Colectia de toamna iarna 2005(134)
Raspunsuri - Pagina 7
Gandacel spune:
quote:
Originally posted by catutza
Am si eu o mare intrebare :cu ce dati la julituri? Bianca a cazut ieri la tara si si-a julit un genunchi, iar astazi la padure a cazut iar si si-a julit amandoi genunchii . Nu aveam nimic la mine asa ca am sters-o cu servetel umed si i-am dat cu putina crema cand am ajuns acasa.
Buna!!!! (tuturor)
Ii dau cu cutaden, cicatrizeaza, face coaja si reface tesutul de dedesubt. Si e ieftin! Aaa, cat despre curatat, apa si sapunul sunt sfinte!
Lavi, multumesc mult pentru raspuns, la fel si lui Stefanalex, nu stiam ca si tu ai fost in situatia asta!
Joy, despre leganatul pe picioare... acelasi raspuns am pentru tine ca si pentru somnul de peste noapte! Muta-l in dormitor, SINGUR! Sa nu te mai simta in preajma. Acum normal ca tu esti muuult mai interesanta decat somnul! Incearca si ai sa fii fericita.
Intalnire: sunt de acord cu ora propusa de Lavi. Cat despre data, sunt mereu disponibila, pana la anul! Despre locatie, eu zic ca daca vrem sa avem liniste si posibilitatea sa discutam intre noi, ne trebuie ceva unde sa poata fugii piticii in voie, explora fara sa dispara din campul vizual ori sa pateasca ceva. Stiti vreun loc de genul asta? Altfel, fugim care incotro, ori ne rugam sa stea toti la un loc...
Va pupam. Pe curand.
joy04 spune:
fetele, socrela mea mi l-a invatat pe picioare. si leganat cand am fost astavara la ai mei nemai fiind in patutul lui, nu adormea decat leganat nitel in brate.
dar si atunci ne-am chinuit nitel cu el ca neleganandu-l niciodata nu stia ca trebuie sa adoarma
cand am revenit acasa, cateva zile tot asa-l culcam pana si-a revenit singurel.
si atunci de cate ori venea socrela si il culca, mi-l culca leganat pe picioare. dar eu am aflat destul de tarziu.
apoi a stat cristi in concediu si la fel proceda...si apoi am ramas eu singura cu leganatul.
cateodata adoarme si singurel pe perna, dar NUMAI cu biberonul in gura.
si intrucat incerc sa il scap de biberon, macar sa nu-l mai asocieze cu dormitul...plus ca asa adoarme mai repede si-mi fac si eu alte treburi...ca decat sa stau cate juma de ora incercand sa-l conving sa adoarma...
mai fetele, mie mi se face parul maciuca cand ma gandesc ca o sa fiu singura cu amandoi piticii...
ma uit la GANDACEL ca-i destul de greu si nu stiu daca sunt in stare.
si pe pitic la socrella nu-l dau.
Joy 21+ & bobuletu mic (dpn 21.09.2007) & Vlad Andrei (1 decembrie 2005)
foto
catutza spune:
Buna!
Multumesc mult de tot pentru raspunsul cu juliturile. Acum au facut coaja si nu se mai vede asa de rau, dar ieri erau sangerande si rosii, i-mi era tare mila de ea.
Mihai rade ca e un "baietoi" acum, e foarte repezita asa ca...acum are genunchii varza.
Intanlire , si eu as prefera dupamiaza dupa ora 17. La pranz este foarte cald, trebuie sa manance sa doarma, asa ca cel mai bine este dupa ora 17-17,30. Unde vreti voi.
CristinaH , tu vrei sa te ? Du-te la doctor!!!Macar fa repaus cateva zile sa se refaca cat de cat piciorul. si te asteptam mai des
Gabitaco, Miha , pe unde umblati? Mai stie cineva ceva de ele?
Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)
felicia74 spune:
Salut!
Stiri de pe fronul muciosilor: avem muci ai putini, gratie Olynth-ului spray (e ptr copii de peste 2 ani, dar asta e, bine ca ne lasa sa-i punem). Ii mai punem si Colargol in somn, dar se cam prinde... Insa am inceput sa tusim magareste, chestie de care mi-e frica rau, sper sa nu ramana mucii pe plamani, ca asa am ajuns la spital data trecuta
Insa e voioasa, i-e dor de copii si de parc (pana acum am scos-o doar prin locuri retrase).
As zice ca e spre bine, dar daca persista mucii sau tusea pana marti merg cu ea din nou la doctor.
dordia si noi avem acelasi program de masa,doar ca nu mai mancam cereale.
ilenutzafii fericita ca V are parte de asemenea conditii la bunici, ca uite Ilincuta nu merge decat in parcul plin de kk de caine... Ma rog, altii n-au nici atat. E cea mai buna voptiune pentru tine. Te vei ocupa de el destul cand va incepe gradi.
Iar doarme copilul de la 1,30, gata o trezesc.
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
ioana_77 spune:
Hello!
Bantui si eu pe-aici, ca dorm ai mei si eu nu am somn.
Am o MARE problema.
Tocmai ne-am intors de la o petrecere de 1 an a unei fetite si Maria iar a plans mai mult de jumatate din timp. Problema: se sperie RAAAAAAU de copiii care tipa pe langa ea. Sau de cei mai mici care chitaie pe limba lor.
O consider o adevarata problema, mai ales ca am observat ca asa se intampla de fiecare data cand mergem in parc si stam in compania altor copii. Cum a tipat unul, gata, incepe plansul. Si ea plange, nene, nu se preface.
Ea e SUPER sociabila cu oamenii mari.
STau si ma gandesc ca cea mai mare greseala a fost ca nu am dus-o prea des in comapania altora de varsta ei. Dar asa a reactionat si prima data pe la vreo 10 luni cand a venit la noi in vizita un baietel mai mic. Cand a chirait o data, mandra mea a inceput sa planga si pana nu au iesit musafirii pe usa nu s-a oprit.
Ce sa fac?
Eu o inteleg ca se sperie, dar mi se pare ca protectia asta permanenta mai mult o incurajeaza la comportamentul asta.
E frustrant, fiindca de doua ori am fost la petreceri in aceeasi companie si din 5-6 copii cati erau numai a mea plangea de mama focului din cauza celorlalti.
Maria(29.11.2005) si Ioana 13+
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ea9815662d7c2a948441b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">1 an
Aprilie07
catutza spune:
Felicia , sper sa-si revina Ilinca si sa nu ajungeti iar la spital, curaj ca va fi bine, trebuie!!!
Ioana , parerea mea e sa o duci cat mai des in parc sau sa te duci cu ea in vizita la alti copii mici, incet incet se va obisnui. Sau macar cheama in vizita o mamica cu un copil mic cuminte, adica sa nu tipe din senin-intelegi tu.
Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)
ilenutza spune:
Feli, lasa ca va faceti voi bine!.Sa ne zici ce pat ii iei Ilincai!
Ioana, nu stiu ce sa zic, deci se purta asa inainte sa ramai insarcinata.Se stie ca cei mici sunt f sensibili si simt imediat un nou copil.
Vorbeste cu ea, explica-i de ce tipa copii, ca asa se manifesta bucuria lor, ca nu trebuie sa ii fie frica, ca o iubesti si esti langa ea.previn-o:"vezi ca mergem in parc si ne intalnim cu alti copii;copii mai tipa de bucurie si sunt bucurosi ca esti si tu cu ei;copii ar fi fericiti sa te joci si tu cu ei chiar daca ei tipa".repeta-i ceva in sensul asta.Poate ca tipetele copiilor le asociaza cu ceva si de aia plange.explica-i ce inseamna tipatul.
Ma rog, eu cam asta as face.Copiilor trebuie sa le spui in cuvinte totul, fara cuvinte pentru ei nu exista un anumit lucru.
Si invita pe cineva cu un copil mai mare sau mai mic decat ea sa se joace impreuna, dar tot asa explica-i inainte la ce sa se astepte, previn-o, pregateste-o.
O sa inteleaga pt ca este o fetita dulce si inteligenta.
Si spune-i si de fratiorul/surioara ei, sa auda direct de la tine nu de la altii sau cand vorbesti cu altii despre asta.Ca si el o tipe , o sa plaga cat e mic, etc.
Cand il intreb pe Victor cum plange o cocutza ( adica un copil mic, mic-a vazut el in parc) zice :oa, oa.Zic :"Uite asa o sa planga si fratiroul tau ca e mic si nu stie altceva!"
Edit: si nu cred ca e relevant ce s-a intamplat cand avea 10 luni.Si Victor facea pe atunci crize de plans cand vedea pe cineva strain, dar nu am dat importanta, l-am lasat in apele lui, era prea mic.Nici tu nu face din asta o problema prea mare pentru ca va simti asta si poate se va acutiza.Trateaza lucrurile natural:"Daca te sperii de ceilalti copii asta e.Dar sa stii ce ei nu vor sa iti faca rau sunt doar bucurosi ca esti si tu cu ei, etc , ma rog , hai ca ma repet!
Pupice
Ile 31 si Victor ( 22 dec 2005)
AMR 09 sapt.
www.onetruemedia.com/shared?p=298317a6ed3728312027b9&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Paste 2007
leea_cv spune:
Da mai Ioana, delicat subiect.Si la noi se intimpla ceva asemanator,in sensul ca T nu vrea sa socializeze cu alti copii.Fuge de ei.In parc e solitar.Mai bine se joaca cu pietre,lemne si alte magarii decit sa se atinga de vreun copil,in orice fel.Cu oamenii mari n-are probleme.Ma bate foarte tare gindul sa-l duc grabnic la cresa/gradi sa nu se salbaticeasca.Azi am fost la teatru de papusi pt prima data.Erau o multime de copii in ur,care chitaiau,se jucau,aplaudau,numa fii-miu statea agatat de mine ca un maimutzel.Cum se apropiau copii se cerea in brate.Pe de alta parte i-a placut piesa la nebunie.A stat nemiscat si a urmarit-o,in timp ce io aproape ca behaiam de plictiseala.In fine, ma cam chinuie comportamentul asta si nici eu nu stiu cum sa-l fac sa intre in normalitate.(ceea ce inseamna pt mine normalitate).Mie mi se pare un copil special.Adica in parc,de exemplu,in timp ce altii tzopaie si striga,el isi ia un batz de pe jos si se aseaza intre "cracii" unor radacini imense de copac si sta linistit acolo,privind pierdut undeva spre cer,minute in sir.Zici ca toate problemele lumii asteia s-ar fi concentrat si ar fi fost aruncate in grija lui.Clar -vazatorul ala imi zicea ca,avind inclinatii oculte(dupa cum simte el) copilul vede spirite,ale celor trecuti dincolo.Acuma io as innebuni sa stiu ca lui Tudor chiar ii apar asemenea traznai in fata ochilor...Divaghez...In problema noastra cred totusi ca anturajul lipsit de copii e cauza.Deci ar trebui sa-i incurajam sa interactioneze cu alti micuti.Si vorba lui Ile, explicat ce,cum si de ce. Si Tudor mi-a facut citeva crize (el facea spasmul hohotului de plins) cind alti copii au tipat linga el.
Hilde desigur ca nu-i infofolit Steff in body si pantalonasi.Doar ca am vazut eu ceva poze in care mi s-a parut foarte imbracat.Ultimele al caror link ni l-ai dat.Era in ceva vestutza cu dungi.Da poate ca erau mai vechi.Si n-are importanta.Fiecare stie cum sa-si imbrace copilul.
Feli pentru Ilinca.
Leea si Tudor David (19.12.2005)
iubire…in imagini
............................................................................
Vrei, te rog, sa iei putin mina de pe umarul meu?...Poate reusesc sa zbor.
Ce pacat!Intr-o zi,fiecare copil va invata ca nu tot ce se clatina e leagan...
Hildegard spune:
Poze de azi de la mc donald(prima data l-am dus sa se joace acolo dar pot sa zic ca i-a placut foarte mult...si pe deasupra am mancat rautati adica cartofi prajiti. na!)
1,2,3,4,5,6,7
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 6 luni)
dordia2000 spune:
Ioana si Razvanelul Addyei facea asa cand fi'miu tragea cate un tzignal dar....usor,usor s-a obisnuit. Eu zic sa insisti sa o duci in colectivitati mai galagioase si o sa se obisnuiasca.
La mine bineinteles ca nu au aparut rusii dar...deja cred ca voi sunteti sigure de verdict dar...eu am nevoie de o confirmare pe care o voi primi ca....pe marti-miercuri!
Va poop si incerc sa pun niste poze!
Diana mamica de Stefan-Cristian 14.11.2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz
Albastrele ambitioase, maine nu vor mai fi ...GRASE
Dordia, Violeta,Bfly si InaC