Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Mancaruri cu carne: Retete cu pui ( 59 retete )

Tocanita de pui cu smantana (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 26196)
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei incins, pina se inmoaie. Se adauga carnea de pui, taiata bucati potrivite, putina apa si se lasa sa fiarba inabusit, pina cand carnea este patrunsa. Se adauga boiaua de ardei si se mai dau cateva clocote.

Faina, laptele si smantana se amesteca si se toarna sosul obtinut in cratita. Se lasa vreo 5-10 minute si se presara patrunjelul tocat.

Chiftelute de pui cu susan (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 4397)
Se amesteca toate ingredientele (mai putin semintele de susan) si se formeaza chiftelute mici, rotunde. Se dau prin susan si apoi se prajesc in ulei.
Pui cu ciuperci si smantana II (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1997)
Puiul se transeaza si bucatile de carne se pun intr-o cratita, impreuna cu ceapa taiata marunt si cu ciupercile taiate felii. Se acopera cu rosiile taiate felii, se sareaza. Se adauga smantana, se acopera vasul si se da la cuptor, incins in prealabil, sa fiarba timp de 40 de minute.
Pui cu smantana si cartofi la cuptor (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 4930)
Puiul se portioneaza, se se unge cu o lingura de ulei, se condimenteaza si se introduce la cuptor timp de 15-20 minute.

Cartofii si ceapa se taie cuburi mici si se prajesc pe jumatate, apoi se adauga peste pui.

Se mai lasa la cuptor 15 minute, apoi se toarna deasupra smantana amestecata cu faina, cascavalul si o lingurita de sos englezesc. Se lasa la cuptor timp de 10 minute.
Placinta delicioasa cu pui (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1546)
Asezati pe fundul tavii un strat cam de jumatate de centimetru de aluat foetaj. Turnati puiul cu smantina (putin mai piperat ca sa mearga un pahar de vin). Tot din aluat de foetaj taiati suvite lungi, de lungimea tavii, si asezati deasupra puiului cu smantana: o suvita de aluat pe lat, una pe lung si tot asa pina ajungeti la margine. Dati la cuptor pentru 30-40 de minute.

Staf: din 500 de grame de aluat de foetaj, puneti doua treimi la baza tavii, iar o treime o taiti suvite de latimea degetului mic. Folositi o tava de aprox. 20cm/30cm aproximativ.
Pui cu smantana (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1801)
Se inabusa in unt bucatile de pui, se toarna putina zeama de carne sau apa, se sareaza si se lasa sa fiarba incet pana se fragezeste carnea.

Se adauga atunci smantana, amestecata cu faina si verdeata taiata fin. Se lasa sa dea in cateva clocote ca sa fiarba faina.

In acelasi mod se poate prepara si miel cu smantana.
Pui la cuptor cu sos de rosii (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 6929)
Se pune intr-o tava putin ulei, se pun bucatile de pui, dupa care se toarna cateva linguri de bulion amestecate cu apa, sare, piper, usturoi taiat marunt. Se baga tava la cuptor.

Cand e aproape gata, se paote pune si putin cimbru deasupra (ii da un gust mai deosebit).
Pui la cuptor, pe sticla (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 12884)
Speli puiul, il freci bine cu un amestec de ulei, sare, vegeta, piper, boia de ardei dulce sau iute, oregano, cimbru.

Umpli o sticla de bere cu apa, pe trei sferturi, ca sa aiba stabilitate. Infigi puiul pe sticla, in asa fel incat gatul sticlei sa respire, sa nu ramana sticla inchisa in pui. Il asezi intr-o tava in care ai pus apa (acolo se va scurge toata grasimea) si il bagi in cuptorul preincalzit la 170 de grade. Dupa aproximativ o ora, maresti temperatura, inca o ora, la 210.

Este crocant, bine patruns si lipsit de grasime!


Pulpe de pui la cuptor (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1850)
Se aseaza pulpele intr-o tava sau vas termorezistent. Se sareaza, se pipereaza. Se pune pe fiecare bucata 1/2 felie de lamaie, se toarna putina apa cat sa nu se usuce in cuptor, ulei ,busuioc presarat peste toate bucatile de pui si se tine la cuptor cca. o ora.
Pui cu ciuperci (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1691)
Se taie puiul bucati si se pune cu untul intr-o cratita, intorcindu-se pe toate partile pina incepe sa se rumeneasca.

Separat, intr-o cescuta, o lingurita de faina se stinge cu putin apa sau zeama de carne si se adauga in cratita peste puiul rumenit.

Se adauga in continuare ciupercile taiate felii (daca sint mici se lasa intregi), se pune ceapa tocata, sare, piper, vinul si se acopera cu capac sa fiarba pina scade.

Dupa ce este gata, se lasa putin sa se raceasca si se adauga mujdei de usturoi.
Pagina Precedenta Pagina urmatoare  
Pagina 3 din 6

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput