***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (61)
Raspunsuri - Pagina 28
ancamari spune:
Carrie - Bine ai venit acasa! Carina Sofia era trecuta in listuta, numai ora lipsea dar acum e ok.
Lulu - Felicitari mamica curajoasa!
Ralucami - mananca mai bine si o sa vezi cum asimileaza si puiuta ta!
Abras si Lilly love - asteptam vesti mai des!
Celor care mergeti saptamana asta la dr va urez sa auziti numai de bine! Si mie la fel!
Pentru surprize pun cateva "pamponete"

la fel si pt toate cele care sunteti programate saptamana asta la cezariana sau inducere Mihamora, Moberi, Monytza, Bogalina, Kid si Androix 

Anca, 39s fix
Andrei Cristian
burtica
DidiAlex spune:
Intrebare pt cunoscatoare si experietze bune: Chiar e BUNA pompa de muls Avent Issis??? Io nu mi-am cumparat-o si vreau sa intreb inainte.
Si, Ella poate ne mai citesti: folosesti sacii de dormit? L-am vazut pe David intr-o poza intr-unul si as vrea sa imi achizitionez dar cum la Robert nu am folosit decat tarziu si el nu i-a vrut, imi trebuie o parere avizata 
Miniuta, de maine e la Tchibo oferta pt bebelusi. Ma intereseaza perna aia pt alaptat in primul rand, saculetii de dormit + babetzicile. Un NU pt body. Nu-s cine stie ce, calitativ vorbind.
PEPSI, poate te uiti si tu pe site de la tchibo.uk, asta ca-i in engleza si imi spui o parere avizata in acest sens.
Cam multe cerintze pt o zi ![]()
EDIT: unde ati disparut fetelor TOATE?????
ella_74 spune:
io intru des si va citesc si observ intr-adevar ca mamicile nu prea mai intra sa scrie...eu le inteleg;
as vrea sa va povestesc numai lucruri frumoase dar din pacate noul stil de viata impus de bebe nu este ceea ce ma asteptam; eu credeam ca mamicile fac depresie postnatala din cauza faptului ca nu se descurca cu bebe, de ganduri, de temeri legate de el; io traiesc depresia postnatala dar n-are legatura cu toate astea ci cu faptul ca viata mea de dinainte de bebe a fost asa comoda si toate reperele mele: birou, lecturi, shopping, orele de tenis, iesirile in oras, vacantele au disparut brusc, si nimic din peisajul actual nu mai are legatura cu toate astea; ma simt legata de maini si de picioare, ma chinui sa ajung abia la cosmetica, timpul meu liber de alta data nu mai exista, asta in conditiile in care am ajutor destul si mare lucru nu fac in casa in afara ca trebuie sa schimb bebe, sa-l hranesc ...ma tot intreb daca nu cumva sunt egoista fiindca ma cramponez de trecut si imi doresc sa am tot ce am avut inainte de bebe; din ce va scriu, poate ziceti ca nu-mi stiu prioritatile si nu stiu ce e cu adevarat important in viata, dar va asigur ca mi-am dorit tare mult acest bebelus, pe care il iubesc enorm ; si cu toate astea, nu reusesc sa ma bucur din plin de bebe, sa vad doar jumatatea plina a paharului.
Pe de o parte, sper (naiv!) ca viata mea va reveni treptat la ce a fost, pe de alta parte, imi dau seama ca totul de acum inainte va gravita in jurul bebelusului si trebuie cumva sa-l prind si pe el in carti in tot ce voi incerca.
Sper sa trec cu bine perioada asta de acomodare.
Voi, proaspte mamici cum traversati aceasta perioada?
, mamica de David
ella_74 spune:
DidiAlex,
Pompa Avent am , dar e manuala, banuiesc ca tut te referi la cea cu memorie; eu sunt multumita de asta manuala, nici nu stiu ce m-as face fara ea fiindca , desi nu beau ceaiuri de facut lapte, am in surplus si trebuie sa ma mai mulg ca sa pot sa golesc sanii...daca incerc sa mulg cu mana, nu iese nici un strop, in schimb daca pun o compresa calda pe ei si dau cu pompa, scot o gramada de lapte...
Cu saculetii de dormit...acum nu-i mai folosesc fiindca e foarte cald si bebe doarme fara sa-l acopar cu ceva; doctorita mi-a spus sa-l tin in casa doar intr-un body cu maneca scurta si sosete, asa ca saculetii vor fi buni abia la toamna; eu i-am primit masura 0-6 luni dar o sa cumpar si mai mari fiindca sunt foarte buni...cand l-am adus pe bebe de la maternitate, l-am tinut prima saptamana in saculet cand dormea; fiindca bebe era obisnuit din burtica sa stea cu piciorutele stranse si ridicate, avea tendinta sa-si ridice in cap orice scutec/paturica cu care il inveleam; cu saculetul a fost simplu, oricat incerca, nu reusea sa si-l puna pe fata.
, mamica de David
addinel spune:
buna burtici...
in primul rand felicitari tuturor noilor mamici: lulu, vas, msemcu, bebei sanatosi si mancaciosi. ma scuzati daca am uitat pe cineva, nu e intentionat, ar neuronii mei sunt atrofiati de caldura, cred ca prea multe sinapse nu se mai realizeaza.
eu nu am mai scris in ultimele zile desi v-am citit constant. eu trec printr-o cumplita depresie prenatala si am zis sa nu mai intru sa stresez cu problemele mele.
ella ma tot gandeam la ce ai scris... eu cred ca niciodata nu vom mai avea viata de dinainte de bebe, totul e sa ne obisnuim cu asta si sa ne restabilim o noua "ordine" care sa ni se potriveasca si sa ne placa, de data aceasta incluzandu-l si pe bebe.
pupici la burtici si 

