Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Mancaruri cu carne: Retete cu pui ( 59 retete )

Mixed Grill Dracula (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2715)
Carnea taiata felii, se bate putin ca pentru snitele,se condimenteaza, se unge cu ulei si se prajeste pe fiecare parte.

Faceti un capac in ciuperca,taiati cirnaciorii mici si crestati-i la capete.

Asezati feliile de carne una peste alta,puneti deasupra o lingurita de mustar, pe care il acoperiti cu ciuperca, in care ati infipt un cirnacior.Asezati-le intr-o tava, adaugati vinul fiert, impreuna cu sucul de rosii si patrunjelul si dati la cuptor 10-15 min.

Buffalo Wings (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2445)
Aripile de pui (sau pieptul curatat de piele si taiat fisii de cca.4 cm) se sareaza, se pun pe o tava unsa si se dau la cuptor (incins in prealabil) pentru 15 minute.

Intre timp din ingredientele ramase se prepara un sos.

Dupa cele 15 minute se scoate puiul din cuptor, se unge bine cu sos si se da la cuptor pentru alte 10 minute. Se scote din nou, se intoarce carnea pe partea cealalta si se mai lasa la cuptor alte 10 minute.

Rulouri din piept de pui (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2867)
Tai pieptul de pui cat mai subtire, il sarezi, piperezi, il ungi cu mustar, apoi pui o feliuta de muschi file sau pastrama de porc (eventual kaizer sau costita daca iti place). Peste ele pui o bucata de cascaval sau branza topita, le rulezi, le prinzi cu scobitori, le pui intr-un vas yena uns cu ulei si le dai la cuptor pana se patrunde carnea de pui.
Pui marinat in mujdei (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3174)
Se fierbe puiul desfacut bucati (din zeama se poate face eventual o supa, vezi reteta......).

Mujdeiul se prepara usturoi, sare si cimbru pisate bine, bine si ap.

Se scot bucatile de pui fierte, se scurg si de prajesc n tigaie de teflon. Dupa ce se rumenesc bine pe toate partile, asa fierbinte, se vara ntr-un vas cu mujdei.

Ruluri de piept de pui cu rosii (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1601)
Bucatile de piept de pui se bat usor, ca pentru snitele, pe care se intinde putin unt frecat cu putin usturoi pisat, apoi o felie de rosie, sare, piper, se impacheteaza.

Se dau la cuptor intr-un vas de yena cu cubulete de unt si putina supa de pui, pana cand se patrund bine si se rumenesc.


Se prepara un sos din unt topit, smantana, sare, piper, prin fierbere usoara, in cateva clocote.

Pui cu masline (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1522)
Carnea se transeaza si se condimenteaza cu sare, piper, chili. Se pune intr-o tigaie impreuna cu uleiul, ceapa taiata felii mai groase si usturoiul tocat mai mare. Se lasa sa se caleasca putin la foc potrivit(treapta 4 la cuptorul electric).

Se adauga apoi maslinele, sucul de lamaie si supa de pui. Se fierbe pe foc 20 min apoi se pune cratita la cuptor pentru 40 de minute, dupa ce am adaugat patrunjelul tocat. Trebuie sa fie carnea moale iar sosul sa scada mai mult de jumatate.

Pui cu sos de rosii (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1783)
Se desface puiul in bucati.

Ceapa se taie mai mare si se pune intr-o cratita. Deasupra se aranjeaza carnea de pui si se toarna o cutie de rosii in bulion(rosii intregi pe care le pasam noi), amestecata cu un plic de fix pentru gulas si 1/2 l apa. Se lasa sa fiarba la foc moale (treapta 3 la cuptorul electric), pina scade tot sosul. Se sareaza, se pipereaza, se pune putina vegeta si curry.

Carnea trebuie sa fie fiarta, dar sa stea inca pe oase.
Rulouri de carne umplute (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2811)
Ciupercile se toaca mai marunt si se pun la calit intr-o tigaie (fara ulei daca e teflon). Se adauga 2-3 fire ceapa verde tocata si se lasa sa se inmoaie putin. Se ia de pe foc si se amesteca cu 100 g branza rasa, sare, piper, vegeta, praf de curry si costita afumata, taiata cuburi fine.

Bucatile de carne se bat si se condimenteaza.

Se pune umplutura, se ruleaza, se prind cu scobitori si se prajesc in ulei.

Aripioare picante (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2054)
Se bate oul impreuna cu ingredientele de mai sus.

Se prajesc, in ulei fierbinete, aripile de pui, date prin sosul preparat mai sus.
Pulpe de pui la cuptor (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3110)
Cepele taiate in solzisori (destul de mari), morcovii taiati in bucati mari, cateii de usturoi taiati in doua, cartofii in 4.
Puneti din belsug vegeta si piper (pentru cei carora le place) si putina boia dulce. Amestecati totul foarte bine.

Condimentati separat si pulpele. Stropiti deasupra cu putin ulei (pentru ca ceapa, carnea si morcovul lasa suficienta apa).

Puneti totul intr-un vas yena si acoperiti. Lasati la foc potrivit
- in cuptor - aprox 1 h(depinde de marimea pulpelor).

Sosul rezultat stoarceti-l separat(in intregime) si lasati vasul in cuptor, fara capac, inca aprox 15 minute, pana se rumeneste carnea (verificati, in functie de puterea cuptorului). Cand va place culoarea este gata!

Prepararea sosului:

Separat sosul rezultat de pe friptura, puneti-l intr-o craticioara la fiert cu o ceasca de lapte, doua linguri de iaurt ,2 catei de usturoi pisati, si cand totul da in clocot, 1 lingurita de faina amestecata bine (fara cocoloase). La sfarsit puneti 2 lingurite cu varf de patrunjel verde.

Pagina Precedenta Pagina urmatoare  
Pagina 2 din 6

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput