Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Conserve%20pentru%20iarna: Zacusca ( 49 retete )

ZACUSCA DE MORCOVI (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 7455)
Tocati ceapa si puneti-o la calit īn uleiul fierbinte, īn vas acoperit. Cānd s-a aurit, adaugati morcovul curatat si dat prin razatoare. Īn continuare puneti gogosarii copti curatati si tocati, sucul de rosii si condimentele. Lasati zacusca sa fiarba la foc mic, de preferinta īn cuptor, pāna cānd scade bine. Puneti-o fierbinte īn borcane, lasati-le o ora īn cuptorul cald si legati-le cu celofan.
ZACUSCA DE MORCOVI (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3048)
Dati prin masina de tocat morcovii, ardeii si vinetele. Separat tocati ceapa si caliti-o īn ulei. Īn alt vas pregatiti un bulion mai scazut din rosiile carora le-ati separat semintele si pielitele. Adaugati īn acelasi vas: ceapa bulionul si piureul de legume. Potriviti dupa gust de sare, puneti foile de dafin si lasati vasul sa fiarba īncet la cuptor. Cānd zacusca a scazut foarte bine, puneti-o īn borcane, legati-le si lasati-le 30 de minute īn cuptorul cald.
ZACUSCA SPECIALA (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 4578)
Coaceti vinetele, ardeii si gogosarii, curatati-i de coaja si dati totul prin masina de tocat. Separat dati pe razatoarea mica merele si morcovii si tot separat pregatiti un bulion de rosii mai legat. Caliti ceapa tocata marunt, puneti restul legumelor pregatite, adaugati bulionul de rosii si lasati zacusca sa fiarba īncet īn cuptor cu foc mic. Cānd a scazut bine potriviti-o de sare si puneti-o īn borcane pe care le lasati īn cuptorul cald la sterilizat 30 de minute. Legati-le cu celofan dublu si pastrati zacusca la rece.
ZACUSCA DE KAPIA (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 5756)
Se fierbe pe foc pāna iese o pasta. Ardeii kapia (6 kg) se coc, se curata de semintele, se spala, se lasa la scurs si se da prin masina de tocat si se pune īn prima compozitie. Se fierbe la cuptor pāna scade ca o pasta dupa care se pune īn borcane si se sterilizeaza.
ZACUSCA DE OPINTICI (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 11500)
Cu un cutit inoxidabil se curata bine ciupercile, dupa ce au fost spalate īn cāteva ape reci, apoi se taie īn bucati mici si se pun la calit, calculand cāte doua kg. de ciuperci pentru o jumatate de litru de ulei. Operatia se face īntr-un lighean mare, tinut pe foc mic si amestecandu-se īn continuu cu o lingura de lemn. Separat se toaca marunt 5-6 cepe mari, 1 kg de gogosari rosii, care au fost bine spalati si curatati de vinisoarele albe si seminte. Se adauga 3-4 capatani de usturoi tocate foarte fin. Compozitia se fierbe īn sucul pe care īl lasa legumele, aproximativ o ora dar se continua amestecarea pentru a nu se prinde de vas. Se adauga verdeata, mult parunjel si frunze de telina, foi de dafin, sare, piper si, cānd ulei se ridica deasupra, preparatul este gata. Se pune fierbinte īn borcane mici bine oparite si zvantate fara a fi sterse, care se leaga apoi cu celofan dublu. Astfel pregatite, borcanele se pun la cuptor, pe gratarul ridicat mai sus, cu foc mic, pentru o ora. A doua zi se repeta aceasta sterilitate īn cuptor īnca 40 de minute. Cānd s-au racit, borcanele cu zacusca se pun īn camara.
ZACUSCA CU CIUPERCI (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 5180)
Caliti ceapa tocata cu cipercile taiate, potriviti de sare si de piper si puneti foile de dafin. Cānd ciupercile s-au inmuiat, adaugati gogosarii copti separat si curatati, fara sa puneti māna īn apa, apoi bine alesi de cotoare si seminte. Adaugati rosiile depilate si lasati zacusca sa fiarba la foc mic. Cānd scade, potriviti de sare si puneti-o īn borcane mici, calde. Lasati-le īn cuptorul sobei pāna a doua zi, legate cu celofan.
ZACUSCA DE GHEBE (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 8779)
Curatati ghebele, spalati-le sub jet de apa, cāt sa le acopere. Lasati-le sa clocoteasca 5 minute, spalati-le sub jet de apa rece si puneti-le la fiert din nou pentru 5 minute. Separat caliti ceapa īn ulei si cānd se aureste puneti ardeii copti curatati si rupti īn fāsii. Adaugati gogosarii peste ceapa, lasati sa fiarba īncet 30 de minute, dupa care adaugati ghebele. De asemenea, puneti bulionul pregatit din rosii, potriviti de sare, puneti piper si cānd zacusca a scazut potrivit, puneti-o fiebinte īn borcane. Lasati-le īn cuptorul cald 20 de minute.
Zacusca de gogonele (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 14004)
SE PUNE ULEIUL CU CEAPA PE FOC PINA FIERBE(MOALE).SE PUN GOGONELELE TAIATE MICI,GOGOSARII TAIATI FELIUTE SI APA.CIND A SCAZUT SE PUNE SUCUL DE ROSII SI SE FIERBE PINA DEVINE PASTA.SE ADAUGA SARE,PIPER SI O LINGURITA DE ZAHAR.SE PUNE FFFIERBINTE IN BORCANE SI SE MAI BAGA PUTIN LA CUPTOR
Zacusca de vinete si gogosari (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3307)
Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna pe fund ( se pot toca numai vinetele iar gogosarii se taie felii). Se oparesc rosiile, se curata de pielite si se taie in sferturi. Sau... mai simplu si mai rapid cumparati rosii decojite si facute cuburi la cutie Se pun vinetele, gogosarii si rosiile intr-o cratita cu uleiul, in care s-a rumenit ceapa (dupa gust). Se pune zaharul, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc mic, pina mai scade zeama, observind sa nu se prinda de fund.
Zacusca se fasole (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 6346)
Pasul 1
Fasolea se pune la fiert pana da in primul clocot si se schimba apa. se da si in al doilea clocot se schimba apa si se adauga morcovul ras pe razatoarea mare. se mai lasa sa mai dea un clocot (specific aceste clocot pt ca fasolea nu trebuie sa fie fiarta foarte tare. se scurge cat se poate de bine de zeama pt ca va fi adaugata la pasul 2

Pasul 2
Intr-o oala mai mare (cam 10 kg pt cantitatile de mai sus) se pune uleiul la incins. Ceapa se taie solzi (julien) si se pune la calit. Gogosasrii se taie solzi (spalati, curatati)si se pun la calit. dupa ce se moaie se adauga rosiile taiale marunt (sau date pe razaroarea mare ca sa nu intre si coaja). se lasa sa fiarba 30 min la foc mic in zeama lor dupa care se adauga compozitia de la pasul 1 (fasolea fiarta cu morcovul fara zeama. Se asezoneaza cu dafin (max 5 foi), sare si piper (puteti pune si boia dulce/iute, delikat in loc de sare).
Trebuie sa fiarba pana scade si se ridica uleiul deasupra. PEntru a evita statul langa oala si amestecatul sa nu se lipeasca recomand sa se fiarba in cuptor la foc potrivit spre mic pana se ridic uleiul desuspra si capata o culoare mai inchisa.(sa zic un minim 2 ore, eu o las dupa ochi.) In felul asta fasolea ramane intreaga pt ca nu se amesteca tot timpul. Eu nu o mai fierb in borcane. Fac asha: O pun in borcane fierbinte (dar aveti grija ca e periculos) o leg bine borcanele cu celofan si le pun in paturi imediat. IN felul asta ele mai fierb sub paturi (le inveliti bine) si se sterilizeaza. Eu le scot a doua zi cand borcanele sunt deja racite. LE verificati daca sunt sterilizate (sa stea celofanul intins bine si uleiul deasupra). DAca a intrat aer le consumati imediat sau le schimbati celofanul si le mai bagati la cuptor. Daca va este mai usor sa o fierbeti pt sterilizare separat (in cuptor de ex) o putet face fara probleme
Pagina Precedenta Pagina urmatoare  
Pagina 3 din 5

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput