fapt nu a fost alaptata, oare chiar are un dezavantaj major ?
sunt momente in care ma intreb daca dragostea mea si grija cu care incerc sa o cresc, si eforturile mele disperate de a fi o mama buna suplinesc aceasta posibila... deficienta...
probabil si subiectul asa va degenera si va isca controverse si discutii, ca si multe altele. dar consider ca unele afirmatii ale flaviutei referitoare la acest subiect sunt pertinente.

ps: chiar daca la mine nu e cazul, sunt total pro-alaptare. am citit mult, si cred cu putere in beneficiile alaptarii.

edit: oricum, fiica'mea e cea mai frumoasa si cea mai desteapta si sa ne ajute Dumnezeu sa fie si pe viitor la fel de sanatoasa ca si pana acum .

si inca un edit: oare chiar nu se poate discuta fara cearta ??? pe mine chiar m'ar interesa parerile voastre !!!!!

Mergi la inceput

E un mod si asta de a evita raspunsul la intrebare Denizel...

Alexa si eu sunt TOTAL PRO ALAPTARE. dar nu sunt de acord cu acest gen de afirmatii,cu acest gen de abordare a problemei...copiii alaptati sunt MAI sanatosi,MAI inteligenti...

mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Inteligenta copilului tine de genetica si educatie. Atata vreme cat copilul arata bine, creste bine, va fi cat de destept ii dau voie genele lui si educatia din familie si de la scoala. Daca il tii nemancat si nu creste, s-ar putea sa aiba intr-adevar urmari si la dezvoltarea neurologica, altfel e vorba doar de exagerari.

Mergi la inceput