atentie mare la copii-in vacanta si nu numai

atentie mare la copii-in vacanta si nu numai | Autor: speed

Link direct la acest mesaj

o fetita de 4 ani a fost rapita intr-o statiune din Portugalia
http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2007/05/06/nmaddy06.xml

link-ul e in engleza,incerc sa fac un rezumat: o familie din anglia-3 copii,mama,tata- in vacanta in portugalia.intr-o seara parintii si-au culcat cei trei copii si au decis sa iasa la o terasa din apropierea apartamentului in care si-au lasat copiii.parintii merg din jumate in jumate de ora sa verifice daca sunt ok micutii(sau cel putin asa au declarat). doar ca la moment dat gasesc fereastra apartamentului sparta si fetita -Madeleine- de 4 ani, disparuta.inca nu au gasit-o.
aasta s-a intimplat cam acum 10 zile,presa si televiziunea din anglia si de aici,din irlanda ,vuiesc.am auzit tot felul de povesti in acest timp,relatari ale parintilor care au trecut prin situatii similare si a fost ca un dus rece pentru mine.in genereral sunt foarte atenta in privinta asta,sunt constienta de pericolele existente si incerc sa nu-mi scap copilul din ochi sau din mina.cu toate astea,analizind situatia cu sinceritate,mi-am dat seama ca de-alungul anilor ar fi fost posibil in zeci de situatii ca sa-mi fie rapit copilul.ma refer la cele citeva momente cit am pierdut-o din ochi intr-un supermarket,sau de cele 2 ori cit a lasat-o sotul meu singura in masina,adormita fiind,ca sa plateasca benzina (pentru asta a fost abuzat psihic si fizic de catre mine si sper sa nu mai repete greseala...)
din cite am inteles exista retele organizate de rapire a copiilor,fac rapiri la comanda-fie pentru pedofili,fie pentru adoptii etc. in general "ochesc" victimele inca din aeroport iar rapirea se produce de regula fie in prima ori in ultima seara de vacanta.asta fiindca in prima seara in general parintii sunt obositi,nu si-au format inca o rutina etc iar in ultima seara fiindca parintii sunt mai relaxati,au vazut ca nu s-a intimplat nimic pina in momentul respectiv,vor si ei sa se distreze de bun ramas.
cred ca e foarte important sa constientizam ca ni se poate intimpla si noua!. pe de alta parte si mai important e sa nu cedam presiunii si exemplului altora:adica daca alti parinti isi lasa copiii nesupravegheati si nu se intimpla nimic asta nu inseamna ca trebuie sa facem la fel,oricit de tentant ar parea.
mi se rupe sufletul pentru micuta rapita,astazi implineste 4 ani...si mi se rupe sufletul si pentru parintii si rudele ei.

putin off -topic: am auzit bunica fetitei la radio spunind ca a rugat organizatorii eurovizionului sa afiseze un poster cu fetita disparuta la un moment dat dar a fost refuzata din motiv ca fiecare secunda e calculata in timpul programului si nu se admit abateri...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabitza1977 spune:

Sa ne rugam cu totii sa o gaseasca...biet puiutz mic si nevinovat!
Doamne ajuta!
Ai mare dreptate speed, parintii tb sa fie mereu cu ochii in 4!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Imi pare rau ca au trecut aproape 2 saptamani de cand a disparut fetita. Nu ma pot abtine sa nu ma gandesc la cazuri similare, cunoscute tot aici, pe DC si care, din pacate, nu au avut un final fericit. Sper din tot sufletul ca, de data asta, sa fie altfel!
Dumnezeu sa te aiba in paza, Madeleine si sa nu lase sa ti se intample nimic rau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

mda, eu sint cam paranoica din punctul asta de vedere: nu numai ca nu suport sa o scap din oki, da' nu o las nici macr cu barbatu-meu pe afara. De obicei ma uit destul de atenta in jurul meu si, daca mi se pare ceva dubios, o iau si plec.

De ex., acum vreo luna, am iesit cu bb in carucior intr-un parc mic, din apropirea casei. La ora respectiva - cred ca 2 dupa amiaza, era pustiu. Si, la un moment dat, a venit un tip si s-a oprit cam la 50 m in spatele nostru, sub niste pomi.
Nu s-a asezat pe nici o banca, nu facea nimic, pur si simplu statea acolo si se uita in toate partile.

Prima data am zis ca...nah, o avea omul treaba, sau o astepta pe cineva.
Dupa care, cind am vazut ca nu pleaca, nici nu se misca de linga noi, m-am gindit sa imi ascult totusi instinctul si am luat-o repede spre casa.

Si... curios... exact dupa ce ne-am indepartat noi, a plecat si individul.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

da...este un subiect foarte sensibil, e groaznic pentru fiecare parinte care imediat se gandeste la copilul lui. mai rau este ca aceste lucruri urate se intampla in lume, si auzisem la un moment dat de o statistica facuta de nu stiu ce agentie care spunea ca la fiecare 5 minute dispare cate un copil undeva in lume. e foarte trist...ne rugam bunului Dzeu sa ne pazeasca si incercam sa fim cu ochii in 4 tot timpul.

Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez

varsta Erik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Stiti ce, e tragic ce s-a intamplat fetitei dar parintii aia cum pleaca domne si lasa copilul singur in camera??? Ce la juma de ora sa verifice? Eu una nu as avea curaj. Cand eram copil eu si sor-mea ne-am trezit singure in casa la un moment dat, bunica plecase pana jos sa cumpere ceva, noi eram destul de mari (ca imi amintesc faza) si tot ne-am speriat, am iesit pe scara amandoua si am inceput sa urlam.
Mi se pare total aiurea sa las copilul in camera si eu sa ies la terasa, scuze.

PS: anul trecut la mare intr-o seara faza similara, pe un balcon la etajul 4 un copil de 3-4 anisori urlaaaa dupa mami si tati care sigur il "verificau" din juma in juma de ora, eii savurand de fapt o bere rece la terasa. Copilul escalada balustrada si toata lumea era disperata sa nu cada de la balcon. S-au dus pana la urma niste barbati la receptie si a mers cineva sus sa deschida usa sa ia copilul din balcon.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hcclara spune:

acum sa nu va suparati pe mine si sa incepeti sa ma faceti cu ou si cu otet, imi pare nespus de rau pt micuta, ...dar cum au putut parintii aia sa-si lase copii si sa plece pe terasa sa bea ceva? si ce daca tot veneau la jumate de ora sa vada ce fac copii...pt mine nu au nici o scuza! mi se pare inadmisibil!
Domnul sa o aiba in paza pe micuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Sunt intru-totul de acord cu voi cu nescapatul din ochii,dar totusi pana la ce varsta s-o faci?Pana la urma tot trebuie sa-l lasi sa vina de la scoala,sa se joace in fata blocului cu copii,sa cumpere o paine de la magazinul de jos!La varste un pic mai mari cum ii putem proteja,ptr. ca prea multa protectie cred ca ar dauna de la un moment dat pentru copil in sensul de a nu-l lasa sa se decurce in situatii obisnuite,intelegeti ce vreau sa spun?Oare cum ar fi mai bine,sa-l protejezi continuu sau sa-l lasi si pe el sa se confrunte cu situatii noi,fara sa fie parintele prin preajma?

Mergi la inceput

Pai in nici un caz nu trebuie sa-l lasi singur la 4 ai.
Eu ma gindesc ca si in primii 3-4 ani de scoala as putea sa imi duc si aduc bblisa cu mashina....

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

quote:
Originally posted by Elise
Eu ma gindesc ca si in primii 3-4 ani de scoala as putea sa imi duc si aduc bblisa cu mashina....

Elise & BBLisa

Si pe urma ce faci,tot copil este si la 10 ani si vulnerabil!

Mergi la inceput

pe urma ii iau mobil sa ma anuntze pe unde e shi ce face.
Ce sa-i fac, doar nu o sa o tzin de manutza pina la 18 ani... nu ca eu n-as vrea....

Elise & BBLisa

Mergi la inceput