Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Deserturi%20diverse: Inghetate ( 23 retete )

Inghetata cu fructe - pops (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1542)
Formele pentru inghetata se clatesc in apa rece.
Daca folositi suc de fructe, turnati cu grija continutul in forme si asezati betisorul de lemn cu capac.
Daca folositi piure de fructe: se toarna intr-o tigaie 155 ml apa, zahar dupa gust si fructele alese taiate in bucati mici; se lasa compozitia la foc mic aproximativ 5 minute, sau pana cand fructele se sfarama. Dupa aceste 5 minute se lasa la racit apoi se transfera in blender si se amesteca bine. In piureul de fructe rezultat se mai poate adauga suc proaspat de portocale sau apa filtrata. Se toarna cu grija in formele de inghetata, se aseaza betisoarele cu capac si apoi vor fi congelate pentru cel purin 4 ore. De preferinta inghetata trebuie consumata in cel mult 2-3 zile.
Variatii:
inlocuiti piureul de fructe cu un Smoothie facut de dumneavoastra
Inghetata de capsuni (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1538)
Capsunile se pun in blender si se fac piure, apoi se transfera intr-un castron si se incorporeaza zaharul si zeama de lamaie. Amestecul se lasa la congelator timp de 1 ˝-2 ore.
Intre timp, se amesteca bine smantana cu 1 lingura de zahar, se acopera cu folie de plastic si se lasa la rece.
Amestecul de capsuni se scoate din congelator in frigider, cu 30 minute inainte de servire; apoi se imparte in 6-8 castronase si se adauga cate o lingura din crema de smantana racita.
Variatii:
• inlocuiti capsunile cu fragi, pepene rosu, prune, portocale, fructe de padure sau zmeura
Serbet cu lamaie si rozmarin (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1402)
Într-o cratita combinati zaharul cu apa si amestecati pâna ajunge la punctul de fierbere; reduce-ti caldura la mic si lasati sa fiarba 5 minute. Acum opriti caldura, adaugati rozmarinul, puneti un capac la cratita, si asteptati aproximativ 10 minute sau pâna când amestecul se raceste.

Strecurati cu ajutorul unei site compozitia de frunzele de rozmarin, adaugati sucul unei lamai, vodka, si amestecati bine.

Metoda de congelare

Turnati compozitia intr-un recipient, acoperiti-o si puneti-o la congelator. Cand este pe jumatate inghetata luati o furculita, amestecati putin si puneti recipientul inapoi la rece. Cand a inghetat bine, asezati serbetul din congelator intr-un mixer, amestecati pana se inmoaie si apoi puneti-l inapoi la congelator pana cand doriti sa il serviti.

Important!

-Vodka (sau orice alt tip de alcool) este secretul unui serbet moale. Alcoolul in sine nu ingheata, si adaugat un pic in serbet va avea aceeai proprietate. Vodka este o alegere excelenta, deoarece nu afecteaza gustul serbetului.
-serbetul poate fi pregatit cu 3 zile in avans
-poate fi servit cu fructe sau sos de fructe

Inghetata cu fistic (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2142)
Se amesteca galbenusurile cu zaharul, iar peste acestea se toarna laptele fierbinte (adus in punctul de fierbere). Toarna compozitia intr-o cratita si amesteca usor la foc mic pana se ingroasa putin. Se transfera intr-un castron, se adauga extractul de migdale, se acopera cu folie alimentara si se lasa la racit.

Amesteca bine smantana in compozitia racita de galbenusuri, iar la final adauga o picatura de colorant verde (dupa preferinta).

Daca nu ai o masina de inghetata, toarna crema rezultata de inghetata intr-un recipient cu capac si aseaz-o la congelator 3 ore, apoi amesteca usor in ea si pune-o inapoi pentru inca o ora. Daca ai lasat inghetata la congelator peste 4 ore, atunci este necesar ca inainte de servire cu 20 de minute sa o scoti la temperatura camerei.

Se serveste cu fistic tocat.

Inghetata de iaurt si miere (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2018)
Amesteca zaharul, mierea, iaurtul si vanilia intr-un castron mare, aproximativ 10 minute, pana cand zaharul s-a dizolvat.

Daca folosesti o masina de inghetata trebuie doar sa urmezi instructiunile masinii respective, insa in cazul in care nu dispui de una, nu trebuie decat sa torni intr-un recipient cu capac amestecul de iaurt si sa il pui la congelator 3 ore, apoi amesteci usor in el cu o lingura si il bagi inapoi la inghetat pentru inca o ora.

Daca ai lasat inghetata de iaurt la congelator peste 4 ore sau chiar peste noapte, atunci este necesar ca inainte de servire cu 20 de minute sa o scoti la temperatura camerei.

Se serveste cu putina miere.
Inghetata de avocado (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1965)
Pregatiti un recipient potrivit pentru congelare (de aproximativ 1,5 litri) si stoarceti limetele (va trebuie aproximativ 100ml).

Decojiti si procesati fructele de avocado intr-un blender pana devin crema, apoi adaugati pe rand zaharul, sarea, sucul de limete, iar la final smantana, dar cate o lingura pe rand.

Transferati compozitia in recipientul pentru congelator si uitati de el cel putin 4-5 ore.

Inainte de servire inghetata se lasa sa se inmoaie usor, se taie apoi in bucati si se pune intr-un procesor de alimente sau blender.

Amestecati pana se omogenizeaza si serviti-o imediat in cupe moi cu ciocolata rasa sau fulgi.
Inghetata Rocky road (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1699)
Puneti laptele condensat si pudra de cacao intr-o tigaie si apoi la foc mic. Se amesteca timp de 6-8 minute sau pana cand se ingroasa. Apoi luati cratita de pe flacara si lasati sa se raceasca usor, dupa care incorporati smantana grasa, slaba si extractul de vanilie.

Se toarna amestecul intr-un castron mai mare si cu ajutorul unui mixer se bate pana compozitia se ingroasa, dupa care se adauga mini bezelele si nucile (in cantitatile dorite) si se lasa la congelator aproximativ 2-3 ore.

Inante de servire se lasa 10 minute la temperatura camerei si se orneaza cu sirop de ciocolata.
Inghetata de vanilie (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1166)
Pasul 1 - Setati congelator la -18C. Aduceti laptele in punctul de fierbere. Separat amestecati bine zaharul si galbenusurile pana la omogenizare. Asezati castronul pe un prosop umed si turnati treptat laptele fierbinte peste oua si zahar, amestecand continuu. Aseazati tigaia inapoi pe foc si mai amestecati pana cand se ingroasa, dupa care compozitia se lasa la racit complet.




Pasul 2 - Dupa ce amestecul s-a racit, se dauga smantana si se taie pastaile de vanilie, se scoate miezul folosind un varf de cutit si se adauga in compozitie. Acum, bateti bine amestecul cu ajutorul unui mixer, pana se ingroasa.

Pasul 3 - Amestecul de inghetata se toarna intr-un recipient de mica adancime, se acopera si se lasa la congelator 3-4 ore.

Pasul 4 - La fiecare jumatate de ora, timp de 3-4 ore, scoateti inghetata din congelator si amestecati-o cu furculita ca un piure. In acest fel, veti obtine o inghetata cremoasa si fina, fara cristale.

Inghetata cu Limoncello si amaretti (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1874)
Pune afinele, 1 lingura limoncello si 1 lingura zahar intr-o tigaie si fierbe la foc mic pentru aproximativ 1 minut, pana cand amestecul prinde o culoare mai intensa, dar cu atentie ca afinele sa ramana intregi. Se lasa la racit complet.

Intr-un castron toarna smantana, restul de limoncello, vinul si cu ajutorul unui mixer bate ingredientele pana se ingroasa. Se lasa la congelator 2-2 1/2 ore.

Dupa aproximativ 2 ore, pune intr-un pahar special de inghetata cateva afine, putini biscuiti sfaramati amaretti si o lingura de inghetata. Repeta procedeul de 2 ori, finalizand cu cateva afine si amaretti deasupra. Procedeaza la fel cu al doilea pahar.
Inghetata espresso (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1425)
Pune intr-o cratica la foc mic laptele, zaharul, boabele intregi de cafea, sarea si ˝ ceasca smantana. Odata ce amestecul este cald, acopera cu un capac, inchide flacara de la aragaz si uita de el aproximativ 1 ora - timp ingaduit pentru racire.

Dupa o ora incalzeste din nou amestecul de lapte si cafea. Toarna smantana ramasa intr-un castron mare. Intr-un bol separat amesteca galbenusurile de ou si toarna incet compozitia de lapte cald, amestecand constant. Varsa totul din nou in cratita si aseaz-o la foc mediu amestecand pana se ingroasa.

Dupa ce s-a ingrosat, compozitia se strecoara printr-o sita in castronul cu smantana, apasand usor pe boabele de cafea cu o lingura pentru a iesi cat mai multa aroma din ele, dupa care boabele pot fi aruncate. Se incorporeaza vanilia si espresso-ul fin macinat, amestecand pe o baie de gheata pana se raceste complet, dupa care se pune la congelator 3-4 ore, amestecand la fiecare jumatate de ora cu o furculita pentru a sparge cristalele de gheata.
Pagina Precedenta Pagina urmatoare  
Pagina 2 din 3

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput