Copil alaptat la 4 ani?
Buna fetelor.
Am o cunostinta care are 2 fete: una de aproape 4 ani si una de 7 luni. Pe cea de 7 luni o alapteaza. De cand a inceput diversificarea, pentru ca are surplus de lapte, a pus-o si pe cea mare la san, in ideea de a o imuniza "bine".
Voi ce parere aveti despre asta? Oare e posibil sa imunizam copilul de 4 ani cu lapte matern? Oare este ok dpdv psihic pentru acel copilash?
Raspunsuri
Sheannamp spune:
quote:
Initial creeata de Georgeasca
Buna fetelor.
.....
Oare este ok dpdv psihic pentru acel copilash?
De ce? In mintea unui copil de 4 ani sanul ar trebui cumva sa aiba si alta functie, in afara celei de a da laptic?
In orice caz, OMS recomanda continuarea alaptarii atata timp cat mama si copilul sunt de acord cu acest lucru ("are comfortable with it").
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
Cristina_C spune:
Mi se pare deplasat sa-i dai sa suga unui copil de 4 ani.
Daca mama e convinsa ca laptele ei ii da celei mari imunitate, ar putea sa scoata cu pompa si sa-i puna intr-un pahar.
ruxij spune:
Eu zic ca nu e normal. Un copil care suge la sanul mamei se numeste sugar. La patru ani e mult trecut de etapa. Poa' sa zica ce or zice toate organizatiile din lume.
Clover spune:
Mie mi se pare okay. Oricum cat poate sa dureze pana o sa ramana fara lapte? Nu as face asta cu public, cu un bebe mai merge alaptatul in public da cu un copil mai mare e prea discutabil.
Keep the promises you make to yourself.
Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by Sheannamp
In orice caz, OMS recomanda continuarea alaptarii atata timp cat mama si copilul sunt de acord cu acest lucru ("are comfortable with it").
Aici nu e vorba de continuare - ca doar n-a alaptat-o non-stop de la 1 zi la 4 ani, ci de reluare, dupa o perioada (poate de 2-3 ani) de intrerupere. Eu vad treaba asta ca pe un regres, in conditiile in care, intre timp, fetita a trecut in alta etapa, de copil mare, care are acum o alta imagine de sine (pe care mama ar trebui s-o respecte) si ceea ce i-a propus sa faca (desi copilul e de acord) sigur nu e specific varstei. Toate la timpul lor, asa mi se pare normal.
dov spune:
Devine ridicol deja treaba asta cu alaptatul? cum adik ii da sa suga si celei de 4 ani pentru imunizare? pey n-ar fi trebuit sa fie imuna de la atata alaptat la varsta normala, adik ccc cand era si ea mica? sincer, dar mie mi se pare totul desprins din "concert din muzica de bach" de papadat-bengescu
, mor de ras....pey eu zic ca daca si sotul, sau alt membru al familiei e bolnav, sa le dea si lor
anda141 spune:
Eu nu as face asa ceva. Laptele e pentru bebelusi, ea e deja copil mare, nu cred ca ii mai aduce vreun folos. Ma mir totusi cum de accepta fetita sa suga la varsta asta. Esti sigura ca a intarcat-o vreodata si nu a supt incontinuu pana la 4 ani??
Sa il ajutam pe Alexandru
Clover spune:
Eu cred ca exagerati din prea multa pudoare. Laptele uman este mult mai potrivit pentru un copil decat laptele de vaca si pun pariu ca nu va oripilati sa dati unui copil lapte de vaca. Probabil cea mare o sa ii spuna celei mici ca a supt odata cu ea, o sa fie o amintire comuna si atata tot. Nici macar nu e vorba de un baietel care sa ramana cu cine stie ce fetisuri, e fetita.
Keep the promises you make to yourself.
Nicoleta spune:
Ma bag si eu in discutie, daca mamica asta chiar vroia sa o ajute pe cea mare, avand lapte suficient si pentru ea, folosea pompa sau se mulgea sa ii dea si ei.
Mi se pare ciudat sa pui un copil asa de mare (are totusi aproape 4 ani) sa suga la san. Nu gestul suptului mi se pare ´ciudat, ci varsta copilului.
Nicoleta
maricar spune:
Si eu cred ca reluarea alaptatului la un copil de 4 ani reprezinta un regres. Adica dupa ce ne chinuim sa invatam copilul sa renunte la un obicei si-l intarcam, o luam de la capat.
Singurul lucru care cred ca a facut-o pe mama respectiva sa ia aceasta decizie este starea ei materiala. In cazul asta... probabil ca n-a avut de ales.
mariavlad