gravidute din timisoara
Raspunsuri - Pagina 22
Ank83 spune:
quote:
Originally posted by freya
Apropos de burtiere si sutiene pt. alaptat... Unde as putea gasi unul rezonabil ca si calitate si ca si pret in Timisoara?
Si poate ma ajutati si pe mine (doar va citesc de mult timp, la scris mesaje sunt incepatoare!) sa-mi adaug sapt. de sarcina, adica 33+ si un carucior albastru.
Merci mult, va pup!
"Le-as dovedi oamenilor cat gresesc gandind ca inceteaza sa iubeasca atunci cand imbatranesc, fara sa stie ca imbatranesc numai cand inceteaza sa iubeasca." Gabriel Garcia Marquez
Acolo unde ai scris acel mesaj...sau mai bine zis semnatura introdu codul din smile list pentru carucior albastru "["baietel"]" si pentru gravida e "["gravi"]" , dar fara apostrof.Am pus apostrof sa nu imi apara carutul si gravida
23+
Raul
Ashera spune:
Freya, eu nu mi-am luat inca sutien ptr alaptare si nici nu stiu cum ar trebui sa fie, ca sa fie bune. Am auzit de cele de la Jolidon ca sunt bune, dar nu stiu cat costa. Cele care le-a luat prietena mea din spital, au fost in jur de 20 ron si ea a fost multumita de ele. Acuma, sti si tu, sunt gusturi si gusturi. Mai gasesti sutiene ptr alaptat si pe net, la cei care comercializeaza produse ptr bb
34+
Christian
freya spune:
Multumesc mult Ashera si Ank83.
Citeam mai devreme ca la Odobescu, daca medicul tau nu e de garda atunci cand nasti trebuie sa platesti, daca vrei ca el sa te asiste (4 mil. pt. cezariana si 2 mil. pt. nastere normala). Asta in afara de banii pt. medic, pe care oricum ii dai! Stiti ceva de chestia asta? Eu imi voi intreba d-ra miercuri cand voi merge la consultatie, dar eram curiosa daca stiti voi ceva.
Si dacat tot vorbeam de Odobescu, voi la ce maternitate ati vrea sa nasteti? Poate ne intalnim...
Freya 33+
"Le-as dovedi oamenilor cat gresesc gandind ca inceteaza sa iubeasca atunci cand imbatranesc, fara sa stie ca imbatranesc numai cand inceteaza sa iubeasca." Gabriel Garcia Marquez
Ashera spune:
Tot la Odobescu voi naste si eu. E adevarat ca se plateste o taxa, daca medicul cu care vrei sa nasti nu e de garda si il chemi de acasa. Nu stiu exact valoarea taxei, daca afli tu, pls sa postezi si ptr noi . Taxa asta nu are nici o legatura cu plicul ptr dr, ptr ca o platesti spitalului (ar trebui sa primesti si chitanta ptr ea) .Cu cine o sa nasti? De ce nu vi la mamici de iulie-august?
34+
Christian
otim spune:
bine ai venit in nostru freya . Ai inteles foarte bine cu "taxele" de spital . Si noi tot la Odobescu ...
Otiliainceput 34+Laurentiu
pussi spune:
freya, Asherareferitor la taxa..freya are dreptate, asa este : 200 RON medicul daca nu e de garda + 400 RON cezariana facuta de acel medic!
restul platilor:
- medic, anestezis, neunatolog + asistente(aici depinde care dintre ele)
La Odobescu, cel putin pe etajul cu cezarienele e foarte frumos, fiecare salon(max 4 paturi) are dus si baie propie care arata destul de bine, curate...si coridoarele sunt pline cu flori de la mame. La BB-ici e aer conditonat, curat! De rezerve..am inteles sa sunt doar 2: una cu un pat(AC, TV, frigider, grup sanitar propiu) si una cu 2 paturi.
Ank83,Ashera da, suntem 3 gagicute misto: toate 3 in plina crestere
Ashera, Sorinacu centura, dupa nastere sa vorbiti si cu medicul..stiu ca la cezariana parca se poarta incepand cu Z5, daca totul decurge norma. Iar cand v-o cumparati s-o incercati sa nu fie prea stramta...sunt unele care sunt asa de stramte incat dau vopmitaturi!
la sutiene..sunt cam peste tot: Jolidon, Triumph, Miniblu, Premaman! inca n-am ajuns la faza asta
PUSSI 16+ MARA ELENA & ANA NICOLETA
Cum creste Burtica Roz
Poze Cu Titutile
Ashera spune:
Pussi . Ma bucur sa aud ca in Odobescu sunt conditii asa de bune. Oricum ar fi, nu murim noi cateva zile
34+
Christian
freya spune:
Ashera, eu voi naste cu dr. Anca Cretu, pt. care am numai cuvinte de lauda. E o dr. super faina si deschisa. Si imi place ca e si tanara (36 ani) si poti discuta orice cu ea. Are cabinet la clinica dr. Cioata si am inteles ca atunci cand e in concediu, pacientele ei sunt preluate de dr. Cioata.
Eu merg miercuri la control si atunci voi avea mai multe noutati despre Odobescu, despre taxe... Le voi posta si pt. voi.
Incerc sa ma inscriu acum la 'mamici de iulie-august 2007'
pt. toate fetele!
33+ Luca
sorinatim spune:
Ce faceti va trimiteti sotii la CURS DE PUERICULTURA ?
Se face la medicul de familie si se obtine un ATESTAT DE ABSOLVIRE A CURSULUI DE PUERICULTURA si pe baza acestui atestat sotul dumneavoastra mai primeste un concediu suplimentar de 10 zile de la firma .Ar fi in total 5 zile pentru nasterea copilului + aceste 10 zile .
Asta am gasit pe net:
[blue]La cate zile libere am dreptul ca sot - tata angajat - in cazul nasterii unui copil?
Art. 24 alin. (1) lit. b) din H.G. nr. 250/1992 privind concediul de odihna si alte concedii ale salariatilor din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetare, republicata, stipuleaza ca salariatii – deci si tatii - din aceste unitati au dreptul la 3 zile de concediu platite in cazul nasterii unui copil.
Pentru alti salariati decat cei de mai sus se aplica art. 61 alin. (1) lit. c) din Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 nr. 2895/29.12.2006, care dispune ca salariatii – deci si tatii - au dreptul la 5 zile libere platite pentru acelasi eveniment, la care se adauga 10 zile libere platite doar tatilor daca au obtinut atestatul de absolvire a unui curs de puericultura - beneficiu acordat o singura data, indiferent de numarul copiilor.
Precizam ca potrivit art. 247 din Codul muncii “in cazul in care la nivel de angajator, grup de angajatori sau ramura nu exista contract colectiv de munca, se aplica contractul colectiv de munca incheiat la nivel superior”. Aceasta inseamna ca in contractul individual de munca pe care l-ati incheiat intra, de drept, prevederea mentionata, de la care se poate deroga numai in favoarea dumneavoastra, prin contractele colective subsecvente celui de la nivel national sau prin act aditional la contractul individual.
Zilele libere platite pentru nasterea unui copil se acorda la cerere, in primele 8 saptamani de la nasterea copilului, justificate cu certificatul de nastere al acestuia, din care rezulta calitatea de tata a petitionarului.
Indemnizatia se plateste din fondul de salarii al unitatii si este egala cu salariul corespunzator perioadei respective.
Titularul dreptului la care ne-am referit este tatal copilului nou-nascut, care participa efectiv la ingrijirea acestuia, indiferent daca copilul este nascut din casatorie, din afara casatoriei sau este adoptat de titularul dreptului.
Conform art. 7 din Norma metodologica de aplicare a Legii concediului paternal nr. 210/1999, aprobata prin H.G. nr. 244/2000, cursul de puericultura consta in prezentarea unor notiuni elementare teoretice si practice necesare in vederea ingrijirii copilului mic, in vederea participarii efective a tatalui la ingrijirea propriului copil nou-nascut. Cursul de puericultura va fi tinut de medicul de familie al tatalui, in perioada de sarcina a mamei sau dupa nasterea copilului. In urma verificarii notiunilor dobandite medicul de familie va elibera atestatul de absolvire a cursului de puericultura. In cazul in care tatal are studii de specialitate (medic, asistent medical) nu mai este necesara absolvirea cursului de puericultura, ci numai obtinerea atestatului in aceleasi conditii.
Atestatul reprezinta actul doveditor prin care se constata insusirea notiunilor mentionate si cuprinde, impreuna cu aceasta constatare, datele personale din cartea de identitate a tatalui, locul sau de munca, data eliberarii, semnatura si parafa medicului de familie [blue]
inceput 34+ BEATRICE ANNE-MARIE
happyclau spune:
Ciao fetele,
Am intrat si eu pe acest forum si m-am bucurat sa vad viitoare mamici din Timisora. Eu de astazi am intrat in concediu prenatal, deci o sa am ceva vreme de discutii .
Eu merg la Dr. Grigoras si sunt multumita, dar din pacate nu cred ca o sa nasc cu el caci in august e in concediu. Eu am DPN pe 8 septembrie , dar mi-a zis ca e posibil sa vina si mai devreme minunea mea pe care o astept din suflet. Noi asteptam un baietel, pe Patrick, si am intrat in saptamana 31.
Va pup si mult succes si sanatate tuturor,
Claudia