pentru fetele care se pregatesc sa nasca.
35+
"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."
DidiAlex spune:
Ella, ceea ce ti se intampla tie ni se intampla la toate.
Numai ca putine au curajul sa recunoasca asta si mai ales sa scrie.
La mine situatia a fost putin diferita la bb1. Am fost in categoria celor care iubeau copii dar NU ii doreau. Am slabit 5 kg cand mi-am dat seama ca sunt insarcinata. Mai ales ca eram pe AC de ani buni. Eram la fel de organizata si am trecut in extrema ca acum numai pot scrie nici macar un mesaj cap coada ...DAR ma multzumesc ca e sanatos si noi suntem fericiti. Viata ar fi fost mult mai sterila fara acest copil. Tot la el ne-am gandit cand l-am planificat de bb2. Acum stau cu inima stransa si nu imi doresc sa fie la fel sau cel putin la fel cum este bb1. Stiu ca sunt nitel cam inconstienta, tocmai scapasem de un copil mic, am scapat de biberoane, pampers, am copil cu care ma inteleg dar mi-l doresc enorm pe acest bb2.
Si, abia acum, de cand sunt parinte imi respect si mai mult parinti si socri. Sunt totusi mai calma si mai atenta si in modul de cum traversez strada. ...
Timpul, zic io le va rezolva pe multe. Va merge la gradi si va veti bucura impreuna. Sunt minunati copii astia.
Pt mine nu perioada asta a fost cea mai crunta in relatie cu bb ci ulterior cand a inceput sa mearga.
De regula, daca ma apuca depresia aplic formula: Cand ma uit la mine ma ingrozesc, cand ma uit in jur ma linistesc!
Abia astept sa citesc si alte pareri/trairi....
ELTEKA spune:
Ancamari, nu-mi pare rau deloc, uite pentru pereche:
De fapt cred ca aveai tu dreptate, luase vreo 100gr, adica 50/s, numai ca imi scriam si cu Raluca si eram si pe messanger, asa ca le-am facut varza ![]()
Pauly
, tu cand ai control?
Mica si Carrie, bine ati venit acasa. Mica, asa pupi bebita de-mi vine sa pup si eu ecranul 

Lulu, felicitari!

Miniuta, stai tu linistita
, nu tre' sa te iei dupa nimeni. Eu in general cand am faccut comparatii, nu mi-am creat decat motive de ingrijorare. E mai bine sa vina la termen! Al meu e mai furtunos, seamana cu mine si cu taica-su ![]()
DidiAlex, am innebunit cu prajiturile alea, dar aici n-am ingrediente
Las' ca merg eu in Europa...Pe urma o sa-mi caut motiv sa le fac, ca la noi ...eu va trebui sa pierd kilogramele de la bebe, taica-su e sportiv...poate o invit pe soacra mai des ![]()
Asa e, ai dreptate, poate sa stea deschis mult si bine, mi-a zis si mie doctorita ca nu e 100% ca vine mult inainte. Insa dupa presiunea pe care o simt in zona "aia", e cam "lasata" povestea
. Oricum, nu mai am de gand sa infulec asa, ca nici 600gr/sapt nu e ok, astia mi-l scot fortat la controlul viitor (marti). ![]()
Stii ceva, observ ca am pupat pe toata lumea pe lista, asa ca trebuie sa "suporti" si tu ![]()

Raluca draga mea
, sa stii ca nu te-am abandonat, m-am dus un pic in pat, azi noapte am dormit ca naiba...Ma cam doar capul, am niste scurte ameteli si piciorul drept asa umflat ca - dupa ce am stat cu el sub mine, s-a transformat in cea mai hidoasa chestie posibila...ca o minge de fotbal sparta 

Sper ca a venit sotulica al tau acasa si s-au mai linistit apele. Imi pare bine ca te-ai pus pe mancat, observatia mea e ca noi europenii reactionam diferit la mancare...Chestiile astea japoneze sunt f sanatoase, jos palaria, dar pe mine nu ma ingrasa. In alta situatie, ar fi ideal, dar eu am observat ca bebe nu se ingrasa daca eu nu pun chiar nimic.
Sigur, nici nu trebuie sa mancam un nr bomba de calorii, mai sunt mamici de 20kg extra, cu bebe de 3kg, deci trebuie chestii nutritive.
Eu vad ca fructele mi-l umfla pe Dolofanel, si mananc o o felie imensa de pepene, un mar, un grapefruit, un ciorchine de struguri sau o mana de cirese pe zi...cam toate astea
(cel putin asa am facut in ultima saptamana, acu' o sa incerc s-o iau mai usor)
Am mai observat ca pastele si pizza si cartofii trag mai greu decat orezul...Am incercat sa mananc carne in fiecare zi (imi place in mod deosebit pui la rotisor, o jumatate de puiut din asta japonez, fara pic de grasime, fraged de se topeste in gura).
Legume...(nu fierte, cum au zis ei) reusisem sa mananc: juma' de avocado (imi place de mor...), rosii si castraveti, dovlecel crud, cam jumatate de ardei colorat (astea in fiecare zi) + salata de la puiul de rotisor ![]()
Nu prea ma impac cu lactatele, mai mananc iaurt si branza telemea si branza de vaci, dar suplimentez cu napolitane din alea de calciu.
Cam asta a fost "regimul" meu saptamana trecuta, jur ca a functionat. Acum trebuie sa descopar cum sa mai moderez fara sa mor de foame, ca jur ca niciodata n-am mancat mai mult decat mi-a venit (plus ca n-am mentionat Haagen Dazs-uri la ceas de seara, wafe cu caramel si ciocolata aia "mov"...oooooh)
Cat despre masuratori, ti-am scris care e parerea mea. Uite, chiar si azi tipa dinaintea mea mai avea 2 zile pana la DPN si era la 2,885kg...Iar doctorita i-a zis "bravo"! Din punctul lor de vedere, tu mai poti sa iei linistit in greutate pana la DPN. Si poate ca e asa cum calculeaza doctorul tau: nu dupa UM ci dupa masuratori.
Restul am luat cu copy si continui pe PM, ca ma bat fetele din cauza mesajelor kilometrice ![]()
Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
Poza minunii mele/Viata in formare
byu spune:
Buna....
am o veste ....
azi la 12.55 MIHAMORA a nascut un baietel de 3750g

insanatosire grabnica iubita si sa fiti fericiti langa odorasul vostru drag 
in ceea ce ma priveste eu sunt bine din ce in ce mai grea dar bine, am intrat si noi in luna a noua si asteptam cu nerabdare sa vina printul
Byu
36+ cu
CASIAN ANDREI
Poze
ancamari spune:
Ella, parca ai vorbit din capul meu si eu inca nu am nascut! Si mie mi-e frica ca nu ne vom putea obisnui (eu si sotul meu) cu un stil de viata in care totul se face pentru copil. Sper sa reusim totusi sa ne bucuram de copil si sa nu vedem noua situatie de parinti ca pe ceva frustrant, ci ca pe o completare, o implinire. Deja sotul meu zice ca vara viitoare sa mergem in Cuba in vacanta si eu ii spun ca e prea periculos cu copil de 1 an, daca se imbolnaveste? El crede ca daca il luam pe copil cu noi peste tot nu o sa fie nimic schimbat in rau.
Si mai sunt si multi parinti care lasa copilul la bunici (la sute de km eventual) sau cu bona (si in week-end!) de cand sunt foarte micuti si ei isi vad de viata lor fara nici o problema.
Deci solutii exista, fiecare trebuie sa gasim o cale de a ne adapta mai mult sau mai putin la noua postura.
Ella, ti s-au vindecat sanii? Taietura te mai doare?
Te pup si ma bucur sa vad vesti de la tine!
Anca, 39s fix
Andrei Cristian
burtica
Sobi spune:
Didi, eu mi-am luat pompa electrica isis de la avent de la baby-expo si am dat pe ea cred ca in jur de 450 Ron; asta dupa ce am studiat pe aici pe forum impresii si pareri despre pompe. nu stiu daca o sa-mi trebuiasca sau nu insa cert e ca pentru linistea mea pompa trebuie sa fie in casa. acelasi lucru si cu saculetul de dormit - am cumparat si eu unul ca sa fie, acum cateva zile de cand au dat caldurile m-am dumirit ca o sa fie prea cald sa doarma in el bebele, dar tot io mi-am zis ca poate mergem cu bebele la munte si o sa-l folosesc pe-acolo!!
ela, nu stiu ce sa zic, e delicat subiectul...insa imi e foarte clar ca nimic nu va mai fi ca inainte.
ralucami, hai fruntea sus si la "placinte inainte"... daca bebele e bine ecografic, nu cred ca e nici o problema. cand ai urmatoarea echo?
Andreea 33+
Vladut
POZE