Sunt si mamici care nu simt ca vor sa alapteze???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maricar spune:

Pt Lilian. Da click aici : http://www.woomb.org/bom/lactation_ro.html

mariavlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by marimar

Si poate pentru ca exista femei care nu gasesc nici o placere in alaptat, dimpotriva !

Nu pot sa cred . Cum adica nu gasesc nici o placere in alaptat? E o senzatie unica atunci cand iti tii puiul la san, il hranesti, e atat de aproape...
Si in plus trebuie fiecare mamica sa se gandeasca in primul rand la cat de sanatos e pentru bebe, laptele matern.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Guguluff - vorbind doar despre experienta mea personala si despre mine (ce simt, ce gandesc) - consider ca un om avizat despre greutatile pe care le poate intimpina intr-o anumita situatie este un om mult mai bine pregatit sa faca fata acelei situatii (alaptatul in acest caz). Deoarece exista mame care au intampinat greutati la alptat inseamna ca aceste greutati exista si atunci trebuie vazute care au fost solutziile adoptate de aceste mame pt a depasii situatzia si a alapta cu placere. A nega existentza acestor greutatzi si aspune ca totul e super-roz si alaptatul e flaore-la-ureche pt toate mamele nu face decat sa dea un sentiment de neputinta si de esec acelor mame care nu reusesc... ceea ce NU e drept!
O mama BUNA NU e o mama care a alaptat - e o mama care da permanent DRAGOSTE copiilor sai - prin tot ceea ce face.

Lorelai

http://community.webshots.com/user/lorelaim

"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

quote:
Originally posted by Criss75

quote:

Si poate pentru ca exista femei care nu gasesc nici o placere in alaptat, dimpotriva !

Nu pot sa cred . Cum adica nu gasesc nici o placere in alaptat? E o senzatie unica atunci cand iti tii puiul la san, il hranesti, e atat de aproape...
Si in plus trebuie fiecare mamica sa se gandeasca in primul rand la cat de sanatos e pentru bebe, laptele matern.

Din pacate exista, si nu e vina lor, mai ales ca sint mame care simt o mare neplacere sau dezgust si totusi o fac, tocmai spre binele copilului.

In general alaptarea trebuie sa fie o experienta frumoasa, in timpul alaptatului corpul produce asa numitii "hormoni ai fericirii" si simti
aceea placere comparabila cu placerea din momentele cind faci dragoste

Pentru mine a fost o experienta, pardon, au fost doua, de neuitat. Am alaptat primul copil pina la 13 luni si al doilea pina la 18 luni.

-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:

Pentru mine a fost o experienta, pardon, au fost doua, de neuitat. Am alaptat primul copil pina la 13 luni si al doilea pina la 18 luni.

Si pentru mine a fost o experienta de neuitat, desi, recunosc ca aveam momente cand eram atat de obosita, mai ales cand se trezea copilul de 3, 4 ori pe noapte si trebuia alaptat ca nu adormea altfel.
A, te-am intrecut , eu l-am alaptat 20 de luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Chiar exista femei care nu au placere din alaptat. La mine nu a fost vorba ca nu mi-a facut placere, dar m-a terorizat psihic. Fizic nu am avut probleme (rani, mastita) dar pur si simplu simteam o repulsie enorma fata de alaptat (nu fata de copil), am ajuns la 3 saptamani sa stau cu ochii pe ceas si toata ziua mea sa se desfasoare in felul urmator: mai sunt 2 ore si trebuie sa alaptez , mai sunt 1,5 ore si trebuie sa alaptez , mai e o ora si trebuie sa alaptez , in jumatate de ora trebuie sa alaptez . Intr-o zi am simtit ca urmeaza sa-mi pierd mintile, eram singura acasa si am simtit ca am 2 variante: ies pe usa si ma duc unde vad cu ochii sau trec copilul pe lapte praf. Am luat copilul, am coborat din bloc la farmacia din colt, am cumparat o cutie de lapte praf si m-am intors acasa. I-am pregatit o sticla si i-am dat-o. A mancat-o cu placere si a adormit la mine in brate. Am stat asa, cu ea in brate vreo 2 ore si a fost prima data cand am observat cat de perfecta este si cat e de frumoasa. Abia atunci am inceput sa ma bucur cu adevarat de ea. La al 2-lea copil mi-am propus sa-i dau colostrul si am alaptat fix 10 zile, a fost greu, m-a demolat dar stiam ca se termina si numaram orele pana cand pot sa ma bucur in sfarsit de bebelus. Nu stiu de unde a venit acesta problema, eu imi planificasem sa alaptez dar nu am putut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by bird70

