Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Torturi: Torturi%20cu%20ciocolata ( 14 retete )

Tort festiv Ucrainean (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1967)
Mod de preparare blat:

Incalzeste cuptorul la 176 grade C si pregateste doua tavi rotunde pentru tort: unse cu unt, asezata cate o hartie de pergament pe fiecare, iar hartia la randul ei unsa si ea cu grasime (unt).

Combinaa nucile fin macinate cu faina, amidonul de porumb si praful de copt. Separat bate albusurile spuma.

Cu ajutorul unui mixer amesteca bine galbenusurile cu zaharul granulat pana ce compozitia devine groasa si pufoasa - aproximativ 5 minute. Apoi adauga 2 lingurite de vanilie si mai amesteca putin.

Acum amesteca compozitia de nuci si faina cu cea de galbenusuri, iar la final incorporeaza si albusurile usor. Imparte compozitia in cele doua tavi in mod egal si lasa-le in cuptorul incins 25 la 30 de minute. Cnd sunt gata se pun la racit pe un gratar de sarma.

Mod de preparare glazura si umplutura:

Tot cu ajutorul unui mixer bate bine untul, ciocolata, vanilia ramasa, zaharul pudra si 1 1/2 ceasca zahar pudra pana ce amestecul devine cremos. Adauga alternativ cafeaua, lichiorul si inca 4 1/2 cesti de zahar tos.

Intr-un castron separat se amesteca pana devine spuma smantana, cafeaua instant si 1/4 ceasca zahar pudra.

Asamblarea tortului:

Blaturile de tort se taie in jumatati pe orizontala, rezultand 4 foi egale.

Intinde pe primul blat de tort 3/4 ceasca glazura cu unt si ciocolata, urmata de o treime din crema de cafea.

Aseaza al doilea blat si repeta partea cu glazura si crema de cafea. Repeta cu al treilea blat.

Pe ultimul blat de tort intinde restul de glazura mocha, dar vezi sa iti ajunga si pentru laterale, astfel tortul sa fie imbracat uniform. Decoreaza cu nuci tocate dupa bunul plac.

Inainte de servire se lasa la frigider aproximativ 1 ora.

Tort de ciocolata pentru sarbatori (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2687)
Pentru umplutura: topeste ciocolata pe bain marine, apoi amesteca usor smantana, acopera castronul si lasa-l la rece 2 ore.

Incalzeste cuptorul la 170C, unge cu unt 3 tavi rotunde pentru tort si pune cate o foaie de pergament in fiecare (daca nu ai 3 tavi, va trebui sa coci blaturile pe rand).

Pentru blaturi: amesteca pana la omogenizare smantana, untul si zaharul pudra, apoi adauga ouale pe rand in timp ce amesteci. Acum poti presara faina in trei etape, alternand cu laptele batut. La final incorporeaza sarea, vanilia, pudra de cacao si bicarbonatul de sodiu stins cu otet.

Imparte amestecul rezultat in cele trei tavi deja pregatite si lasa-le la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute. Dupa ce s-au copt, se lasa la racit iar apoi se vor scoate din forma.

Pentru a asambla tortul: intinde pe primul blat jumatate din umplutura de ciocolata, aseaza al doilea blat si intinde restul umpluturii, urmat de ultimul blat.

Pentru glazura: topeste la foc mic ciocolata si untul, amestecand pana se omogenizare, apoi adauga cafeaua lichida. Toarna glazura rezultata peste tort, permitand sa se scurga putin si pe margini.

Dupa preferinta se poate lasa simplu sau decora pentru sarbatorile de Paste cu oua mici si colorate de ciocolata si legat la baza cu o panglica.

Se serveste la temperatura camerei.
Tort Cafe Latte (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1760)
Unge cu putina grasime 3 tavi pentru tort, apoi aseaza pe fundul fiecareia hartie de pergament si pudra de cacao.

Intr-un castron mic, amesteca bine oul, laptele batut si uleiul. Separat amesteca faina, zaharul, 1/2 ceasca pudra de cacao, praful de copt si sarea. Se adauga treptat amestecul de lapte batut peste cel de faina - amesteca cu un mixer pana la omogenizare. Treptat adauga cafeaua fierbinte, apoi imparte compozitia in cele 3 tavi, in mod egal.

Blaturile se lasa in cuptorul incins la 176 grade C timp de 25 - 30 de minute sau pāna cānd o scobitoare de lemn introdusa in centrul blatului iese curata. Cand sunt gata, se lasa la racit pe un gratar de sarma - dupa 15 min se scot din forme si se lasa la racit complet.

Aseaza primul blat pe un platou, intinde cu o spatula o treime din glazura de ciocolata impingand-o usor peste margini, imprastie o treime din nucile pecan si 1/4 ceasca topping de caramel; aseaza al doilea blat si repeta procedura, dupa care pune si ultimul blat, intinde glazura si topping-ul ramas (la fel impingand usor spre margini cu o spatula pentru a crea efectul de cascada) si aseaza frumos nucile pecan.

Dupa ce ai asamblat tortul, lasa-l la rece 1-2 ore.

Sfat: daca nu dispui de 3 tavi vei coace cate un blat pe rand, timp in care compozitia ramasa o vei pune la rece
Tort negresa (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 4984)
Se incalzeste cuptorul la 180C. Pentru tort, se topeste ciocolata si untul la foc mic si se lasa sa se raceasca timp de cateva minute, apoi se amesteca zaharul, se adauga ouale si vanilia, amestecand bine. Nu iti face griji daca se "taie", compozitia isi va reveni atunci cand adaugi faina. Si fiindca tot vorbeam de faina, o poti adauga treptat cu un varf de sare - se incorporeaza bine. Se imparte compozitia in doua tavi rotunde si se lasa in cuptorul incins cca 20-25 minute sau pana cand un betisor de lemn infipt in centrul blatului va iesi curat. Cand sunt gata se lasa la racit.

Acum pregateste glazura. Bate crema de branza si zaharul pudra pana la omogenizare, apoi amesteca si untul de arahide pana se incorporeaza complet. Daca glazura se "taie", adauga putina apa rece si amesteca din nou.

Pentru asamblare, pune un blat de tort pe un platou, intinde cu jumatate din glazura, pune al doilea blat si intinde frumos glazura ramasa. Decoreaza cu ciocolata topita, apoi aranjeaza cum doresti arahidele prajite cu miere.
Pagina Precedenta  
Pagina 2 din 2

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput