Mamici de septembrie - octombrie 2007 (29)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OanaAlina spune:

si eu dorm o gramada in ultimul timp...

OanaAlina

http://bd.lilypie.com/A2U0p3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Buna ,

Mihailescu Teodora bafta la amnio, totul o sa fie bine, sunt sigura ca bebe al tau este perfect sanatos.

Mami25 ma bucur ca l-ai vazut pe bebita si ca sunteti bine.

Si eu am maine la ora 14 programare la medic, sper sa nu se mai amane... abia astept sa-l vad pe bebeita. Ma gandeam sa abordez cu dr. mea problema nasterii, credeti ca este prea devreme?

cecilia,23+Cristian

http://good-times.webshots.com/album/559049911AmKpDg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piccaflor spune:

[quote]Originally posted by mirella76

Piccaflor poate ne spui si noua ceva din concluziile tale despre epidurala sau ce ai aflat nou, ca sunt atatea pareri pro si contra incat nu stiu ce sa mai cred daca e bine sau nu.

si pentru toate
de la odiseea noastra

mirella

In primul rind ma bucur ca bebitu' tau e bine
In ceea ce priveste epidurala am decis c-o voi face doar in cazul in care voi avea efectiv nevoie si daca va fi posibil,intrucit in anumite cazuri nu se poate face (scolioza,cicatrice pe coloana in urma unor operatii,furunculi pe spate,obezitate,probleme cu coagularea singelui)...eu am scolioza in forma usoara...
Cocluzia pe care am tras-o eu in urma prezentarii pe care ne-a facut-o medicul e ca epidurala e un ajutor valid in timpul travaliului,daca reusesti sa treci peste partea cu posibile riscuri(adica daca esti in stare sa faci abstractie de ele,eu paranoica fiind parca am o oaresce retinere ,cel mai mare risc fiind hematomul peridural (ni s-a spus ca este fff rar...citeva cazuri la nivel mondial)
Alte riscuri ar putea fi :falimentul tehnicii din cauza imposibilitatii pozitionarii corecte al cataterului (anestezia nu prinde),reducerea tensiunii arteriale,reactii alergice sau mincarimi,lombalgie(f des deja prezenta in timpul sarcinii),cefalee,complicatii neurologice,efecte asupra duratei travaliului (daca nu e facuta la momentul potrivit si anume prima doza cind femeia este dilatata 3-4 cm si ultima maxim la 8 cm,poate lungi travaliul,intrucit contractiile se simt f putin iar femeia nu mai colaboreaza,(nu impinge) eficient)....
Beneficile ar fi ca poti sa traiesti in mod divers nasterea copilului,scapind de acele dureri care cica ar fi ingrozitoare....

Acum ca te-am ametit destul,ramine sa tragi si tu conluziile

Piciulika felicitari pt bebic!
mihailescu teodora multumesc asemenea!
Slippers imi face placere sa aud ca Mirunica e un pic mai bine! Multa sanatate!

Picca 23+ cu Matteo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

Emma, Danielle, Tomasa, Grabriela, Mandarinuta, Cecilia, Ana-Slippers, Carpatina, Piccaflor , va multumesc tare-tare mult! Ma simt ca la intoarcerea fiului ratacitor!

Va pup mult!
Tomasa si celelate cu giji - si pe mine ma mai apuca ganduri negre, dar incerc sa ramana optimista cat pot. Incredere - usa e ferecata! - si o sa fie bine si ne vedem mamici!!!

Piciulika 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

Tomasa draga,
m-am documentat un pic, sa te pot incuraja mai "concret"... Greu.
Nu am date destule, sa stiu chiar ce vorbesc, dar tie nu ti-au dat dupa primul baietel vaccinarea de Rh imunoglobilina?
Scria undeva ca daca nu: "Without treatment, there's about a 15 percent chance that you'll produce antibodies; with treatment, the chance is close to 0 percent."
Deci gandeste-te la cele 85% sanse sa fie bine!!!
Si mai zice: "Since a small number of Rh-negative women (about 2 percent) somehow develop antibodies to their baby's Rh-positive blood during their third trimester, you'll also be given a shot at 28 weeks that covers you until childbirth."

Fii OPTIMISTA: in ziua de azi, sunt multe solutii la multele probleme ce pot aparea...
Pusi multi

Piciulika 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Taby spune:

pupici pt toate burticile, sunteti toate niste frumoase cu burtici si si mai frumosi...
Eu vreau sa intreb ceva in legatura cu ajutorul pe care il primesc mamicile dupa ce au nascut...cele care au lucrat...am o cunostinta in rominia care nu a lucrat,a fost casnica,si acum e insarcinata si se intreaba daca poate beneficia si ea de ajutorul acela de la stat de 6 milioane cit e!? Ce stiti despre asta? ma ajta careva ca sa pot da un
raspuns...multumesc anticipat

24

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annisia spune:

Yuhuu, mie nu imi mai mere laptopul... Pana si asta are personalitate, ce stiti voi?!? Se opreste cand vrea muschii lui si ma scoate din pepeni.
Am reusit sa citesc tot, dar nu am loc de intors, ca nu vreau sa imi fuga mesajul. Oricum, parerea mea despre barbati ramane neschimbata. Recunosc ca eu sunt nesimtita si profit la maxim de bunatatea baiatului meu, dar cate sunt ca mine sau mai bine spus cati sunt ca el? Si drept dovada, cam cat se implica ei in treaba asta... nu avem decat doi baieti inscrisi la odiseea noastra, dintre care doar unul mai misca ceva...
Iar baiatul nostru mi-a oferit un argument extraordinar... Ce sa-ti spun ca s-a chinuit din greu ca s-o lase pe Flori gravi. Si nu ti-a placut sau cum? Te-o fi durut, te pomini! Ai patimit saracul de tine. Daca nu erai tu sa dai din fund, se gasea altul, stai tu linistit... Bine, tu esti un specimen pe cale de disparitie, asa ca nu are rost sa intram in clinciuri, dar macar da-mi argumente nu imi arunca chestii de orgoliu pueril in fata... Esti o exceptie, deci nu da si tu cu mucii-n fasole, bine?!?
Si ca sa iti dai singur seama, uitate-n jurul tau, chiar la prietenii tai si vezi cat de mult se implica ei in relatiile sau in familiile lor... Intreaba-le pe ele cand au fost fericite ultima data, cand au ras din toata inima, cand au avut orgasm, cand au primit flori sau cand li s-a facut ultima data o surpriza. Nu mai pun declaratii de dragoste si saruturi cu limbuta...
Cam astea sunt relatiile din ziua de azi. Traim in virtutea inertiei si simulam fericirea. Nu mai exista iubirile de altadata, iar familia devine pe zi ce trece tot mai subreda in esenta ei. Bine, vinovate suntem noi ca acceptam orice de teama singuratatii, a imbatranirii, a vietii care trece pe langa noi...
Gata, ma bag la nanaita ca am aberat destul. Capul sus! Viata merita traita secunda cu secunda...

Bebe Yannis in evolutie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Piciulika, esti o dulce, multumesc frumos ca te-ai interesat pt. mine. Incompatibilitatea noastra nu e de RH, despre asta stiam cate ceva si citisem, dar eu am RH pozitiv asa ca nu-mi faceam nici o grija. La noi e problema cu grupele, eu am O+, sotul B+ si primul meu copil are grupa sotului, probabil de-aia au aparut problemele. Injectia respectiva despre care spui tu se face pt. a preveni izoimunizarea RH, din pacate am impresia ca pt. incompatibilitatea asta de grupa nu se poate face nimic, incerc si eu sa ma documentez dar se pare ca singura solutie in caz ca titrul va creste este sa scoatem copilul mai devreme si sa-i facem transfuzie totala de sange , iti imaginezi cat ma incurajeaza existenta acestei variante, mai ales la conditiile din spitalele romanesti.
Incompatibilitatea asta de grup apare mult mai rar decat cea RH, dar se pare ca nu ar fi de neglijat atunci cand apare. Nu-mi ramane decat sa sper ca anticorpii nu vor creste, ca vor ramane asa si nu vor afecta copilul.
Am ajuns sa sper un icter prelungit, cu care sunt obisnuita de la prima nastere si pe care as sti cum sa-l gestionez. Oricum asta cu grupele, incompatibiliatea ABO e un subiect despre care nu se stiu multe, nici pe net n-am gasit multe informatii, unii ginecologi nici nu recomanda testarea, te trezesti cu probleme fara sa stii de ce...
Luni ma duc la Institutul de Hematologie si va povestesc ce am mai aflat, desi sper ca informatiile mele sa nu va mai foloseasca nici uneia dintre voi.
Oricum m-am mai remontat, sunt intr-o stare de spirit mai optimista astazi, iar voi ati avut o super influenta pozitiva. Va fi bine!

mama de BAIAT (9 ian. 2005)
20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Fete, sunt ok, nu va mai faceti griji. O sa trecem noi si peste asta si bb va fi bine. Doar ca nu cred ca-l mai fac si pe number 3 .
pe toate!

mama de BAIAT (9 ian. 2005)
20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxali spune:

Teodora iti tin pumnii pr amnio...deci asteptam rezultatul impreuna.
Tomasa scumpa de tine nu te stresa mai mult decat e cazul.
Piccaflor chiar trecusem si pe acolo...intr-adevar obisnuiesc sa iau si ptr baietoi de acolo...au un bumbac super si sant imprimate bine.Oricum moda de anul asta ne avantajeaza.

Cu parul nu stiu ce sa ii fac sa-l mai colorez+suvite sau sa incerc sa nu abuzez de vopseaua cu amoniac si sai trag o samponare??

Ali17+ Enrico 7ani

Mergi la inceput