Chiar exista femei care nu au placere din alaptat. La mine nu a fost vorba ca nu mi-a facut placere, dar m-a terorizat psihic. Fizic nu am avut probleme (rani, mastita) dar pur si simplu simteam o repulsie enorma fata de alaptat (nu fata de copil), am ajuns la 3 saptamani sa stau cu ochii pe ceas si toata ziua mea sa se desfasoare in felul urmator: mai sunt 2 ore si trebuie sa alaptez , mai sunt 1,5 ore si trebuie sa alaptez , mai e o ora si trebuie sa alaptez , in jumatate de ora trebuie sa alaptez . Intr-o zi am simtit ca urmeaza sa-mi pierd mintile, eram singura acasa si am simtit ca am 2 variante: ies pe usa si ma duc unde vad cu ochii sau trec copilul pe lapte praf. Am luat copilul, am coborat din bloc la farmacia din colt, am cumparat o cutie de lapte praf si m-am intors acasa. I-am pregatit o sticla si i-am dat-o. A mancat-o cu placere si a adormit la mine in brate. Am stat asa, cu ea in brate vreo 2 ore si a fost prima data cand am observat cat de perfecta este si cat e de frumoasa. Abia atunci am inceput sa ma bucur cu adevarat de ea. La al 2-lea copil mi-am propus sa-i dau colostrul si am alaptat fix 10 zile, a fost greu, m-a demolat dar stiam ca se termina si numaram orele pana cand pot sa ma bucur in sfarsit de bebelus. Nu stiu de unde a venit acesta problema, eu imi planificasem sa alaptez dar nu am putut.

Imi pare rau ca a trebui sa treci prin asemenea momente! te-ai intrebat cumva de ce (stiu ca ai cunoastinte de psihologie de aceea te intreb)?

Sincera sa fiu, femeile care simt repulsie/teama fatza de alaptat si nu pot sa treaca peste acest lucru sunt de compatimit si nu de condamnat.
Sigur exista un dezechilibru psihologic care sa explice de ce unele femei nu simt ca vor sa alapteze.
In fond, este un act fiziologic, inscris in codul genetic, la fel ca si capacitatea de a concepe si de da nastere unui copil. Sau acea de a face dragoste.
Este de neconceput sa spui ca un copil poate creste la fel de bine si cu lapte praf. Daca era asa atunci probabil ca numai aveam glande mamare (atentie , nu am spus sani ci glande mamare) iar sistemul digestiv era pregatit de la nastere sa digere si sa asimileze alimentele.
A fi mama nu inseamna numai sa duci o sarcina 9 luni si sa nasti un bebelus. Inseamna sa faci toate eforturile ca sa oferi acelui copil un inceput bun in viatza.
Daca nu vrei sa il alaptezi (desi poti) inseamna ca, pe undeva, exista o problema psihologica ce ar trebui corectata (sau tratata).

Parerea mea!

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tic_tac spune:

ptr. mine e surprizator cum a reactionat bird70. si accept si raspunsul de la Sheannamp.
in cazul meu, cind am alaptat 6 luni, a fost o adevarata binefacere, din aproape toate punctele de vedere, exceptia fiind faza cu mameloanele razuite de limbuta fiica-mi si durererile de sini. dupa furia laptelui a fost minunat.
am fost norocoasa sa asez direct rezervorul de lapte in gura odorului, sa nu mai sterilizez biberoane, tetine. in plus, la sfarsitul anilor 80 era o adevarata aventura sa procuri laptele praf pe reteta medicului pediatru ! totul era la "ratie", inclusiv cantitatea de lapte praf ptr. sugari.

eu inca nu am cunoscut nici o mama care sa nu doreasca sa-si alapteze copilul, dar stiu persoane care doreau cu disperare sa alapteze dar nu aveau lapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu eram manata de un singur gand: e sanatos si trebuie sa o fac pentru copil. Atat.
A fost crunt si groaznic si am insistat cat am putut, fi`mea papa din ora`n ora noptile si ziua. A fost infiorator. Nu am alaptat mult pt ca nu dormeam aproape deloc, nu "produceam" destul cu medicatie cu tot si Giulia nu se satura. Dar am insistat. Pana mi-a zis pediatrul ca o chinui pe bebelina si ma chinui pe mine. Si am trecut la papa mixt. N-as fi crezut niciodata ca n-am sa-mi fac datoria de a alapta cele 5 luni recomandate. Asta e ... data viitoare sigur reusesc !

Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Si eu sunt socata! Cred ca la Bird70 a fost o manifestare a depresiei postnatale repulsia asta...oricum nu e deloc normal si ar fi trebuit poate ajutata sa depaseasca momentul. Depresia postnatala se manifesta in diverse feluri. Doctorul...psihologul...oricum, trebuia ajutor de specialitate. Stiu ca esti psiholog, Bird70, dar stiti voi..sunt cazuri in care doctorul nu se poate trata si pe el insusi!
Pentru mine, sa alaptez a fost ceva unic...cred ca au fost cele mai frumoase momente traite vreodata! Am alaptat mult: 1 an si 8 luni si 1 an si 10 luni. Si as mai face si al treilea copil (desi teoretic nu mai fac), numai ca sa ma traiesc bucuria alaptatului! Uff...m-apuca nostalgia...
Si, ca sa raspund la subiect, da, exista mame care NU VOR sa alapteze, din diverse motive. Ba ca se lasa sanii, ba ca se duc repede la serviciu, ba ca la inceput doare si renunta...Pacat! Mare pacat, in primul rand pentru copil, iar in al doilea rand (sau poate tot in primul rand) pentru mama...sa nu poate trai aceste clipe unice, care nu se pot compara cu nimic, dar stiti voi, CU NIMIC! Fericirea aia...simti ca ZBORI, ca plutesti, nu alta! NU se poate descrie in cuvinte! ASta se simte doar, de descris nu se poate descrie! Pacat! PIERD ENORM MAMELE CARE NU VOR SA ALAPTEZE! E ceva Dumnezeiesc, senzatia aia se apropie de Divinitate.

_Ella, Emma & Matei

Emma-Andreea, minunea mea....
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11054

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Mergi la inceput