Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Conserve%20pentru%20iarna: Zacusca ( 49 retete )

ZACUSCA DIN VINETE SI GOGOSARI (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3840)
Coaceti vinetele si gogosarii, curatati-i de coaja si tocati-i cu un satâr din lemn. Tocati marunt ceapa si caliti-o pâna se topeste. Combinati-o cu legumele coapte, adaugati bulionul obtinut din rosii, dupa ce a scazut bine si la urma puneti ciupercile calite. Potriviti de sare si piper si puneti zacusca bine legata în borcane mici. Acoperiti-le cu celofan dublu si a doua zi puneti borcanele 20 de minute pe baie de aburi.
ZACUSCA DE FASOLE ALBA (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 5153)
Se pun la fiert obisnuit 2 kg de fasole alba cu bobul mai mare. Separat, se coc si se curata, apoi se taie marunt, 3 kg de gogosari. Într-un litru de ulei se calesc 2 kg de ceapa tocata. Aceste ingrediente se pun la fiert cu un borcan de 400 g pasta de rosii. Se aromeaza cu foi de dafin, piper si ienibahar. Se pune în borcane mici si se sterilizeaza la cuptor cu foc potrivit de doua ori câte 40 de minute în 24 de ore.
ZACUSCA DE FASOLE BOABE (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 6044)
Ardeii, ceapa, gogosarii se dau prin masina de tocat, se calesc în ulei incins. Se fierbe fasolea, se amesteca toata compozitia, se pune bulion dupa gust. Se pune la cuptor pâna iese uleiul deasupra. Se pune fierbinte în borcane si se fierbe în baie de aburi
ZACUSCA DE ARDEI CU VINETE (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 4109)
Coaceti obisnuit vinetele si gogosarii si curatati-i cu grija. Separat, caliti ceapa tocata în ulei, în vasul acoperit, la foc mic. Cu un satâr de lemn tocati apoi vinetele si gogosarii, puneti totul peste ceapa calita, adaugati sucul de rosii si condimentele, lasând vasul pe foc mic în cuptor. Când zacusca a scazut bine, puneti-o fierbinte în borcane, pe care le putei lasa în cuptor, cu focul mic, înca 25 de minute. Legati cu celofan sau inchideti cu capace metalice si puneti zacusca la pastrare.
ZACUSCA ASORTATA (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 5131)
Curatati, spalati si taiati în cubulete legumele (cepa taiati-o pestisori), apoi caliti-le pâna se auresc usor în ulei si puneti-le în castroane separate. Din rosii pregatiti un bulion bine scazut, dupa ce ati indepartat semintele. Combinati apoi totul într-un vas mare, smaltuit si puneti zacusca la fiert, pe foc domol, amestecand-o mereu cu o ligura de lemn. Când uleiul s-a ridicat deasupra potriviti de sare, piper, adaugati mierea si puneti zacusca fierbinte si bine scazuta în borcane calde, pe care le lasati sa se raceasca încet, legate cu celofan, pâna a doua zi.
ZACUSCA MOLDOVENEASCA (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 27047)
Coaceti gogosarii, ardeii si vinetele, apoi curatati-le fara sa va udati mainile cu apa. Tocati ceapa marunt si caliti-o încet la foc mic, în toata cantitatea de ulei pâna când constatati ca aceasta devine translucida. Tocati separat gogosarii, ardeii si vinetele. Dati morcovii prin razatoarea mica, puneti-i 10 minute sa se inabuse în uleiul fierbinte si lasati vasul acoperit. Adunati totul într-un vas mai mare, de preferinta o cratita emailata, puneti bulionul obtinut din rosii si dati zacusca la cuptor sa fiarba mocnit. Când a scazut bine potriviti de sare, puneti 3-4 foi de dafin, o lingurita boabe de piper si turnati sacusca fierbinte în borcane mici. Legati-le cu celofan si lasati-le în cuptorul cald (dar fara foc) pâna a doua zi.
ZACUSCA CU MASLINE (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 6714)
Taiati julien 1.5 kg de ceapa, caliti-o în 400 ml de ulei. Când aceasta devine usor sticloasa, adaugati 2 kg de ardei grasi si 2 kg de gogosari, pe care în prealabil i-ati copt, i-ati curatat si i-ati rupt în fâsii mici. Lasati totul sa clocoteasca bine, adaugand si 2 l de suc de rosii mai legat. Potriviti dupa gust de piper, puneti 250 g de masline, sare, daca mai este nevoie, si lasati zacusca sa fiarba încet în cuptor. Când uleiul se ridica deasupra si legumele sunt bine fierte (incat se topesc), inchideti focul. Puneti zacusca în borcane mici, fierbinti, pe care le lasati în cuptorul cald 1/2 ora. Legati cu celofan si puneti zacusca la un loc racoros.
ZACUSCA PICANTA CU VINETE (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 4169)
Alegeti 10-20 de vinete frumoase, 10-20 de gogosari. Spalati si zvintati cu un prosop bine zarzavaturile, dupa care le puneti la copt si le curatati de pielite, dar fara sa va udati mâna în apa. Vinetele desfaceti-le în suvite lungi si puneti-le pe o planseta usor inclinata sa se scurga de lichidul amar. Separat, tocati marunt 750-800 g de ceapa si caliti-o potrivit în 500 ml de ulei. Când ceapa a început sa se aureasca, puneti 2 capatani de usturoi, curatat si bine zdrobit, câteva rosii mari, carnoase, care au fost în prealabil oparite si curatate de pielite. Lasati sa fiarba împreuna 10-15 minute, dupa care adaugati gogosarii si vinetele. Puneti sare si piper dupa gust, amestecati si lasati sa fiarba în continuare 30 de minute în cuptorul cu foc mic. În cazul în care zacusca este prea scazuta îi puteti pune în timpul fierberii câte putina apa calda. Turnati apoi zacusca în borcane mici, legati-le cu celofan si lasati-le sa stea în cuptorul fierbine, dar fara foc, 25 de minute.
ZACUSCA MEXICANA (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 7902)
Telina si morcovii se dau pe razatoarea mare si se pun la calit cu o ceasca buna de ulei. Ceapa tocata pestisori se caleste cu aceeasi cantitate de ulei împreuna cu merele, care au fost curatate foarte fin de coaja si de casuta cu sâmburi si taiate în cuburi mici. În alt vas se calesc ardeii grasi împreuna cu gogosarii, dupa ce au fost bine spalati si curatati. Vinetele se coc obisnuit ca pentru salata, si se amesteca încet cu aceeasi cantitate de ulei. Dupa ce toate aceste ingrediente s-au racit separat, se pun într-un lighean mare si se adauga un borcan de 800 g de pasta de rosii, combinata cu un pahar de apa rece. Zacusca se fierbe la foc mic, adaugandu-se o lingura plina cu sare, 2 linguri cu miere si înca o ceasca de ulei. Când zacusca este fiarta, se pune în borcane mici, care se leaga cu celofan dublu si se dau la sterilizat în cuptorul cu foc mic o ora, operatia aceasta repetându-se a doua zi timp de 40 de minute.
ZACUSCA DE TELINA (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 10501)
Dati ceapa prin masina de tocat, apoi puneti-o în 3/4 litri de ulei, sa se caleasca încet. Ardeii si gogosarii coaceti-i, apoi tocati-i foarte bine sau treceti-i tot prin masina de tocat, împreuna cu telina taiata felii si fiarta. Peste ceapa adaugati ardeii, gogosarii, telina si restul de ulei pâna la un litru. În continuare puneti sucul de rosii si lasati sa fiarba la foc mic doua ore. Adaugati condimentele, potriviti de sare, mai lasati sa dea câteva clocote si la urma puneti mierea si mustarul. Turnati zacusca fierbinte în borcane incalzite, legati-le cu celofan si fiebeti-le pe baie de aburi 30 de minute sau lasati-le în cuptorul incins (fara foc) pâna a doua zi.
Pagina Precedenta Pagina urmatoare  
Pagina 2 din 5

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput