Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Torturi: Torturi%20cu%20crema ( 30 retete )

Tort Joffre (...mai departe) 8   (Voturi: 1)  (Vizualizari: 18910)
Se amestecă pe foc mic zahărul cu cacao si apă până când compozitia începe să facă băsici. Se ia de pe foc si se amestecă în continuu până se răceste. Se adaugă pe rând câte un gălbenus (până la 12), amestecând mereu.
Se bat spumă albusurile. Se încorporează în albus făina si 5 linguri din compozitia de zahăr si cacao (se amestecă usor, de jos în sus).
Se unge forma de tort (sau o cratită), se tapetează cu hârtie si se toarnă compozitia de albusuri. Se dă la cuptor pentru 20 de minute.
Se freacă untul spumă si se adaugă putin câte putin din compozitia de cacao, până se încorporează toată. Se pune si o fiolă (lingurită) de esentă de rom. Se dă la frigider să se întărească bine crema.
Când s-a răcit blatul, se pune deasupra crema, în strat gros (daca nu stă toată de la început, puneti un strat, dati tortul si restul de cremă din nou la frigider, apoi, după ce primul strat de cremă s-a întărit, puneti si restul de cremă). Se îmbracă tot tortul în cremă.
Asa este tortul Joffre: blatul mic de înăltime si cremă multă deasupra. Nu se taie blatul în mai multe straturi, ca la torturile obisnuite. Deasemenea, blatul nu se însiropează.

Tort cu nuca (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2672)
Se macina nuca cat mai marunt, aproape pasta. Peste nuca macinata se adauga untul, nu prea rece, se amesteca bine, apoi se adauga zaharul pudra, laptele si esenta de rom.
Blatul se insiropeaza putin cu lapte si esenta de rom, apoi se umple torul cu crema moale si se da la rece.
Tortul se imbraca cu frisca si se consuma a doua zi.
Atentie, daca insiropati prea tare blatul se va inmuia mai mult decat crema si se va taia urat.

Tort Kiev (Kievskaia) (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3971)
Preparare
Alunele se prajesc intr-o tigaie.
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie. Cu atentie se amesteca alunele prajite si faina cernuta in albus.
Se pune intr-o forma rotunda de 26 cm si se da imediat la cuptor la 170°C, 1 1/2 ore, pana se rumeneste bine si se face auriu.

Crema
Laptele se pune la fiert, cu atentie, se ia de pe foc si se lasa 5 min.la racit.
Galbenusurile se bat cu zaharul, pana devin albe.
Laptele cald se adauga incetul cu incetul si se pune pe foc, dar nu are voie sa fiarba, pana se face un aluat gros
(se amesteca cu ling.de lemn)!
Se ia de pe plita. Se adauga gelatina.
Se freaca untul, se adauga treptat compozitia de lapte si se pune cacao dupa gust.
Blatul se taie orizontal o data sau de 2 ori, se pune la racit si se unge cu crema de jur imprejur.
Se pastreaza un pic de crema pentru decor.
Se tine in frigider 2-3 ore apoi se orneaza dupa gust.
Tort cu crema Chantilly (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 11200)
blat: Se bat albusurile spuma cu zahar, separat se amesteca galbenusurile cu 1 lingura de zahar. Ce 2 compozitii de amesteca usor, se adauga incet faina amestecata cu cacao , si praf de copt. Se pune totul intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina (26 cm.).Se coace la 180 grade celsius , circa 30 minute. Se face proba cu scobitoarea . Se lasa blatul la racit si se taie in 3 bucati . Se poate insiropa cu sirop de fructe .
Crema: Se pune laptele sa fiarba cu aromele si 100 gr .zahar, batonul de vanilie curatat .
Separat se amesteca 100 gr.zahar cu galbenusurile si faina. Cind laptele a fiert , se da la o parte si se adauga cite un polonic la compozitia de ou , amestecind incet. Se mai pune pe foc sa mai dea un clocot . Se lasa la raci . Cind este rece se adauga frisca batuta . Se umplu foile blatului si se orneaza dupa imaginatie.
Tort Rafaelo (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 4978)
Se prepara blatul, se da la cuptor, cand s-a racit se taie in doua.
Se prepara crema si se umple.
Tort cu crema de ness si cocos (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3719)
Blat: albusele se bat tare, se adauga treptat zaharul si lingura de zeama de lamaie/otet.

Se imparte compozitia in 3, se unge dosul tavii cu putin ulei, se pune hartia de copt si se intinde prima parte din spuma de ou. Se da la foc potrivit cca. 20 minute, cand se scoate din cuptor, se rastoarna pe masa si se curata hartia de copt, cat e foaia calda, apoi se taie foaia in doua, pe lungime. Se procedeaza la fel cu celelalte doua.

Crema ness: galbenusele cu zaharul se fierb pe bain-marin pana se ingroasa, se adauga nessul desfacut cu apa si se mai fierbe putin pana se ingroasa bine. Dupa ce s-a racit, se adauga.

Crema cocos: se pune zaharul cu apa la fiert, pana se topeste zaharul si se leaga un sirop, se adauga cu grija laptele praf, sa nu se faca cocoloase, se adauga cocosul, iar dupa ce s-a racit, se pune margarina.

Se umplu foile, alternand cremele. Ultima tip de crema care ramane, se foloseste la imbracat tortul, se orneaza cu cocos si/sau ness, in functie de preferinte.
Tort cu portocale si crema de branza (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3241)
Preparare budinca de portocale:

Combinati zaharul si amidonul de porumb într-o cratita de 3 litri; treptat turnati sucul de portocale si amestecati cu telul, adaugati incet ouale batute si lasati sa fiarba la foc mediu 5-6 minute, amestecand în mod constant pâna când ajunge de consistenta unei budinci. Luati cratica de pe foc si adaugati coaja rasa de portocala si untul. Se lasa acoperita, la rece, timp de 8 ore.

Preparare crema de branza cu nuci:

Amestecati cu un mixer crema de branza, untul si vanilia pana devine o crema. Adaugati apoi treptat zaharul pudra iar la final nucile.

Preparare nuci glasate:

Amestecati bine nucile cu siropul de porumb sau mierea, asezatile pe o tava cu foaie de pergament, iar apoi in cuptorul incins la 175 grade C pentru 12 minute, amestecand folosind o spatula, dupa care se mai lasa inca 8 minute. Se folosesc racite.

Preparare tort:

Amestecati cu un mixer electric untul si margarina pâna ajunge la o consistenta pufoasa, adaugati treptat zaharul, galbenusurile de ou cate unul pe rand si vanilia. Combinati faina cu praful de copt, iar apoi incorporati-le cu amestecul de zahar, alternativ cu laptele batut. Dupa ce toate acestea s-au incorporat bine, adaugati 80g din nuca de cocos.

Bateti albusurile de ou spuma si adaugati-le in aluatul cu nuca de cocos. Acesta la randul sau se imparte in mod egal in 3 tavi unse si tapetate cu foaie de pergament si se lasa in cuptoul incins la 175 °C timp de 25 minute. Se lasa apoi la racit 10 minute, se scot din tavi foile de tort si se lasa la racit complet.

Intindeti bine ľ de ceasca “budinca” de portocale între foile de tort, inclusiv peste ultima foaie. Recomandat este sa lasati acum tortul la racit timp de 8 ore, astfel “budinca” nu va fi la fel de moale. Acum intindeti cu grija 3 cesti de crema de branza cu nuci pe lateralele tortului. Iar acum, la final, presarati restul de nuca de cocos peste tort iar nucile asezatile pe margini, la fel ca si in fotografie sau dupa propria dorinta.
Tort cu ricotta si ciocolata alba (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 5403)
Incalziti cuptorul la 180 grade C si topiti untul intr-o tigaie sau in cuptorul cu microunde. Zdrobiti fin biscuitii, iar apoi amestecati-i cu untul topit, dupa care asezati compozitia intr-o tava rotunda de 20 cm apasand ferm. Se lasa in cuptorul incins timp de 6 minute, iar dupa ce sa racit se ung marginile tavii cu ulei si se aseaza hartie de pergament imprejur.

Inmuiati gelatina in apa (urmarind instructiunile de pe pachet) in timp ce preparati umplutura: puneti ciocolata intr-un castron asezat peste o tigaie cu apa fierbinte, adaugati laptele, amestecati usor pana se topeste dupa care turnati gelatina.

Separat, amestecati ricotta, smantana, zaharul si galbenusurilr de oua. Intr-un alt castron albusurile trebuie batute spuma.
Acum, amestecati bine compozitia de ciocolata cu ricotta, apoi usor incorporati albusurile batute. Se toarna cu atentie peste biscuitii raciti si se lasa peste noapte la rece.

Pentru a decora, imprastiati cu generozitate ciocolata rasa peste tort, cateva seminte de rodie si zahar pudra, daca doriti.

Informatii nutritionale:

Calorii...................484,
Proteine................15g
Carbohidrati.........47g
Lipide....................28g
Grasimi saturate...15g
Fibre......................1g
Zahar.....................33g
Sare........................0.79g
Cheesecake cu lamaie (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3307)
Incalziti cuptorul la 180 grade C. Acoperiti fundul unei tavi rotunde de 23cm cu hartie de pergament.

Sfaramati biscuitii si amestecati-i apoi bine cu untul topit. Dupa ce s-a format o pasta groasa rasturnati compozitia in tava pregatita si tasati bine intr-un strat egal.

Amestecati toate celelalte ingrediente intr-un castron pana la omogenizare, turnati compozitia peste stratul de biscuiti, si lasati totul la cuptor timp de 35-40 minute.

La final, lasati tortul sa se raceasca, dupa care il puteti scote din forma, intindeti peste deasupar smantana, budinca de lamaie si zmeura (sau alte fructe de padure).

Tort cu lamaie (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3052)
1. Incalzeste cuptorul la 175 grade C
2. Unge cu unt doua tavi rotunde si aseaza doar pe fund hartie de pergament
3. Amesteca 2 cesti de faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea
4. Cu ajutorul unui mixer amesteca bine timp de 5 minute ˝ ceasca de unt cu zaharul; adauga apoi pe rand ouale, amestecul de faina, laptele, coaja de lamaie si zeama de lamaie
5. Imparte amestecul rezultat in cele doua tavi deja pregatite; se lasa in cuptorul incins aproximativ 32 minute, apoi le asezi pe un fund de sarma la racit (10 minute)
6. Pentru glazura, trebuie sa amesteci bine zaharul pudra si restul ingredientelor ramase (cu exceptia fasiilor de coaja de lamaie); aseaza primul blat de tort racit pe o farfurie, intinde jumatate din glazura, pune al doilea blat si glazura ramasa. Optional se poate orna cu fasiile de coaja de lamaie.

Informatii nutritionale pe portie

Calorii............. 317
Proteine.......... 3.6g
Grasime.......... 9.5g
Carbohidrati.... 55.7g
Fibre............... 0.6g
Sodiu.............. 165mg
Colesterol........ 56mg

Pagina Precedenta Pagina urmatoare  
Pagina 2 din 3

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput