Medicamente periculoase pt.sarcina

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tinabeve spune:

Multumesc, Carmilia.
Prospectul il citisem si eu dimineata si de aia ma si impacientasem. Sa speram ca au avut grija la dozaj...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmilia spune:

Ieri mi-am facut curaj si am mers la dr.psihiatru care m-a tratat de anxietate.Nu m-a certat pt.ca am intrerupt tratamentul,m-a felicitat,m-a asigurat ca nu exista nicio problema pt.bebe si mi-a explicat despre pericolul medicamentelor.Sunt f.f.putine medicamente cu efect dovedit teratogen(care provoaca malformatii).Mi-a recunoscut ca recomandarile medicilor si farmacistilor de a nu lua medicamente sunt "suflatul lor in iaurt".Explicabil,pt.ca in momentul in care se naste un copil cu probleme exista sute de factori care ar putea fi cauza si nu se poate discerne.Deci,"in afara aerului pe care-l respiram si care e asa cum e,si la care nu putem renunta,sa incercam sa eliminam orice posibila cauza de neplaceri".Si m-a durut sufletul,Chantal,cand mi-a dat ca exemplu studiile facute in America pe sute de femei care se tratau cu Prozac.A fost o perioada cand se consuma "pe paine".De fapt,si acum americanii sufera la greu de depresii si anxietate.Ei bine,nu a existat nici macar o singura diferenta intre copii mamelor respective si ceilalti copii.Mai mult,d-na dr.are paciente bolnave de epilepsie si boli mintale carora nu li se poate intrerupe tratamentul si care insista sa faca copii.In general,se nasc sanatosi.Mai tarziu insa,aproape niciunul nu scapa de "mostenirea" mamei.Pe mine m-a linistit complet.Sfatul meu e sa intrebati 10 medici,daca e nevoie,inainte sa luati decizia de a renunta la sarcina din cauza medicamentelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jeremias spune:

si au iau de 5 luni antidepresive adica esprital 30mg cum am aflat ca sunt gravida am renuntata la ele este bine oare pentru bebe...imi doresc foarte mult acest copil si nu vreau sa il dau afara acum am 32 ani si sunt la primul copil......imi este frica de ce imi va spune medicul psihiatru daca imi spune sa renunt la copil nu pot...pls help....

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by numeioana

Si eu zic ca esti gravida, dar totusi, nu stiu de ce, tind sa cred ca nu afecteaza fatul ce ai luat tu. Daca ai luat doza recomandata si nu doza mult mai mare. Mergi la doctor si spune-ne si noua ce ti-a zis. Si eu, de cand ma chinui sa raman gravida, am inchis toate medicamentele intr-un sertar, caci nu mai vreau sa iau nimic.

Cumva depresia ta e din cauza ca nu ramaneai gravida? Ca asta e motivul meu de ingrijorare si de tristete...

Ioana
bebe?! - decembrie 2006

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

sos
si eu sufar de depresie am luat esprital 30mg si cand am aflat casunt gravida am renuntat la ele imi este frica de ce imi va spune psihiatru imi doresc acest copil foarte mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

devreme ce ai intrerupt medicatia anti depresiva deocamdata este ok. psihiatrul nu are cum sa recomande avortul. totul depinde de tine acum, sa te descurci bine fara terapia medicamentoasa. mai ales daca sarcina nu este foarte inaintata riscurile sunt minime.
sarcina usoara si bebelus sanatos!

Roxana

Mergi la inceput

iti multumesc pentru incurajari roxana de cand numai iau antidepresivele nu ma simt prea bine dar voi afla luni ce pot sa fac la copil nu vreau sa renunt mai ales ca este primul si cu greu am reusit sa il conving pe sotul meu sa facem un copil...sa imi ajute Bumnezeu....sanatate tuturor gravidutrlor si nastere usoara

Mergi la inceput